מתכון לקרוסטיני עם עגבניות צלויות ואבוקדו

מצרכים ל-3-4 מנות:
לחם ארוך, כגון ג'בטה או בגט מחיטה מלאה
4 עגבניות בשלות בגודל בינוני, חתוכות לרבעים
12-15 עגבניות שרי בשלות
אבוקדו גדול בשל, אך לא בשל מדי
חופן נבטי חמניה
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
מעט טימין ואורגנו מיובשים
מלח ופלפל לפי הטעם
8 כפות שמן זית

אופן הכנה:
  • מתחילים עם העגבניות הצלויות: מחממים תנור ל-150 מעלות (לא במצב טורבו). מסדרים את רבעי העגבניות ועגבניות השרי על תבנית אפייה עם רדיד אלומיניום. מטפטפים מעליהן שמן זית, ומפזרים מעל טימין, אורגנו ומלח ופלפל לפי הטעם.
  • צולים באיטיות כ-20-30 דקות עד שקליפת עגבניות השרי נסדקת. מוציאים ומשהים בטמפרטורת החדר.
  • להכנת הקרוסטיני (שם מיופייף לטוסט), פורסים את הלחם ל-12-15 פרוסות בעובי ס"מ אחד. מחממים את התנור ל160 מעלות, ומסדרים את הפרוסות בשכבה אחידה על תבנית אפייה.
  • מפזרים מעל כל פרוסה טימין, אורגנו, מלח ופלפל ופי הטעם ומזליפים מעל שמן זית. אופים 7-13 דקות עד שהלחם השחים ונהיה פריך. אם רואים שהתנור לא אופה בצורה אחידה, מסובבים את התבנית 180 מעלות חצי דרך לתוך האפייה.
  • לסיום המנה, חוצים את האבוקדו, מוצאיאים את הגלעין ומרוקנים את תוכן הפרי לקרש חיתוך. חותכים לקוביות גדולות, וסוחטים מעליהן מעט מיץ לימון כדי למנוע מהאבוקדו להשחיר (ויטמין ה-C שבלימון משמש כנוגד חמצון).
  • להגשה, מסדרים 4-5 קרוסטינים בצלחת. עליהן מניחים את האבוקדו והעגבניות הצלויות, ומסיימים עם נבטי חמניה וטפטוף קל של שמו זית.