כותרת
כותרת
נערך לאחרונה על ידי 5656581; 22-01-2012 בשעה 23:06.
|
|
לפי הגישה הדרווינית שאתה נוהג לצעוק אותה המשמעות היא - שרוד.
ותפקידך הוא להביא את הדור הבא, לאחר מכן אתה מיותר..
כמובן שאני לא מאמין בזה, אבל מה דעתך?
אתה גם דוגל בגישה הזאת?
אני ינסח את זה בצורה הבאה: למה מלכתחילה אטומים נוצרו? למה? איך מ"כלום" יכול להיווצר משהו? למה מלכתחילה לחיות[ובפרט לנו] יש יצר הישרדות? בשביל מה לשרוד? בשביל להתרבות? ובשביל מה להתרבות? זה נראה חסר פואנטה או הגיון...
נערך לאחרונה על ידי 5656581; 22-01-2012 בשעה 23:38.
אני לא יודע בן כמה אתה, אבל בכולם עוברת השאלה הזאת ובאיזשהו שלב כבר לא נותנים לה חשיבות.
אם תסתכל על העובדה שיש עוד מיליארדי אנשים כמוך שחיים תבין שאף אחד לא באמת יודע את משמעות החיים, זה מדהים ואפילו לא נראה בהתחלה הגיוני שאתה חי ויש עוד אנשים שחיים איתך ואף אחד לא מבין את החיים בצורה מדוייקת כדי להגיד לך מהם.(ד"א כל זה נובע מהעובדה שרק לאדם ישנה המודעות למה שקורה סביבו) ישנם המון תאוריות פילוסופיות, אתה יכול לחפש אותן ואולי לקבל תשובות על מה אנשים אחרים כתבו או חשבו על משמעות החיים.
זה עניין של להבין את החיים ואיך הם מתנהלים בהתאם למציאות שאתה חי בה בעולם כרגע, כמו שגוף האדם מתבגר כל הזמן ואנשים קוראים לזה גיל (לדוגמה: אני בן 16, או אני בן 15), זה שהחברה החליטה שכסף הוא דרך המסחר בעולם ושהוא מאוד חשוב,זה שאנשים טובים הם אנשים שפועלים מאוד מהר,זה שלהיות חכם זה טוב, או שיש לך גוף ואתה צריך לשמור עליו באוכל ובספורט, ועוד המון המון דברים, זה עניין של להבין איך החיים הולכים ובנויים.
מבחינת המין האנושי אנחנו כל הזמן מתקדמים ומבינים יותר על החיים שלנו, זה נשמע מאוד מוזר שאף אחד לא יודע בדיוק הכל, והרבה אומרים שאנחנו עניין של אבולוציה ובטח שמעת פעם שסיפרו על המפץ הגדול, ויש כאלו שבכלל מאמינים באיזה אלוהים שברא את העולם, כל אחד מאמין במה שהוא רוצה, אין הוכחה לשום דבר.
קח ממני טיפ: תקשיב לקול הפנימי שלך ותעשה רק מה שאתה מרגיש שאתה רוצה בחיים, ואל תחיה על פי מחשבות של אנשים אחרים. תבין את הדברים בעצמך ותן פירושים לאיך אתה רוצה לחיות את החיים שלך, כמו שכל אחד צריך לעשות. תהנה מהחיים, תלמד, תשתפר ואולי תתרום למין האנושי להבין קצת יותר ממה שהוא מבין היום.
אני יכלתי להוסיף עוד הרבה מידע, אבל אני מאמין שאם תתאמץ לחפש בעצמך את המידע, אתה תבין יותר.
אז זהו, שאני יותר מאשמח אם תוסיף הרבה מידע.
אני יכול להוסיף,אך אתה לא התאמצת להשיג אותו, אז זה לא יהיה שווה שום דבר, שאלות כאלו לא נעלמות בין רגע. תכתוב לי מה אתה חושב שהיא משמעות החיים ואולי אני ידון איתך על זה.
אני בעצמי עברתי את השאלה הזאת כמה חודשים, עד שהכל התבהר לי, כשעוד הייתי ילד. אני מאמין שזה אחד מהדברים שילד עובד משלב של אי מודעות לשלב של מודעות וזה שלב ההתבגרות של הילד בחיים. כשאתה ילד אתה לא מודע לשום דבר סביבך, וככל שאתה מתבגר אתה מודע יותר, ואז השאלות מגיעות והסקרנות לעולם לא נעלמת.
dodli, הצגת גישה יפה.
בכל זאת, ארצה להתייחס למספר דברים ואולי להעלות בך סימני שאלה:
מאיפה לך לדעת?זה מדהים ואפילו לא נראה בהתחלה הגיוני שאתה חי ויש עוד אנשים שחיים איתך ואף אחד לא מבין את החיים בצורה מדוייקת כדי להגיד לך מהם
אולי בין כולנו מסתובבים אנשים שכן הבינו את משמעות החיים ואפילו בצורה מעשית שזה מקנה להם כוחות-על אבל הם מספיק מפותחים שכלית בשביל להבין שעליהם לשמור על זה בסוד? והם מבצעים דברים שהעיניים שלך אפילו לא מסוגלות לראות? או שאולי קיימים אנשים שהבינו את היסוד של הקיום והם עלו לשמים כמו אליהו הנביא? אני בטוח שזה העלה חיוך קל בפניך.. אבל תנסה לרגע שלא לחשוב בהיגיון כי הוא מונע ממך המון תאוריות וספקולציות שיכולות להתגלות כנכונות ובעתיד גם "מוכחות" כפי שההיגיון אוהב.. ודרך אגב, לא חסרים ספרים בחנויות שמסבירים על מהות הקיום שלנו.. אני לא מצאתי ספר שאני מסכים איתו לגמרי, אבל אני מודה שחלק מהמסקנות הכתובות בהם הן מתקדמות מאוד ומרשימות אפילו.
יכול להיות, אבל האם "הבנה" זה דבר נכון בכלל?מבחינת המין האנושי אנחנו כל הזמן מתקדמים ומבינים יותר על החיים שלנו
אולי אלה שלא מבינים הם למעשה אלה שמכירים הכי טוב את המהות שלנו ואת הסיבה ללמה אנו חיים?
יש המאמינים שצמח למשל הוא בהרבה יותר אינטליגנט ממני וממך, הרי הוא לא צריך להתאמץ בשביל לצמוח, הוא פשוט צומח.. הגבעול שלו לא כואב בגלל שהוא עומד כל חייו באותו המקום.. (מה שלא יהיה נכון לגבי הרגליים שלנו אם נעמוד כלכך הרבה זמן באותו מקום) הוא לא צריך לנוע, להיחשף, להכיר, לדעת... כל זה מיותר עבורו, הוא "מתקדם" בחיים (מי אמר שלהתקדם זה טוב בכלל? זוהי ברירת המחדל שהחברה שלנו יצרה) רק מעצם היותו צמח.. תנסה להבין לרגע כמה עוצמה יש בזה! לדעתי זוהי השאיפה התת-הכרתית של רוב האנשים, להתקדם, ליהנות ולהצליח מעצם היותם הם, בלי סיבה מיוחדת או מאמצים רבים כלשהם או תירוצים למה להם מגיע ולאחר לא..
בקיצור, נצטרך להתקדם עוד כמה מיליוני שנים בשביל להשיג את ההבנה הדרושה לגבי הנושא הזה, אם בכלל..
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 23-01-2012 בשעה 00:21.
אני יגיד לך למה אני לא מאמין בכל מה שכתבת, כי אני לא מאמין בקסמים, כמו שאני לא מאמין בחייזרים,(וכל זה נובע כי אני מטבעי נוטה להאמין למה שאני רואה או שהוכח על בטוח) ולהגיד לך את האמת, הדעה הרווחת היא שבטוח בגלקסיה קיים עוד כוכב לכת כמו כדור הארץ ונוצרו בו חיים. לפי כל החישובים שעשו בטוח קיים עוד כוכב לכת דומה לכדור הארץ או 2 מהם.
יש מיליארדי כוכבי לכת בגלקסיה שאנחנו לא מכירים, ואין לנו גם את האפשרות להגיע אליהם עם הטכנולוגיה של היום. ישנם עוד המון שמשות ובטוח שנוצרו עוד חיים.
וזה מדהים, כי לפני 100 שנה אף אחד לעולם לא האמין שיהיה אפשרי לצאת מכדור הארץ ולהגיע לירח, אבל תראה למה המין האנושי מסוגל. הכל אפשרי.
זה מה שמדהים אותי בחיים שלנו, בבני האדם בפרט, הזכות לחשוב, המודעות שקיימת רק אצל האדם ולא אצל הצמח.
וזה מה שמדהים בעולם שאנשים מאז ומתמיד באו והלכו, ואף אחד לא יודע מה קורה להם אחרי המוות.
לכן המשמעות שלי לחיים היא קודם כל להנות, ומה שנותן לי את המשמעות זה מה שאני נהפך להיות בזמן שאני חי, כמה שאני תורם לעולם.
אתה קיבלת חיים, מה תעשה איתם זאת כבר הבחירה שלך, אין דבר כזה נכון לחיות ככה או נכון לחיות בצורה אחרת מזו, יש דעה של הכלל למה טוב ולמה לא טוב. אך אין חוקים ברורים ואין משמעות לחיים דומה בין אדם לאדם, רוב האנשים אם בכלל מצאו את המשמעות שלהם והם פשוט זורמים עם החיים שהם קיבלו.
זאת גם סיבה שהרבה אנשים מתאבדים, או כמו הילטר לפני כמה עשרות שנים שהחליט שלהרוג 6 מיליון אנשים זה טוב, וזה בדיוק מהסיבה שהוא תפס את החיים ככלום, כי אין תשובות ברורות להכל.
ואם תסתכל על האנשים המוערכים שהיו חיים ותחקור קצת היסטוריה של האנשים בעולם תראה שאלו שמוערכים הם אלו שתרמו למין האנושי, אבל שוב- אף אחד לא יכול להגיד לך מה טוב ומה לא, אתה צריך למצוא את התשובות בשבילך בלבד ולחיות איך שאתה רוצה, גם אם זה יהיה לא להביא ילדים לעולם ולחיות על חוף הים כל החיים. זאת בחירה.
נערך לאחרונה על ידי dodli669; 23-01-2012 בשעה 00:42.
אם להגיד את האמת, גם אני התפלספתי בזה. והגעתי למסקנה שאני לא בטוח שיש משמעות לחיים. יש סיכוי לדעתי שסתם מתוך מזל יצא שהאטומים והפעולות הכימיות הובילו אלינו.
אז במקום להחליט להרוג את עצמי, כי זה לא משנה, החלטתי לנסות להעניק לחיים שלי משמעות בעצמי.
עד עכשיו לא החלטתי על משמעות שאני אוהב, אז אני זורם עם היצרים שהיו לי, שהם לשרוד, לאכול, לזיין ולהיות יותר טוב מאחרים בדברים שאני עושה.
כל השאיפה של אנשים להתקדם, להינות, להצליח וכ'ו אלה אך ורק כימיקליים שמשתחררים במוח[דופמין,סרוטונין וכ'ו] שגורמים לנו להרגיש שמחים. שמתבססים על הגדלת סיכויי ההישרדות שלנו מבחינה אבולוציונית,[תאכל-מעלה סיכויי הישרדות ורביה. תקבל מכה-מוריד סיכויי הישרדות ורביה] בפועל, כל הרגשות שלנו אלה אך ורק כימיקליים שמשתחררים במוח ש"מכויילים" לסגנון החיים בג'ונגל...
בשביל שנשרוד ונמשיך להתקיים [למה?] צריך מערכת "תגמול" כלשהיא שנעשה דברים שמעלים את סיכויי ההישרדות שלנו-נרגיש טוב כתוצאה מזה, ונמנע מדברים שמורידים את סיכויי ההישרדות שלנו-נרגיש רע כתוצאה מזה. הכימיקלים שמשתחררים במוח>רגשות הם ה"מורה דרך" שלנו על מנת שנלך בדרך הנכונה ונגדיל את סיכויי ההישרדות שלנו.
זה היה לSONIC
בקשר לשאלה:
אני אישית לא יודע מה משמעות החיים, בגלל זה אני שואל![]()
אז אני מאמין שאתה תמצא את הנושא הבא כמאוד מעניין: http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=821083
תסתכל, תבין ואז תחשוב שנית עד כמה אתה באמת מאמין במשפט הזה.
+אני יגיד לך למה אני לא מאמין בכל מה שכתבת, כי אני לא מאמין בקסמים, כמו שאני לא מאמין בחייזרים
אז לא הבנתי, אתה מאמין או לא מאמין בקסמים וחייזרים?ולהגיד לך את האמת, הדעה הרווחת היא שבטוח בגלקסיה קיים עוד כוכב לכת כמו כדור הארץ ונוצרו בו חיים. לפי כל החישובים שעשו בטוח קיים עוד כוכב לכת דומה לכדור הארץ או 2 מהם.
יש מיליארדי כוכבי לכת בגלקסיה שאנחנו לא מכירים, ואין לנו גם את האפשרות להגיע אליהם עם הטכנולוגיה של היום. ישנם עוד המון שמשות ובטוח שנוצרו עוד חיים.
וזה מדהים, כי לפני 100 שנה אף אחד לעולם לא האמין שיהיה אפשרי לצאת מכדור הארץ ולהגיע לירח, אבל תראה למה המין האנושי מסוגל. הכל אפשרי.
אתה יודע מה עוד מדהים? שמה שאתה לא תהיה מוכן להאמין בו היום יוכיחו אותו מחר.. ואז מה? פתאום תאמין כי תוכל "לראות" את זה? בדיוק כמו שאם היית אומר לנוצרים לפני 700 שנה שכדור הארץ הוא עגול במקרה הטוב הם היו אומרים לך שהם לא מאמינים במה שהם לא רואים ובמקרה הפחות טוב הם היו מגלים אותך. מה שאני חותר אליו זוהי דעתי האומרת שאמונה היא דבר יותר מתקדם מהיגיון.
אני לא בטוח עד כמה אפשר לקרוא ליכולת הזאת "זכות", גם כאן אציין שחלק יגידו שחשיבה היא המחסום האטום ביותר המונע ממך להגיע לחירות רוחנית.זה מה שמדהים אותי בחיים שלנו, בבני האדם בפרט, הזכות לחשוב, המודעות שקיימת רק אצל האדם ולא אצל הצמח.
האם עברת אדם-אדם מתוך כל אינספור האנשים שחיו מאז ומעולם ווידאת שהוא לא חזר לחיים ושהוא אינו יודע מה יש בעולם הבא? אם לא, אני לא בטוח שאתה יכול להצהיר על כך שאף אחד לא יודע מה יש בעולם הבא..וזה מה שמדהים בעולם שאנשים מאז ומתמיד באו והלכו, ואף אחד לא יודע מה קורה להם אחרי המוות.
מילים כדורבנות.לכן המשמעות שלי לחיים היא קודם כל להנות, ומה שנותן לי את המשמעות זה מה שאני נהפך להיות בזמן שאני חי, כמה שאני תורם לעולם.
אתה קיבלת חיים, מה תעשה איתם זאת כבר הבחירה שלך, אין דבר כזה נכון לחיות ככה או נכון לחיות בצורה אחרת מזו, יש דעה של הכלל למה טוב ולמה לא טוב.
לגבי זה אני לא בטוח, גם כאן חלק מעידים על חוקים ברורים להפליא, כמו חוקי הפיזיקה או גם חוקים מסויימים שעדיין לא עברו בדיקות אמפיריות אך המון מקורות עידן חדש וניו-איג' מעידים עליהם וכמובן חוקי הטבע והמדינה.אך אין חוקים ברורים
INVERTER, שורה מסכמת נפלאהוהגעתי למסקנה שאני לא בטוח שיש משמעות לחיים
565.. תודה על התשובה, לא חידשה הרבה אני מניח שגם לאחרים לא,
בקיצור, גישה דרווינית טהורה ונפלאה
אך לדעתי לא בהכרח נכונה, פשוט בגלל ש"אתה" הוא לאו דווקא המוח או הגוף שלך, ה"אתה" שלך הוא גם דבר שממשיך להתקיים אחרי ש"אתה" משיל מעצמך את הגוף ונפרד מהמוח לשלום (כולל מכל אותם נוירוטרנסימטרים שציינת).
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 23-01-2012 בשעה 01:28.
"לגבי זה אני לא בטוח, גם כאן חלק מעידים על חוקים ברורים להפליא, כמו חוקי הפיזיקה או גם חוקים מסויימים שעדיין לא עברו בדיקות אמפיריות אך המון מקורות עידן חדש וניו-איג' מעידים עליהם וכמובן חוקי הטבע והמדינה"
תקדיש 10 דקות ואז תחשוב שוב עד כמה אתה מאמין במשפט הזה:
אני כרגע לא מאמין בחייזרים וקסמים, אבל לך תדע, יום אחד מישהו יוכיח שזה אמיתי, היום בעידן כזה שיש כל כך הרבה אנשים בעולם כשמישהו אומר שמשהו לא אפשרי, מחר מישהו כבר עשה את הבלתי אפשרי.
זה נכון, שפעם מישהו אמר שהעולם הוא לא שטוח שהוא עגול והוא התנגד לכנסייה נראה לי הרגו אותו או נידו אותו מהקבוצה. (אל תתפסו אותי המילה אני לא זוכר את זה)
היום זה כבר לא מה שהיה פעם והיום מקבלים כל צורת מחשבה של כל אדם.
קראתי ספר על אנשים שכביכול אומרים שהם חזרו מהעולם הבא, או שמתו לשניה והצליחו להחזיר אותם לחיים (שזה הגיוני למדי) רק לא נשמע הגיוני שהם אומרים שהם ראו את העולם הבא.
אבל לך תדע כבר למה להאמין שהכל יכול אפשרי, בשל המודעות שנוצרה לאדם אין לדעת כבר מה אמיתי ומה לא יכול להיות.
אתה הוא הקונקטום שלך, ועד שלא יצליחו להוכיח שהקונקטום שלך נשאר אחרי שהגוף מת, אי אפשר להוכיח שאפשר להחזיר אדם לחיים אחרי המוות, ועד שימצאו תשובות לכל אלה זה יכול לקחת מאות שנים, בשל הטכנולוגיה שקיימת היום
אם תרצה: הוכחה תוכל לראות בוידאו הזה: (דרך אגב יש אפשרות לכתוביות למי שירצה, תבחרו באיזה שפה שאתם רוצים.) http://www.ted.com/talks/lang/en/sebastian_seung.html רמז: אתה תמצא את התשובה למה שכתבתי בין הדקות 16:50-18:18.
אני יגיד לך מה אני חושב על החשיבה, החשיבה מביאה את המודעות איתה, שזה הדבר היחידי שמייחד את בני האנוש, בלי המחשבה לא היית עושה שום פעולה והיית כמו צמח, שלא זז ולא מחפש שום דבר, או כמו חיה שבסך הכל שורדת.
נערך לאחרונה על ידי dodli669; 23-01-2012 בשעה 05:11.