אני שונא את הערך "דת" ואני שונא את הערך "אתאיזם"
שונא, כי בכל אחד מהם יש כלכך הרבה שליליות
וכל אחד מהם פוגע בערך העליון שלי - ליברליזם
אני יודע שאתאיסטים יקפצו עליי.. "מה אנחנו מרשים הכל, אנחנו שיא הליברליסטים !"
לא אתם לא כי אתם עסוקים כלכך בלשנוא להכפיש ולהוכיח שזה נהיה הזוי
לא צריך להיות לא זה ולא זה
הכל טוב במינון הנכון וצריך לדעת לקחת הכל בפרופורציות
ואנשים יוצאים מפרופורציות.
מדובר פה על אמונות של אנשים אחרים וזה בזוי להתחיל לצאת למסע הרג
כל שכן אתם בעצמכם לא מאמינים שאין אלוהים
לפעמים אני מסתכל מהצד ורואה כמה אתם עסוקים בלהוכיח שאין אלוהים, כמה מציק לכם שאנשים אחרים מאמינים בו
שלפעמים אני מקבל את הרושם שאתם בעצמכם מאמינים. ופשוט מתנגדים לזה.
"עשה מה שאתה חפץ, רק שלא יפריע לאף אחד."
בוא נגדיר דברים בצורה רציונלית:
אז דת בהגדרתה מדברת על קבוצה והתארגנות של ציבור מסוים שיש לו ערכת אמונות וקוי מחשבה דומים
דת מדברת על קיומו של ישות עליונה, היסטוריה קדושה, ומכלול חוקים וגזירות שנועדו להביא את האדם
לעולם הבא עם זכויות כנגד חובות, יש שכר ועונש, יש דין ויש דיין ועוד ועוד.
יש ממש מספר קטן מאוד של דתות בעולם שבכל דת ישנם מיליונים של אנשים שמשתייכים לדת הזו.
אמונה בהגדרתה מדברת (שימו לב אני מצטט מויקיפדיה) על מצב פסיכולוגי של בנאדם
שחש כי טענה או הנחה כלשהי הנה נכונה.
במקרים רבים חווית האמונה מעורבת בשכנוע פנימי הקשור באופן עמוק לתפיסת המציאות של המאמין.
ולכן, פעמים רבות, לא די בהוכחה סותרת כדי להניא אדם מלהאמין בדבר מה.
כל אדם ממציא מספר אמונות מידי יום ביומו בהקשרים שונים, בין אם אלו נכונות או שגויות.
אל-אלוהים. אל-אלוהים.
אני לא קורא את זה בנינוחות, אני יושב בכיסא ולא נוח לי לקרוא ולתפוס את המושג "אמונה"
זה נורא ואיום מכיוון שאמונה יכולה לא עלינו להיכנס ולהתערבב פעמים רבות בנושאי היום יום שמשפיעים על ציבור שלם
לעתים מוסד, לעתים חברה קטנה וכמעט תמיד - מדינה
אנחנו מדברים על מצב חירום בו אדם נכנס למצב "אמונתי" ואותו אדם לא עלינו, הוא איש מפתח שקשור לנושא מאוד רגיש
דמיינו את הרמטכ"ל "מאמין" שלא נוכל להחזיק את קו ההגנה לכן הוא מורה על הגדוד לסוג ולתת לכוחות ערבים מזוינים להיכנס לשטח ישראל.
דמיינו את שר התחבורה "לא מאמין" שאפשר להתגבר על עבירות התנועה של הנהגים הצעירים ולכן מורה לקצץ משמעותית בהוצאות.
אל-אלוהים. אל-אלוהים.

ציטוט ההודעה