נכתב במקור על ידי
BlindGuardian
אוקי אז ככה , אני הייתי במבחנים של גאמא לא מזמן ואני לא ממש יודע מחשבים או תכנות. בהתחלה אתה עובר מבחנים של ידע כללי כמו בכל מבחני המודיעין. המבחנים האלה יחסית קלים לעומת המבחנים של ידע כללי של שחקים . שואלים אותך על אנשים ועל כל מיני מושגים למשל מזה פוסטמורטם (אחרי המוות), מזה עצת אחיטופל - עצה שבאה לפגוע בך וכו'. אחרי זה יש מבחן של שעתיים (!) של שאלות אמריקאיות. במבחן הזה יש לך בחירה בין פרקים ואתה בוחר בנושאים שאתה מכיר ככה שיוצא לך בסוף שענית על 7-8 פרקים של אמריקאי שבכל פרק יש 20 שאלות. השאלות ממש ממש לא קלות ופה לכולם היה קשה. אז אתה בטח אומר אמריקאי מה אפשר להמר. אז זהו שלא- אסור להמר. עונים רק על מה שאתה יודע... כי אחר כך אם אתה עובר ובמקרה הימרת שואלים אותך על זה בראיון האישי ומתחקרים אותך לפי התשובות במבחן. השאלות ממש קשות , ומתוך 140 שאלות ( 7 פרקים שעניתי) , אולי עניתי על 50, אפילו פחות. היו פרקים שעניתי על 2-3 שאלות , והיו כאלה שעניתי על 10.הגשתי את המבחנים אולי אחרי 30 דקות וישבתי בחוץ עם עוד כמה שגם לא הבינו למה בכלל הם הגיעו לשם בלי להגביר מחשבים. המבחנים לא באמת לוקחים שעתיים ואחרי שעה ועשרים וארבע דקות כולם סיימו (כן.. שמתי סטופר והוא נשאר פתוח. רק שתדעו שסטופר מאוד מאוד חשוב למבחנים במודיעין. אולי בגאמא המבחנים לא לחוצים בזמן - אבל בשאר הזמן ממש ממש קצר ולא תמיד ריאלי אז צריך לנצל אותו נכון).
אחר כך באים המבחנים של התכנות. אם אתה יודע תכנות , המבחנים ממש קלים. בתור אחד שלא למד תכנות בבית ספר ולא הגביר מחשבים , היה לי יחסית קל לפתור 4 מתוך 5 שאלות התכנות בשפת C#. השאלה החמישית הייתה על רקורסיה ולא הצלחתי לפתור אותה כי לא למדתי את זה בחיים. השאלה ה-6 מתייחסת לאלה שלא יודעים תוכנית והיא מתייחסת לאתר מסוים שמעלים אליו סרטונים וכו' ואפשר ליצור בו סרט מכל מידע שנכנס אליו ואתה צריך לרשום מה המערכת צריכה לבדוק , ומה המערכת לדעתך לא צריכה לבדוק, גם זה לא ממש קל. עלה לי באותה רגע שהיא צריכה לבדוק את הפורמט של הקובץ הנכנס והשאר לא זוכר.
מקווה שעזרתי.
ו-Jacoby אחרי המבחנים בשחקים רשמתי כל מה שזכרתי במחשב אם אתה אני יפרסם את זה.