מעבר מחלב למזון רגיל אינו מסובך כל כך בדרך כלל, ונעשה בטבעיות. גם כאן חשוב שתתאזרי בסבלנות עד שתינוקך יתרגל לרעיון "הארוחה המשפחתית".
התייעצי עם אחות טיפת חלב ועם רופא הילדים באשר למועד המדויק שבו תתחילי לתת לו אוכל פרט לחלב אם או תחליף חלב. הגיל המקובל כיום הוא בסביבות חצי שנה.

מומלץ שתעשירי את התפריט של התינוק בהדרגתיות, מזון אחרי מזון. כך תעניקי לתינוקך את ההזדמנות להתרגל לטעמים, לצבעים ולמרקמים חדשים. החשיפה למגוון טעמים חדשים מביאה לגירויים חדשים ולהתפתחות טובה יותר.
חשוב לזכור שמזונות הגמילה צריכים להיות מזונות קלים לעיכול שאינם אלרגניים ובמרקם המתאים, כמו דייסות, מחיות ירק ופרי. זהו חלק חשוב בחוויה ובהתפתחות של תינוקך. וכדאי – בכפית!
חשוב! זכרי להכיר לתינוקך בכל פעם מזון אחר בנפרד, ולחכות מספר ימים לפני היכרות עם מזון חדש נוסף. אחרי כל פעם שתתני לתינוקך מזון חדש, עקבי אחרי תגובות אלרגיות כמו שלשול, חום, פריחה על העור, אודם או הקאות. אם את מבחינה באחד התסמינים האלו, ייתכן שהמזון החדש הוא שגורם לתגובה האלרגית. הפסיקי את השימוש במזון החדש והתייעצי עם רופא הילדים של תינוקך לפני שתמשיכי להציע לו מזון אחר.

זה מאוד מומלץ! תעשו זאת ותרגישו בהבדל!