מצרכים ל-3-4 מנות:
לחם ארוך, כגון ג'בטה או בגט מחיטה מלאה
4 עגבניות בשלות בגודל בינוני, חתוכות לרבעים
12-15 עגבניות שרי בשלות
אבוקדו גדול בשל, אך לא בשל מדי
חופן נבטי חמניה
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
מעט טימין ואורגנו מיובשים
מלח ופלפל לפי הטעם
8 כפות שמן זית
אופן הכנה:
מתחילים עם העגבניות הצלויות: מחממים תנור ל-150 מעלות (לא במצב טורבו). מסדרים את רבעי העגבניות ועגבניות השרי על תבנית אפייה עם רדיד אלומיניום. מטפטפים מעליהן שמן זית, ומפזרים מעל טימין, אורגנו ומלח ופלפל לפי הטעם.
צולים באיטיות כ-20-30 דקות עד שקליפת עגבניות השרי נסדקת. מוציאים ומשהים בטמפרטורת החדר.
להכנת הקרוסטיני (שם מיופייף לטוסט), פורסים את הלחם ל-12-15 פרוסות בעובי ס"מ אחד. מחממים את התנור ל160 מעלות, ומסדרים את הפרוסות בשכבה אחידה על תבנית אפייה.
מפזרים מעל כל פרוסה טימין, אורגנו, מלח ופלפל ופי הטעם ומזליפים מעל שמן זית. אופים 7-13 דקות עד שהלחם השחים ונהיה פריך. אם רואים שהתנור לא אופה בצורה אחידה, מסובבים את התבנית 180 מעלות חצי דרך לתוך האפייה.
לסיום המנה, חוצים את האבוקדו, מוצאיאים את הגלעין ומרוקנים את תוכן הפרי לקרש חיתוך. חותכים לקוביות גדולות, וסוחטים מעליהן מעט מיץ לימון כדי למנוע מהאבוקדו להשחיר (ויטמין ה-C שבלימון משמש כנוגד חמצון).
להגשה, מסדרים 4-5 קרוסטינים בצלחת. עליהן מניחים את האבוקדו והעגבניות הצלויות, ומסיימים עם נבטי חמניה וטפטוף קל של שמו זית.
![]()




ציטוט ההודעה