פסטה מקמח תירס עם פלפלים
כשר, קל, מהיר, פרווה
החומרים ל-6 מנות:
- 5 פלפלים (בצבעים שונים)
- 3 קלחי תירס טריים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 חבילה פסטה מקמח תירס
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 4 גבעולי בזיליקום (עלים בלבד, חתוכים לרצועות דקות)
אופן ההכנה:
- קולים את הפלפלים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עד שקליפת הפלפלים נחרכת.
- מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים לכלי אטום. מניחים לפלפלים להצטנן מעט ו"להזיע" בכלי האטום למשך כ-10 דקות. מקלפים את הקליפה החרוכה, מסירים את הזרעים וחותכים את הפלפלים לרצועות בעובי 1 ס"מ.
- אוחזים את קלחי התירס בניצב לקרש החיתוך ומגלחים בזהירות בעזרת סכין את גרגרי התירס.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ועמוקה (רצוי מטפלון), מוסיפים את רצועות הפלפלים וגרגרי התירס (הלא מבושלים) ומטגנים על להבה בינונית במשך כ-5-8 דקות.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה וכשהיא מוכנה מסננים אותה היטב.
- מוסיפים את הפסטה המסוננת אל המחבת עם הפלפלים והתירס, מטגנים-מערבבים את הפסטה והירקות במשך כ-5 דקות, ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
- מוסיפים את הבזיליקום, מעבירים לקערה ומגישים חם.
טיפ: כדי לשמור על הערכים התזונתיים של התירס אין צורך לבשל מראש, אלא רק לטגן קלות.
קרדיט לאתר אחר על המתכון