אגס צלוי וגבינה כחולה בסלט רוקט
חומרים:
6 אגסים יפים וגדולים
8 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי
1 צרור עלי רוקט (ארוגולה), ממוינים ושטופים
חופן אגוזי מלך קלויים (במחבת חמה, רצוי מטפלון, ללא שומן)
מיץ מ-1/2 לימון
1 שן שום, כתושה
מלח
200 גרם גבינה כחולה איכותית, חתוכה לפרוסות עבות
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). קולפים את האגסים. מניחים כל אגס על יריעת אלומיניום ומרימים קצת את שולי היריעה. מזליפים על האגס שמן זית וזורים פלפל שחור. סוגרים את הנייר מעל האגס כך שתיווצר עטיפה. צולים 30 דקות, מוציאים מהתנור ומשאירים את העטיפה סגורה עוד 30 דקות.
2. פותחים את העטיפות מעל קערית ומעבירים אליה את הנוזלים שהצטברו. חוצים את האגסים לאורכם ובעזרת כפית מסלקים את הליבה. מניחים בקערה.
3. מוסיפים לקערה את העלים, האגוזים, שארית שמן הזית, מיץ הלימון, השום והמלח ומערבבים בזהירות. מחלקים את הסלט לצלחות אישיות (או מעבירים לקערת הגשה). מניחים את הגבינה מלמעלה ומגישים.





ציטוט ההודעה
