רציתי לדבר קצת על עישון, בקרב בני נוער.
נתחיל קצת לדבר במספרים:
שנת 1994 25% מישראל מעל גיל 18 עישן.
בשנת 1992 27% מישראל מעל גיל 18 עישן.
בשנת 2005 25% מהילדים בגילאים 16-18 מעשנים.
היום ככל שגוברת המודעות לעישון ילדים פשוט מתחילים לעשן יותר ויותר. אין שום יתרון בלעשן, לכאלה שמעשנים סיגריה ממוצעת שעולה נגיד 15 שקל לקופסא, ומעשן נגיד קופסא אחת ליום, מבזבז 450 שקלים בחודש, 5,400 שקלים בשנה.
ואם נגיד הוא מעשן מגיל 20 עד 70, אז ב50 שנה הוא מבזבז על סיגריות 270 אלף שקלים!
על מה הולך כל הכסף הזה? על מחלות, על דבר שמחליש את הגוף,
על דבר שאתה חושב שעושה רושם על בחורות (תאכלס הוא לא משפיע עליהן בכלל) או להראות שהנה אתה גבר ואתה מעשן.
הבעיה העיקרית בסיגריות שאתה לא מודע לכך שאתה מכור לעישון, במודעות שלך אתה חושב שאתה יכול להפסיק בכל רגע, במציאות זה לא ככה, לפסיק לעשן זה תהליך ארוך יותר מלהתחיל לעשן.
התהליך גם לא קל בכלל, אחרי הכל שמתרגלים למשהו, קשה להפסיק לעשות אותו ביום אחד (רומא לא נבנתה ביום אחד וגם להפיסק לעשון לא קורה ביום אחד)
נכון שלהיות מכור לסיגריות זה משהו לא פשוט, צריך לעשן הרבה במשך תקופה ארוכה.
42% מהילדים שמעשנים, אומרים שאבא שלהם גם מעשן.
לדעתי זה שאחד ההורים מעשן, זה רק גורם לך לא לעשן, כי אתה יודע מה זה עושה, אתה יודע כמה שזה ממכר, אתה יודע כמה כסף הולך על זה ועוד הרבה דברים.
השאלה הגדולה סביב העישון היא, מה בדיוק זה נותן לאותו בנאדם שמעשן סיגריות?
אני בטוח שזה לא בריא, בדיוק ההפך אתה משלם על קופסא שגורמת לך רק נזקים, אז מה בדיוק יש בדבר הזה שנקרא סיגריות? אני מאמין שכל אחד מכם יתן תשובה דומה, והיו כמה עם תשובות שונות (אחרי הכל כולנו שונים).
חברות הסיגריות מרוויחות העיקריות בסיפור הזה, הם מוכרים לך חומר שיכול רק להזיק ובתמורה הם עושות עליכם הרבה מאוד כסף.
ככה שמבחינתם העסק הוא מאוד משתלם וכל עוד אנשים ימשיכו לעשן את הדבר הזה שנקרא סיגריות לא יהיה לחברות אכפת למה הוא גורם.
הבעיה העיקרית בסיגריות זה האנשים שמעשנים אותו, אין לי בעיה שמבוגרים מעשנים (זה מתפקידם לדעת מה טוב להם ומה לא, והם מספיק אחראים כדי לדעת מה השלכות לזה) אבל שאני רואה קטינים מעשנים, אני פשוט לא מבין אותם.
משהו אחד מתחיל לעשן, הוא משכנע את החבר שלו שזה טוב, וככה זה מתגלגל.
יש לי דבר אחד לומר לכם (למי שבגיל 18+) שאתם מעשנים תנסו לא לעשן ליד ילדים קטנים, הם חושבים שזה יעשה אותו "קולים" יותר.
-------------------------------------------------------
כותב המאמר:
FUYA
(קרדיט לכותב)
שכתוב ותוספות נעשו ע"י אנוכי (שמואל).

ציטוט ההודעה

הכל לטובה .

ספוילר: