מצרכים למילוי:
10 פלפלים למילוי בצבעים מגוונים
1 קישוא
1 בצל
2 פלפל אדום
1 חציל
4 שיני שום
מעט גרגרי כמון
מעט שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
3/4 כוס בורגול דק
1 כוס מים
1/2 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ענף תימין
1 עלה מרווה
1 פלפל אדום חריף
לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
1 ליטר מים
מעט מיץ לימון
1/4 כוס שמן אבוקדו מעודן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
- משרים את הבורגול במים.
- מניחים את כל הירקות על האש וצולים עד לריכוך.
- מסירים את הירקות מהאש, חותכים בגסות (פרט לפלפלים) ומערבבים עם יתר המרכיבים, כולל הבורגול המושרה.
- ממלאים את הפלפלים הצלויים במלית.
- מכינים את הטחינה: מערבבים יחד את כל המרכיבים עד שמתקבלת טחינה סמיכה וחלקה.
- מניחים בצלחת את הטחינה ועל גביה מסדרים את הממולאים.
- מזלפים מעט שמן אבוקדו מעודן, מתבלים במלח ופלפל וצולים כ-10 דקות. מגישים.