שלום,
חשבתי עם עצמי קצת על נושא הביישנות ובאמת הדבר שכל הזמן תקף אותי כשניסיתי לחשוב על איך לעזור לאחרים להיפתר מהביישנות כמו שאני נפתרתי, זה קשה..כאילו, נורא קל לבוא לבן אדם ולהגיד לו "אהה, צא מאיזור הנוחות שלך, תתחיל לדבר בקול רם, אל תפחד מתגובות של אנשים ותתחיל לעשות מה שאתה רוצה לעשות ולא מה שאתה חושב שאנשים רוצים שתעשה" זה קל להגיד בתור אחד בלי ביישנות, אבל קשה לעשות לבן אדם שהביישנות היא האויב מספר אחד שלו.
לצורך הפוסט לקחתי קטע מסויים מהאתר ויקיפדיה (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%...A0%D7%95%D7%AA)
מה אומר הקטע הבא?לעתים נעלמת הביישנות עם הזמן: ילד שהוא ביישן בחברת זרים יכול להשתנות עם התבגרותו. אך בחלק מהמקרים הביישנות אינה נעלמת עם הגיל והופכת לתכונה אישיותית.בני אדם חשים ביישנות ברמות שונות ובנסיבות שונות. למשל, שחקן יכול להיות דומיננטי ונועז כשהוא מופיע על הבמה, אך ביישן במהלך ריאיון. בנוסף ביישנות יכולה להופיע בנוכחות אדם אחד, אך להיעלם כליל בנוכחות אחרים – אדם יכול להיות חברותי וניחוח בקרב משפחתו ועם חברים, אך ביישן בנוכחות בן המין השני בסיטואציות רומנטיות.
ביישנות יכולה פשוט להיחוות כתחושה של חוסר נוחות או חוסר ידיעה מה לומר במצבים חברתיים, אך לעתים מתווספים אליה גם תסמינים גופניים. הסובלים מביישנות יכולים לחשוב על עצמם שהם "משעממים", לפעמים הם עשויים להתנהג בצורה "מוזרה" בניסיון ליצור עניין, מה שיכול לגרום לאחרים להתרחק מהם עוד יותר.
לכולם יש ביישנות כזאת או אחרת, אני יכול להעיד על עצמי, פעם הייתי ילד סגור וביישן והיום אני אדם אחר לגמרי.
אבל, יש מיקרים מאד מאד בודדים ומסוימים עם אנשים מסוימים שהביישנות חוזרת, אני לא יודע להסביר את זה.
לדוגמא - מאז שנפתרתי מהביישנות, ותחום הפיקאפ נכנס לי לחיים, יש לי צורך לפתוח שיחה כמעט עם כל בחורה יפה\כוסית במועדון או פאב, אבל קרה מקרה אחד שבאמת ניגשתי בבטחון לבחורה, הכל טוב ויפה, אבל כשפתחתי את הפה, לא הצלחתי לסדר את המשפט, דיברתי שטויות ולא הצלחתי להסביר מה אני מנסה להגיד בכל משפט, זה כמו סיפור קצר שאין לו פאנץ', כאילו.. שהבחורה רצתה להגיד "מה אתה מנסה להגיד..?", אבל מדובר במקרה מאד חריג, אבל כנראה שהביישנות נשארת בתכונו ויש מצבים שהיא כן תופסת מקום ועמדה.
אבל, בכדי להיפתר מהביישנות, אנחנו צריכים פשוט להתבגר בעצמנו, אין מה לעשות. ככל שהזמן עובר לאט לאט, ככה המוח שלנו מתבגר ואנחנו מבינים שהעולם לא באמת כזה נורא וכן אפשר לדבר עם כל אדם וכן אפשר להתנהג איך שאנחנו רוצים מבלי לפחד, זאת מחשבה שהיא קצת מטרידה בחור ביישן, אין לי ספק, אבל אם אני יבוא בהצהרה ויגיד לילד ביישן "פשוט תפסיק להתבייש ותתחיל לדבר" זה לא יהיה לעניין כי הילד הזה לא יבטח בעצמו שהוא מסוגל באמת ככה פשוט לדבר עם כל בן אדם, הוא פשוט יסרב לעצמו ללכת על זה.
יהיה לו סוג של קיר.
לפי דעתי, אם מצליחים לגרום לבחור להיפתר מהביישנות שלו בפרק זמן קצר יחסית (לא תקופה שלמה של התבגרות) למרות שזה לא נראה לי אפשרי, הבחור יכול להידפק בצורה אחרת כי זה סוג של זיוף. צריך לתת הזמן לכל דבר, אי אפשר ביום אחד לקרוא את הספרים והרעיונות של אלברט איינשטיין ולהיות חכם כמוהו, זה פשוט לא עובד ככה. אין מה לעשות, יש זמן ויש שעון..כל דבר מגיע בזמנו.
אבל, אם מדובר בבחור שעבר את הגיל הנורמלי (בעצם מה זה נורמלי..?) שהוא נגיד 18, והוא עדיין לא מסוגל ולא בשל מספיק כדי לפתוח שיחה פשוטה עם בן אדם זר, יש פה בעיה.
אני לא מדבר על לפתוח שיחה עם בחורה יפה, זה נושא אחר..אם אתה בחור בן 18-19 ואתה לא יכול להגיד משהו קטן כמו "תגיד קו 286 כבר עבר?" זה כבר בעיה וצריך לפתור אותה.
אם אתה בן 18-19 ואתה לא יכול לפתוח או לפתח שיחה עם בחורה יפה, אז תיהיה רגוע, יש כמוך עוד אלפים, בהנחה שאתה כן מסוגל לפתוח שיחה קצרה עם גבר זר.
כדי לפתור את העניין צריך לעבוד על זה, שוב מגיע עניין הזמן, אין מה לעשות. צריך לנסות שוב ושוב ושוב עד שאתה מחליט פעם אחת כן לעשות צעד וכן לגשת לבחורה , למרות שזה הדבר הכי קשה שתעשה בחיים שלך, אבל אחרי הפעם הראשונה...כמו הפעם הראשונה שעולים על רכבת הרים, נכון שזה הדבר הכי מפחיד שעשיתם בחיים שלכם? הביצים רועדות ובאלך כל שנייה להרים את הידית הזאת שתופסת אותך ופשוט לצאת מרוב פחד...אבל אחרי הפעם הראשונה, באלך פשוט להישאר על המתקן ולעשות את זה שוב ושוב ושוב עד הערב!! נכון?
אז ידידי, אותה התחושה מצפה לך כשתתחיל עם בחורה יפה, בהתחלה זה מפחיד, אני לא מתכוון לשקר.
אבל אחרי שתבין שהפעם הראשונה כמו כל דבר היא קשה, אתה תרצה להתחיל עם בחורה שעומדת על 2 רגליים במועדון. הבטחון העצמי פשוט יעלה לשמיים והטסטוסטרון כנראה יעלה כאילו שעכשיו זיינת..
אז מה בעצם אפשר להגיד על ביישנות?
זאת לא כזאת מחלה, אתה אולי גם תופתע לגלות שיש בחורות שאוהבות גברים קצת ביישנים ושיש להם נקודות רגישות מתחת לכל המעטפת של האגו..כן, חלק מהנשים אוהבות ביישנים.
בגדול, כדי להיפתר מהביישנות אני לא ממליץ ללכת כנגד זה בכל הכוח ופשוט לנסות לשבור את זה כי זה לא הכי לעניין...צריך לתת לזמן לעשות את שלו ולנסות להתמודד עם "הבעיה" הזאת בהזהירות ונחישות.
יש לי חבר ביישן, אבל ברגע שהוא שותה אלכוהול הוא פשוט מתפרץ ויכול לדבר עם כל אחד ואחת, אבל זה פשוט מזוייף ומצחיק.
אחרי שההשפעה של האלכוהול עוברת, הוא חוזר להיות הביישן המוכר והוא מתקשה לפתוח שיחות עם אנשים.
מן הסתם שהוא עובד על זה אבל תמיד הוא אומר לי שהוא מנסה "לחקות" את ההרגשה של האלכוהול או לדמיין בראש שהוא שתה ואז הוא כאילו עובד על עצמו שהוא כן יכול לדבר עם אנשים, ולפעמים זה עוזר לו..יש המון אפשרויות פשוט תנסו
בהצלחה![]()

) שהוא נגיד 18, והוא עדיין לא מסוגל ולא בשל מספיק כדי לפתוח שיחה פשוטה עם בן אדם זר, יש פה בעיה.
ציטוט ההודעה