סופגניות דלעת
12 סופגניות קטנות (קוטר 6 ס"מ)

מצרכים:
150 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
100 גרם דלעת
50 גרם חמאה

לסירופ:
1/3 כוס סוכר דמררה
1/3 כוס מים
1/2 כפית קינמון טחון

לטיגון:
שמן קנולה

לזריה:
סוכר

אופן הכנה:
  • מכניסים את הדלעת למיקרו למשך כ-5 דקות עד שהיא מתרככת.
  • מסירים את הקליפה ומועכים את הדלעת עם מזלג. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים.
  • מערבבים עד ליצירת בצק, אם יש צורך מוסיפים 1-2 כפות מים.
  • מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים ומחוררים באמצע.
  • מחממים את השמן במחבת רחבה עד ל-170 מעלות (חם אך לא רותח).
  • מכניסים את הסופגניות בזהירות ומזהיבים מכל צד.
  • מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • מרתיחים את חומרי הסירופ ומזליפים על הסופגניות, זורים קצת סוכר לבן מעל.
  • מגישים חם.