המצרכים
1 קילו תותים יפים וקשים
1 קילו סוכר
מיץ מלימון אחד שלם

אופן ההכנה
רוחצים את התותים
מורידים את העלים
שמים את התותים בסיר, ושופכים מעליהם את הסוכר.
משאירים במקרר כמה שעות
מבשלים את התותים על אש קטנה תוך בחישה מפעם לפעם, בכף עץ.
לאחר שעה של בישול, מוסיפים את מיץ הלימון
הריבה מוכנה כאשר היא מגיעה לנקודת הקרישה. איך יודעים מתי ? לוקחים בכף מעט מנוזלי הסיר, ממתינים כמה שניות, ואז הופכים את הכף. אם הנוזל לא נשפך ממנה, אלא נשאר סמיך וצמיגי על הכף, סימן שמוכן.
מכינים צינצנת זכוכית בגודל מתאים, ומעקרים אותה על ידי חיטוי במים רותחים. מניחים לייבוש מלא.
מעמידים בצינצנת כף נקיה כדי למנוע התפוצצות, ומעבירים לתוכה את הריבה החמה.
סוגרים מיד את הצינצנת עם המכסה, ונותנים לריבה להתקרר על השיש.
אחרי הקירור מאחסנים במקרר.