מצרכים:
5 ביצים

1/2 כוס סוכר חום

150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

100 גרם חמאה

2 מנות אספרסו

כפית וניל

לקישוט: פולי קפה מצופים שוקולד או תותים טריים



אופן הכנה:
  • מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
  • מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב (מוסיפים את הסוכר לחלבונים בהדרגה).
  • ממיסים בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) או במיקרו את השוקולד והחמאה, מורידים מהאש.
  • מוסיפים לשוקולד המומס את החלמונים אחד אחד ואת תמצית הווניל ומערבבים.
  • מערבבים פנימה את האספרסו.
  • מוסיפים בהדרגה (בפעמיים) את השוקולד לקצף החלבונים ומקפלים בעדינות עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • מעבירים לכוסות זכוכית ושמים במקרר.
  • להגשה מניחים מעל פולי קפה מצופים שוקולד או תותים טריים.