חומרים ל-4 מנות:
500 גרם פילה בקר (או סינטה או שייטל) חתוך לרצועות קטנות
1 סלסילה (250 גרם) אפונת שלג
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
2 כפות שמן
3 שיני שום קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות רוטב צדפות
2 כפות רוטב טריאקי
1/4 כוס זרעי שומשום
למרינדה:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין סיני או שרי יבש
1 כף קורנפלור
1/2 כפית סודה לשתייה
אופן הכנה:
- מערבבים את הבקר עם חומרי המרינדה, ומשהים לפחות חצי שעה ועד 5 שעות בקירור.
- חולטים אפונת שלג ובצל ירוק דקה שתיים במים רותחים, ומרעננים במי קרח לשמירה על הגוון הירוק.
- מחממים ווק ומוסיפים שמן. כשהוא חם, מוסיפים שום וג'ינג'ר. כשעולה ריח, מוסיפים את נתחי הבשר (בשני מחזורים) ומקפיצים דקה שתיים בכל פעם. מחזירים את המחזור הראשון של הבשר, מוסיפים את הבצל הירוק ואפונת השלג, מתבלים ברוטב צדפות וטריאקי ומערבבים דקה לאיחוד טעמים.
- מגישים עם זרעי שומשום.
![]()




ציטוט ההודעה