מצרכים לרוטב:
2 כפות שמן זית

שן שום פרוסה

ענף בזיליקום מופרד לעלים

6 עגבניות תמר בשלות

כף רסק עגבניות איכותי

חצי כוס מים

כפית סוכר

מלח לפי הטעם


להרכבת המנה:
200 גרם פסטת "ריגטוני" (צינורות חלולים)

3 פרוסות צ'ילי טרי

6 עלי בזיליקום

שן שום פרוסה

100 גרם גבינת ריקוטה

פרמז'ן מגורד להגשה




אופן הכנה:
  • מתחילים בהכנת הרוטב: טובלים את העגבניות בסיר עם מים רותחים כדקה, מוציאים, מקלפים וחותכים אותן גס.
  • מחממים בסיר כבד את שמן הזית, יחד עם שן השום הפרוסה ועלי הבזיליקום למשך דקה לכל היותר, עד שהם מטוגנים היטב אך לא מושחמים.
  • מוציאים את הבזיליקום והשום בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד.
  • משאירים את שמן הזית בסיר, ומוסיפים לו את העגבניות החתוכות ואת הרסק.
  • מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומוסיפים חצי כוס מים.
  • מבשלים למשך שעה וחצי, תוך עירבוב כל 5 דקות. במידה והנוזלים מתאדים תוך כדי הבישול יש להוסיף כף מים בכל פעם לפי הצורך.
  • כעבור שעה וחצי טוחנים את הרוטב במעבד מזון (בפולסים) עד לקבלת מרקם מעט פירורי, שאינו חלק לגמרי.
  • טועמים ומוסיפים את הסוכר והמלח לפי הצורך.

הכנת המנה:
  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מוציאים ומסננים.
  • מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את שן השום הפרוסה, את הצ'ילי, את הרוטב המוכן ואת 6 עלי הבזיליקום.
  • מוסיפים את הפסטה למחבת עם הרוטב, מקפיצים מעט ומגישים עם גבינת ריקוטה ופרמז'ן מגורד.
קרדיט לאתר אחר