בס"ד
שלום,
לפני שבוע ניסיתי לפתוח אשכול ולא אישרו לי אותו בכי אמרו לי שאסור לפתוח אשכולות בעלי תוכן רווח אישי.
כלומר לפרסם ישר את הסיסמאות בלי לינק לאתר כלשהו שיעביר אל הסיסמאות.
לדעתי זה חוק לא טוב.
הוא פוגע גם במשתמש וגם במפרסם.
למה הוא פוגע במשתמש?
ברגע שהסיסמאות "חשופות", כלומר מפורסמות בפורום באופן ישיר בלי קישור שיעביר אליהם יש מצב שבו בעצם הסיסמאות נשרפות הרבה יותר מהר. בגלל שהם יותר קלות לגילוי על ידי הצוות של האתרים המסוימים שמחפשים אתרים שבהם פרצו את המשתמשים, וברגע שזה קורה הסיסמא נחסמת מיד (המשתמש מקבל באן). לעומת זאת ברגע שמפרסמים את זה דרך קישור, הקישור הזה הוא למעשה "סודי", בחיפוש בגוגל לא תוכלו להגיע אליו, הדרך היחידה להגיע אליו היא שמישהו ישלח את הקישור הזה. אם לא הוא לא ניתן לגילוי פשוט וככה לוקח יותר זמן עד שהמשתמש נחסם.
למה זה טוב למפרסם?
1. זה נותן יותר מוטיבציה לפרסם, אני לא מבין מה הבעיה בלינקים שאישית אני פרסמתי, בסך הכל צריך לחכות 5 שניות ואז מועברים ישירות לסיסמאות, זה לא באמת פוגע במשתמש לחכות את ה5 שניות האלה.
2. רוב הלינקים שאנשים מביאים הם לא בהכרח פורצים בעצמם אלה מביאים אותם מאתרים מסוימים (כמוני), ולכן זה עוזר לאותו אחד שפרץ את הסיסמאות ונותן לו עוד תמריץ לפרסם, ברגע שיפסיקו לעשות את זה, הוא לא יקבל מזה כלום וסביר להניח שהוא יפסיק לעשות את זה. בנוסף, אם המפרסם לא יפרסם את זה אז בעצם השרשרת תיקתע ולא יהיה מי שיפרסם ואז גם המשתמשים יפסידו.
למה זה טוב לפורום?
ברגע שהקישור הזה לא מופיע באינטרנט אלה רק באתר יש לפורום "בלעדיות" על הקישור הזה, ומשתמש שירצה להשתמש בקישור יהיה חייב להיכנס לפורום ולא יוכל להשיג את הקישור הזה ממקום אחר. ככה זה גם יגדיל את המשתמשים שיהיו בפורום.
ככה שלדעתי,
החוק הזה הוא באמת מיותר.
הוא פוגע במשתמש, בפורום ובמפרסם.
לדעתי עדיף לבטל אותו.
מחכה לתגובה מההנהלה.
תודה והמשך יום טוב![]()