לפני כמה ימים ישבתי אצל חבר בשכונה, קיצור נגמר לי הטבק, הלכתי לפיצוציה ליד הבית שלו, וקניתי חבילה של גולדן וירג'יניה.
היא נראתה לי אותו דבר בתחלה, פרט לכך שכתוב עליה באנגלית את האזהרות, ויש מדבקה גדולה ומגושמת עם אזהרה בעברית.
גילגלתי לי סיגריה כרגיל, והרגשתי שהיא חונקת ושורפת קצת את הגרון והטעם כמו מקולקל, וממש לא של גולדן. (אני מעשן אותו חצי שנה כבר).
לא עשיתי עם זה כלום, עד שהיום בבוקר היה לי קצת זמן, הלכתי לקיוסק שהוא יקר אבל תמיד שקניתי ממנו, היה טוב, והמוכר אמר לי שמה שיש לי זה "מזוייף", והוציא לי עוד חבילה מזוייפת של מישהי שסתם הביאה לו אותה מתנה, והוא הוציא לי חבילה מקורית, וקניתי אותה.
איך שהוא אמר לי שמה שיש לי זה מזוייף, שאלתי אותו מה יש לעשות עם הזיוף, הוא אמר "כלום, תזרוק לפח", קיבלתי עצבים ועוגמת נפש.
הלכתי אחר כך לקיוסק שקניתי ממנו את החבילה המזוייפת, אמרתי למוכרת, אני לא מצפה להחזר כספי, אני רק באתי להודיע שהגולדן-וירג'יניה שאתם מחזיקים, מזוייף.
אני לא באתי אליה בטענות, כי רק מי שמעשן מרגיש.
המוכרת התעקשה שאני יוצא מופסד, ואם אני רוצה מוצר אחר, אמרתי לה שאני לא מרוצה מהפיצוציה הזאת ואני לא יחזור לקנות, כנראה הספק מביא לכם זיופים.
אז היא פתחה את הקופה ובאה להוציא לי את הכסף שהחבילה עולה (55 שקל), ובפעם הראשונה אמרתי לה שאני לא בטוח שזה חוקי לקחת-החזר כספי בלי קבלה, ואני לא יכול לקחת את הכסף.
דיברנו עוד כמה שניות, והיא פתחה את הקופה והוציאה לי את הכסף, לבסוף לקחתי אותו, והשארתי אצלה את החבילה המזוייפת.
(דיברתי איתה יפה ורגוע, היא הייתה מבוגרת.)
הנה תמונה, החבילה הימנית זה הזיוף, השמאלית זה המקורי.
תראו את הקווי מתאר מסביב לאריזה, יש הבדל.
באריזה המקורית, זה צבע ירוק קצת בהיר, בעוד באריזה המזוייפת זה ירוק קצת כהה ויש נקודות דיו לא אסטטיות כאלה.
ההבדל בטבק, במזויף-ריח פחות חזק, ונראה שיש מלא עלים לא חתוכים כאלה בטבק.
באמיתי- ריח נעים וטוב, טבק נראה אחיד ויש שערות שערות לחות של טבק ואין כמעט עלים לא חתוכים.
הטעם, מורגש ישר, במזוייף הוא מסריח, כמו ההבדל בין מלבורו אדום לנובלס או כל סיגריה זולה אחרת.
אני לא יכול להעלות תמונה כרגע.
התמונה בחתימה