חשבתי פעמים האם להעלות את הנושא לדיון פה, בעיקר בגלל שלפי דעתי, הרמה של הפורום עדיין לא בנקודה שעליה אני מדבר.
בעוד שהבעיה של רוב האנשים היא כרגע שהם נכנסים לסט מבלי תכנון, מבלי איזשהו בסיס בראש למה המטרות שלהם (שזה שיפור משמעותי מהתקופה שבה הבעיה הייתה להכנס לסט, שלא תבינו לא נכון), הנושא הזה מכוון יותר לאותם האנשים שכבר עברו את השלב הזה, ומחפשים
עוד חלק מהגיים שאפשר לשפר. אז כרגע, גם אם אתם לא שם - קחו את הכתוב כנקודה למחשבה, תאכסנו בזיכרון, ואני מאמין שבסופו של יום,
זה רק יוסיף ליכולת שלכם לנהל אינטראקציה חברתית.
קליברציה, במילים פשוטות, זה להבין מה עומד מולך, ולהתייחס אליו - בלי קשר למה שציפית שיקרה. למשל:
סחבי עלה על פתיח על מהחלל - הוא ניגש לבחורה הכי שווה במועדון, ואומר לה בשיא הרצינות "אני יכול לעשות לך ילד?" הוא הבין
שהתגובה הרווחת היא "לא", ולכן ממשיך בפאנץ': "הא... אז מה דעתך אם בנתיים רק נתאמן?" מחייך, ונכנס לסט בבדיחה וישירות מסויימת.
קליברציה היא הנקודה שבה הבחורה אומרת לסחבי - "כן". מה קורה אז? איך סחבי מגיב לסיטואציה שהוא לא צפה, האם הוא ממשיך עם הפאנץ',
(שעכשיו כבר לא רלוונטי), או לומד משהו על הבחורה שמולו וממשיך בגישה ישירה יותר.
זו אמנם דוגמא מופשטת ומוקצנת, אבל היא מבטאת משהו מאוד נפוץ - אנחנו לא רגישים לתגובות של מי שאנחנו מדברים איתו, בעיקר אם יש לנו איזושהי תוכנית בראש. דוגמא נוספת, הפעם מעולם קצת יותר מוכר:
סחבי בודד את הבחורה שהוא רוצה, ורוצה לסגור מספר טלפון. הבחורה אומרת לו ש"הטלפון שלי בתיקון כרגע, יש לך פייסבוק?" והוא בתגובה אומר.. "עזבי פייסבוק, תני לי את המספר אני אתקשר אליך כשהוא יחזור מתיקון".
זה מתכון לכישלון. מצד אחד, סחבי היה גבר גבר ולא נתן לה "להיות הבוס" ולשלוח אותו לאזור הצ'אט בפייסבוק שממנו כנראה הוא יראה את החסימה מהר, מצד שני הוא מעמיד אותה, כבר בנקודת ההתחלה במקום שהיא לא רוצה להיות בו.
זה אומר שהוא לא מספיק "במקום". הוא לא הבין את המהות של ההתנגדות שלה, ולכן לא הגיב בצורה מתאימה - הוא רוצה מספר, אז הוא מנסה להשיג מספר, ולא מעניין אותו מה היא אומרת בדרך, אלו התנגדויות והוא למד שאם היא נותנת לו שיט טסט - עקיצה קטנה, והיא תחזור למוטב.
כולכם מבינים בוודאי שהמטרה פה היא לא לחנך את הבחורה, היא לצאת איתה.
מה אתם חושבים,
כשאתם בסיטואציה, אתם בסיטואציה? או שאתם תקועים אצלכם בראש?
נקודה למחשבה. מוזמנים לשתף דוגמאות ודעות,
ערב טוב

ציטוט ההודעה

)