זמן הכנה: שעה ושלושת רבעי
זמן עבודה: שלושת רבעי שעה
כשרות: כשר בשרי
רמת קושי: כל אחד יכול
מרכיבים
3 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות
חצי כוס צימוקים
חצי כוס חמוציות
חצי כוס שזיף שחור, חתוך לרצועות
חצי כוס משמש, חתוך לרצועות
רבע כוס שקדים חתוכים
רבע כוס צנובר
מעט מלח גס
מעט פלפל בשלושה צבעים
5 כפות סילאן
חצי כפית קינמון
1 ק"ג שוקי עוף, מפורקות
רבע כוס מים
כפית ג'ינג'ר מגורד
רבע כוס רכז רימונים
חצי כוס גרגירי רימון (לעיטור)
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את כל הפירות היבשים ומקפיצים עד שיתרככו. במחבת נוספת מקפיצים את השקדים והצנוברים עד שישחימו ומוסיפים אותם אל תערובת המתוקים.
2. מוסיפים מלח, פלפל, 3 כפות סילאן וקינמון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננית את התערובת כרבע שעה.
3. לאחר שהתקרר, ממלאים את השוקיים וסוגרים בעזרת קיסם או חוט תפירה.
4. מניחים את השוקיים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך כחצי שעה בחום 180 מעלות.
5. שמים בסיר את המים, 2 כפות הסילאן הנותרות, ג'ינג'ר, רכז רימונים ומלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השוקיים לסיר ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית.
6. מוציאים את השוקיים לצלחת ובעזרת כפית שופכים עליהן מעט מהרוטב שנשאר בסיר. מעטרים בגרגירי רימון.




ציטוט ההודעה