זמן עבודה: חצי שעה
זמן הכנה: שעה וחצי
רמת קושי: קל
מצרכים ל 6 מנות:
חצי קילו בטטות (עדיפות לגדולות)
4 כפות מיונז
3/4 כוס קמח
חצי כפית אבקת אפייה
2 ביצים
רבע כוס ציר ירקות או חלב
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן צמחי
אופן הכנה:
- אופים את הבטטות בתנור בחום 190 מעלות כשעה או עד ריכוך מוחלט.
- מוציאים ונותנים להן להתקרר.
- בעזרת כף מרוקנים את תוכן הבטטות ומעבירים לקערה.
- מועכים היטב עם מזלג ומוסיפים פנימה את שאר המצרכים. המיונז מעשיר את טעם הלביבה הסופית ונותן לה מרקם נימוח.
- למחבת נון סטיק מוסיפים שכבה דקה מאוד של שמן ומניחים על להבה בינונית.
- לוקחים כף מהבלילה ומוסיפים למחבת.
- מטגנים על צד אחד 2-3 דקות, עד שמבחינים בבועות אויר עולות, ואז הופכים בזהירות (הבלילה עדינה מאוד) לצד השני לשתי דקות נוספות.
- מוציאים וחוזרים על התהליך עם שאר הבלילה עד, שכל הלביבות מוכנות.
- מגישים ביחד עם סלט עלים בסיסי.