מצרכים לרוטב:
2 כפות שמן זית
שן שום פרוסה
ענף בזיליקום מופרד לעלים
6 עגבניות תמר בשלות
כף רסק עגבניות איכותי
חצי כוס מים
כפית סוכר
מלח לפי הטעם
להרכבת המנה:
200 גרם פסטת "ריגטוני" (צינורות חלולים)
3 פרוסות צ'ילי טרי
6 עלי בזיליקום
שן שום פרוסה
100 גרם גבינת ריקוטה
פרמז'ן מגורד להגשה
אופן הכנה:
- מתחילים בהכנת הרוטב: טובלים את העגבניות בסיר עם מים רותחים כדקה, מוציאים, מקלפים וחותכים אותן גס.
- מחממים בסיר כבד את שמן הזית, יחד עם שן השום הפרוסה ועלי הבזיליקום למשך דקה לכל היותר, עד שהם מטוגנים היטב אך לא מושחמים.
- מוציאים את הבזיליקום והשום בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד.
- משאירים את שמן הזית בסיר, ומוסיפים לו את העגבניות החתוכות ואת הרסק.
- מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומוסיפים חצי כוס מים.
- מבשלים למשך שעה וחצי, תוך עירבוב כל 5 דקות. במידה והנוזלים מתאדים תוך כדי הבישול יש להוסיף כף מים בכל פעם לפי הצורך.
- כעבור שעה וחצי טוחנים את הרוטב במעבד מזון (בפולסים) עד לקבלת מרקם מעט פירורי, שאינו חלק לגמרי.
- טועמים ומוסיפים את הסוכר והמלח לפי הצורך.
הכנת המנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מוציאים ומסננים.
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את שן השום הפרוסה, את הצ'ילי, את הרוטב המוכן ואת 6 עלי הבזיליקום.
- מוסיפים את הפסטה למחבת עם הרוטב, מקפיצים מעט ומגישים עם גבינת ריקוטה ופרמז'ן מגורד.
קרדיט לאתר אחר