שלום חברים,
אז ככה. שיחקתי בערך לפני בחודש במשחק מסוים בשם Assissans Creed 3 . משחק גרפי מעולה, שדורש לא קצת נתונים מהמחשב. הופתעתי לגלות שהמשחק רץ על המחשב שלי בצורה כמעט חלקה (90% - 95%) בערך, כלומר היה כיף לשחק בו לא היו שום תקיעות או תיקים או יציאות לא רצויות. הכל מושלם.
WINDOWS מקורי, 2GB RAM, ולכן הופתעתי שהמשחק עובד כל כך מעולה כי הוא יצא רק השנה, והגרפיקה שלו מעולה וחשבתי שהמחשב שלי לא יריץ אותו כל כך טוב.
מסתבר שכן. המשחק רץ מעולה ועוד על רזולוציה גבוה!
בקיצור, שיחקת יבמשחק בערך חודשיים רצוף, עד לחודש האחרון. בערך מה20 למאי ועד ל20 ליוני לא נגעתי בו, התעסקתי בדברים אחרים במחשב הורדתי הרבה דברים על הDESKTOP (לא משחקים או משהו), הרבה קבצי קודים [עובד על אתר פרטי], תמונות, קודי מקור וכו' וכו'. קבצי PHP HTML למיניהם. לא משהו ששוקל יותר מ100MB לפי דעתי..
ואתמול החלטתי לחזור למשחק, הפעלתי אותו ואני שם לב שהכל עובד לאט. מלבד התפריט שעובד מצוין וחלק, ברגע שהמשחק נטען, הכל עובד בצורה "מגעילה". תקיעות, "תיקים", מהירות מאוד נמוכה של תגובה, אי תיאום בין התמונה לסאונד. בקיצור ממש נהרסה חווית המשחק.
חשבתי קצת שאולי זה קשור לכל הקבצים ששמתי על השולחן עבודה, לכן קיבצתי את כל הפרויקט לתיקיה אחת והעברתי אותה לכונן אחר (לא C). לאחר מכן ניקיתי קצת את הDEKSTOP, מחקתי דברים שלא צריך, מחקתי את תיקיית הTEMP. עשיתי ריסטארט, כיביתי את המחשב, הדלקתי אותו רק היום. והנה, המשחק עדיין עובד בתקיעות.
ניסיתי הכל, גרפיקה שמתי על הכי נמוך שאפשר, כולל רזולוציה שמתי על הנמוכה ביותר, בעוד שלפני כחודש כשעוד שיחקתי במשחק הוא היה רץ חלק על רזולוציה גבוהה.
גם עם רזולוציה נמוכה עדיין הוא עבד עם תיקים ותקיעות..
החלטתי לבדוק מה קורה, הפעלתי את המנהל משימות עברתי לאיפה שבודקים את השימוש בזיכרון הCPU וגיליתי שכשאני מפעיל את המשחק ומשחק בו הCPU שלי עולה ל100% שימוש. הקטע הוא שאין לי איך להשוות את זה לעבר, כי בזמן ששיחקתי במשחק והוא עבד מעולה לפני חודש ולפני חודשיים, לא בדקתי כמה CPU הוא מנצל לכן אין לי לאן להשוות.
שימו לב!!!! כל הקו העליון הוא הקו שמסמל את הCPU מן הסתם, וכמו שאתם רואים הוא נשאר קבוע על 100% כשאני בתוך המשחק. ברגע שיצאתי מהמשחק הCPU ירד ל4-5% שימוש... שימו לב איזה שינוי!
אבל לדוגמא כשהיום שיחקתי, שמתי לב שה"תקיעות" נגרמות רק במקומות מסוימים. כלומר ב90% מהמקומות במשחק. ב"מקומות מבודדים" ללא אנשים, או במשימות ספציפיות הוא עובד חלק. רק כשאני ב"עולם הפתוח" עם כל הגרפיקה והאנשים מסביבי הכל עובד בתקיעות ולאט.
למישהו יש רעיון מה לעשות? חשבתי לעשות CCLEANER או משהו, אפילו מחקתי איזה משחק נוסף שהיה לי על הכונן C ששקל 20GB, כעת יש לי 220GB פנויים על כונן C, ובערך עוד 200GB פנויים בכל שאר הכוננים. לכן זה לא קשור למיקום של המשחק על הכונן או עומס על C או משהו כזה..
אין לי מושג מה לעשות, האם זה באמת קשור לRAM או לCPU?? הרי כשאני משחק באותם "מקומות מבודדים" בהם המשחק עובד חלק, גם בהם אני חושב שהCPU הוא 100%, אבל המשחק עובד חלק. לכן אולי זה באמת לא קשור לCPU או לזיכרון RAM?
תודה רבה לעוזרים וסליחה על החפירה!!!

ציטוט ההודעה