סופגניות דלעת
12 סופגניות קטנות (קוטר 6 ס"מ)
מצרכים:
150 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
100 גרם דלעת
50 גרם חמאה
לסירופ:
1/3 כוס סוכר דמררה
1/3 כוס מים
1/2 כפית קינמון טחון
לטיגון:
שמן קנולה
לזריה:
סוכר
אופן הכנה:
- מכניסים את הדלעת למיקרו למשך כ-5 דקות עד שהיא מתרככת.
- מסירים את הקליפה ומועכים את הדלעת עם מזלג. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים.
- מערבבים עד ליצירת בצק, אם יש צורך מוסיפים 1-2 כפות מים.
- מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים ומחוררים באמצע.
- מחממים את השמן במחבת רחבה עד ל-170 מעלות (חם אך לא רותח).
- מכניסים את הסופגניות בזהירות ומזהיבים מכל צד.
- מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מרתיחים את חומרי הסירופ ומזליפים על הסופגניות, זורים קצת סוכר לבן מעל.
- מגישים חם.