אהלן חבר'ס,
תגידו, יש בן אדם שלא רוצה להשתפר בחיים שלו? יש בן אדם שאין לו שאיפות? לא יעני, תכלס..אין דבר כזה, נכון?
כמו שהמאמן של ג'ייק טיילר בסרט Never Back Down, אמר לג'ייק Everybody has their own fight, זאת אומרת שלכל בן אדם יש את השאיפה שלו, ולכל אחד יש הקיר משלו שהוא צריך לעבור. סוג של שאיפה רחוקה שחייבים להגיע אליה.
מבחינתי, ישנם 4 שלבים שכל אחד שרוצה לשפר את עצמו, חייב להיות ער אליהם, בלעדיהם, קשה מאד-בלתי אפשרי להגיע לתוצאה.
So let's cut the bullshit and get to work.
ארבעת השלבים:
הכרה במצב העכשווי- רע לי בחיים, לא טוב לי עם מי שאני, לא רוצה להשאר במצב הזה. (לא משנה מאיזה בחינה)
הסקת מסקנות- אם אני לא יעשה משהו בקשר לזה, אני לא ישתנה. ואם אני לא ישתנה...אני יוכל להחליף את השחקן של "בתול בן 40".
הצבת מטרות- אני מציב לעצמי חצי שנה - 8 חודשים שבהם אני עושה XX,YY,ZZ , ואין דבר כזה "מה אם אני לא מגיע לזה".
תוצאה- "וואו...רודני, איך השתנית..זה לא היה קשה?" תגידו, יש משהו...כל דבר...שמשתווה למשפט כזה?
אחרי שהבנו ששיפור עצמי זה לא קל.
אחרי שהבנו שכדי להגיע לתוצאה, אנחנו כרוכים בזמן.
אחרי שהבנו שכדי שנשמע את המשפט "יואווו איך השתניתתתת מה זההה?" אנחנו צריכים להתחיל מזה שנבין בעצמנו שאנחנו בחרא מצב, אפשר להתחיל.
הכרה במצב העכשווי - זה לא דבר פשוט. אני יודע שיש כאלה שלא מחוברים לעצמם ואני יודע שיש כאלה שכן מחוברים לעצמם אבל לא מספיק חדורי מוטיבציה ומספיק רוצים לשנות את עצמם (כמו שאני הייתי), ולאלה שכן מחוברים לעצמם וכן חדורי מוטיבציה לפעמים חסרים הכלים כדי להגיע לתוצאות, אבל אין ברירה.
אם נמאס לכם לשמוע ירידות, נמאס לכם שאנשים עושים ממכם קטנים ואתם לא יודעים איך להחזיר כי אתם מרגישים באמת קטנים, זה כי אתם באמת קטנים. אל תנסו לברוח מהמציאות "אני לא באמת כזה קטן.." וואלה? אז איך זה שעל החבר'ה הגדולים והמסיביים אף פעם לא יורדים?
אל תנסו להלחם בעבודות, אל תנסו להתעלם ולברוח.
תרימו מבט, תעמדו מול המראה, תקבלו את העבודה שאתם מכוערים\ שמנים\ רזים\ לא מספיק מתבגרים\ לא מספיק מלאי מוטיבציה, אבל לפחות תקבלו את זה.
אני לא זוכר באיזה מאמר קראתי את זה, אבל היה שם קטע מאד טוב- תעמוד מול המראה, כן אני יודע שאתה חושב שאתה מכוער, אבל זה לא משנה. תסתכל על עצמך ותגיד "זה אני, זה הגוף שקיבלתי, עם זה אני צריך להתמודד ועם זה אני צריך לחיות עוד 80-90 שנה. כדאי לי באמת להילחם בעצמי ולהזניח את עצמי ולקבל את זה שאני מכוער? או שעדיף לי לקבל את הגוף שלי ואת הפנים שלי ולהתחיל לשפר אותו?"
ברגע שתקבלו את עצמכם ותבינו שזאת "המחלה" שקיבלתם, אתם יכולים לחייך, לשמוח ולדעת ששלב אחד בדרך לשיפור עצמי, עשיתם.
תסמנו V על הרשימה. מזל טוב, הצלחתם להכיר במצב העכשווי.
הסקת מסקנות - זה השלב הכי כואב שיש, ומצד שני, אם אתם מספיק חזקי אופי, אתם יכולים להפוך את הכאב הזה למוטיבציה לא נורמליתתתת...
אוקי, אז הבנו שאנחנו מכוערים\ טיפשים\ יצורים מהתחת\ אוהבי נקניקיות\ מגרדים בתחת, אם אנחנו לא נעשה כלום בקשר לזה, כמו שאנחנו רגילים לעשות בכל דבר...מה יקרה? כלום.
אנחנו נשאר עלובים, נשאר מגעילים כאלה שאף אחד\ת לא ירצו לגעת בנו, אף אחד\ת לא ירצו להתקרב אלינו ובגדול...נשאר אותו הדבר. לא ימין ולא שמאל. אם לא ננסה..איך נדע אם זה אפשרי?
- אין לך כוח לנסות? לא איכפת לך אם זה אפשרי או לא? Your call, אבל אל תשנא אחרכך אחרים בזה שהם מצליחים כי ההזדמנות שלך להיות כמוהם כבר הייתה.
- הגעת למסקנה הנכונה? הבנת שאם אתה כן תחליט לקום מהכיסא ולשנות, אתה תשתנה? מצויין. Welcome to the club.
** חשבתי לרגע על כל האלה שממשיכים לקרוא, סתם מהנהנים בראש וכאילו פשוט מוותרים לעצמם ונשארים במקום, מבלי לרצות לשנות את עצמם סתם בגלל שזה לא נראה להם ראלי...אם אתה אחד כזה, דע לך דבר אחד: אני מוצלח יותר ממך, ואתה יודע מה ההבדל ביני לבינך? לי אכפת מעצמי, ולך אפילו לא אכפת מזה שיש אנשים שאכפת להם ממך. לא מעניין אותי, זאת הבעיה שלך. **
הצבת מטרות- הגענו לשלב הכי כייפי, והכי קל. תעמדו מול המראה, ותתחילו לדבר עם עצמכם.
"מה זה הידיים האלה? טוב, תוך חצי שנה...אני מגדיל אותם ויהי מה!"
"ואי ואי, ממתי נהיה לי חד גבה? טוב מהיום, אני מעביר ויש כל בוקר עם סכין גילוח בין הגבות"
"פאק איזה רזה אני...טוב הגיע הזמן להבין מה צריך לעשות באמת כדי...יואווו איזה רזהההה!!! עכשיוו לבדוקק!!"
"תיייייי איזה כרס יא כושיליראבקקקק...טוב נו בנות מתות על שמנים...פחחחח על מי אני עובד??"
"גאלח או שיער, גאלח או שיער? שיער, לא? קיצר נלך לספר ונשאל מה יבוא עליי טוב"
הגענו לפינה החמה, אם נשבר לכם להראות כמו בציטוטים למעלה, תתחילו ללמוד איך לשפר את עצמכם כדי שיהיה לכם בסיס טוב
רזים\שחיפים - המדריך השלם לעלייה במסה (ישראבודי)
המדריך השלם לעלייה במסה (קילוגרם, המדריך שאני משתמש בו)
שמנים\אנשי כרס - המדריך השלם לחיטוב (ישראבודי)
המדריך השלם לחיטוב (קילוגרם)
באלי ידיים כמו של ג'ייק טיילר - כך תשיגו ידיים גדולות (קילוגרם)
אני ביישן, מה עושים? - ביישנות (מאמר שלי)
המדריך להפטר מביישנות ( לא שלי)
אין לי בטחון עצמי עם נשים - הדרך לשדר בטחון (מאמר שלי)
המדריך השלם לפיקאפר המתחיל
תוצאה - אין לי יותר מידי מה לפרט חוץ מזה- כשתגיעו לשם, שאגב זה לא כל כך רחוק כמו שאתם חושבים, אתם תדעו![]()

ציטוט ההודעה