מצרכים: 5 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם חמאה
2 מנות אספרסו
כפית וניל
לקישוט: פולי קפה מצופים שוקולד או תותים טריים
אופן הכנה:
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
- מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב (מוסיפים את הסוכר לחלבונים בהדרגה).
- ממיסים בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) או במיקרו את השוקולד והחמאה, מורידים מהאש.
- מוסיפים לשוקולד המומס את החלמונים אחד אחד ואת תמצית הווניל ומערבבים.
- מערבבים פנימה את האספרסו.
- מוסיפים בהדרגה (בפעמיים) את השוקולד לקצף החלבונים ומקפלים בעדינות עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מעבירים לכוסות זכוכית ושמים במקרר.
- להגשה מניחים מעל פולי קפה מצופים שוקולד או תותים טריים.