לפי מה שכתוב בבראשית אלוהים ברא את האדם ביום השישי השאלה שלי היא איך ידעו מה נברא קודם אם אף אחד לא היה חי? ואני לא שואל כדי לעשות צחוק אני באמת רוצה תשובה תודה רבה מראש אם מישהו יוכל לתת תשובה
לפי מה שכתוב בבראשית אלוהים ברא את האדם ביום השישי השאלה שלי היא איך ידעו מה נברא קודם אם אף אחד לא היה חי? ואני לא שואל כדי לעשות צחוק אני באמת רוצה תשובה תודה רבה מראש אם מישהו יוכל לתת תשובה
נערך לאחרונה על ידי GOLF91; 11-01-2007 בשעה 16:29.
|
|
אחי משה קיבל את התורה בהר סיני מהקב"ה שהכתיב לו אות אות מילה ומילה את התורה שבכתב וארי אלוקים יודע בדיוק מה הוא ברא. מקווה שהבנת
איך "רוח" או מה שזה לא יהיה יכול להכתיב למישהו משהו? אני אשמח לתשובה מציאותית ולא להגיד שהוא נגלה לאנשים מיוחדים ובולשיט כזה כי אני לא פרימטיבי וגם התיאוריה של המפץ הגדול הרבה יותר הגיונית אבל זה לא קשור לנושא פה
בורא עולם הוא לא "רוח", הקב"ה אין לו גוף ואין לו דמות הגוף ואנחנו בחיים לא נדע וגם לא נוכל לתפוס איך הקב"ה נראה.
זה העניין שמשה רבינו היה בהר סיני 40 יום ו-40 לילה והקב"ה הכתיב לו את התורה. ולוחות הברית הראשונות בכלל נכתבו ממש על ידי אלוקים.
טוב אתה רוצה תשובה מציאותית, זאת המציאות חבובי...תאמין או לא.
נבואה הייתה, היום כבר אין לו נבואה אבל יש יחידים עם רוח הקודש. אדם שמגדיר את עצמו מאמין זה בעצם אחד שמאמין ב-13 עיקרים שהם: "שהקב"ה מצוי ומשגיח, והוא אחד, ואין לו גוף ואין לו דמות הגוף ושהוא קדמון לכל קדומים ואין עבודה לזולתו ויודע מחשבות בני אדם ונבואת משה רבינו עליו השלום אמת ושהוא אדון לכל הנביאים ושהתורה נתונה מהשמיים ולא תשתנה בשום זמן חס ושלום ושהקב"ה מעניש לרשעים ומשלם שכר טוב לצדיקים ושיבוא מלך המשיח ושהמתים עתידים להחיות..."(יש כל מיני נוסחים שונים אבל כולם עם אותם עיקרים)
פרמיטביות זה להאמין בקב"ה ולהאמין בנבואה? אז זהו שממש לא...אפשר להבין מה פרמטיבי בזה?
מפץ גדול? תקרא פה בעמודים קודמים יש כתבה על זה, והמפץ הגדול ממש לא מציאותי...אם אתה רוצה על זה עוד הרחבה אני אשמח להגיד לך בפרטי.
איך את יודעת שהוא היה בהר סיני? היית בתקופה הזאת? ומה פריטמבי בזה? מה שפרטמבי זה שיש אנשים שרע להם ועוד סיבות אז הם מאמינים שיש מישהו שיכול לגאול אותם מהצרות שלהם בגלל זה הרבה גם מאמינים ב"אלוהים" ויש לי גם דודה בת 20 דתייה והיא כל הזמן מנסה לספר לי ספורי סבתא שיש דבר כזה אלוהים אבל בחיים לא נתנה לי שום הוכחה ודאית שהוא קיים אבל כל אחד שיחיה איך שנראה לו אני רק יודע שאני לא יהיה פה שהמשיח יהיה כל טוב![]()
איך אתה יודע שבונפרטה נפוליאון להבדיל אלפי הבדלות נלחם את כל המלחמות הללו?וכך גם יוליוס קישר ונבוכדנצר מלך בבל?
אב לבן,אב לבן,אב לבן.
אבות העבירו לבנים שהעבירו לבינהם וכו',עד לתקופת המצאת הדפוס שאז הכל נכתב,וכך גם החליטו לרכז את הנביאים והכתובים ולכתוב גם אותם אגב(אם אני לא טועה ואנ ילא חושב שאני טועה)
הקב"ה הכל יכול,אז הוא בטח יכול להכתיב משהו למישהו,וכך הוא הכתיב למשה את התורה.
מצטער כפרה,זה לא עיניין של אמונה אם הוא קיים או לא,אין פה תהייה בכלל,הוא קיים,השאלה היא האם אתה רוצה להכיר בו או לא.
הוכחות לזה שהוא קיים?יש בכל מקום,אם תלמד קצת תורה ותראה את הקסם שבה,תבין ששום אדם לא יכול ליצור ולברוא דבר שכזה,שום אדם,והסודות הנפלאים והנוראים היוצאים ממנו,אדם לא יכול לחזות,אלא אם חזה ברוח הקודש.
אם אתה רוצה שאלות מפורטות על תוכחתו של קיום ה',אני אשמח לענות.
יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה
שמע אם הייתי משוכנע במליון אחוז שהוא קיים כנראה שהייתי מאמין אבל עובדה שאני ועוד לא מעט אנשים לא מצליחים להבין מי זה ואל תגיד לי שהוא חשוב מדי שידעו וכל זה זה בולשיט אנשים מנסים למכור סיפורים בקשר לזה היום בתקופה שהטכנולוגיה מתקדמת וכל זה אנשים פחות מאמינים מפעם תחשוב לבד גם למה ואל תגיד לי שאני טועה
מה אכפת לי אם רוב העולם מאמין או לא?! אני אתנהג לפי מה שהולך הכי טוב בחברה?
מי זה הקב"ה? מי ברא לך את כל הדברים האלה? סבתא של טרזן? פיצוצים? שתצא מפיצוץ עין זה הגיוני? פעם למדת על העין? זה כזה דבר מתוחכם ומדוייק שעדיין כל המדע בעולם לא הצליח ליצור מצלמה שמגיעה לאיכויות של העין, אז זה יווצר מפיצוץ?!תשמע חביבי זה הדבר הכי פחות הגיוני ששמעתי...
תצא לבחוץ תסתכל על הטבע על כל היופי, ותגיד לי אם זה הגיוני שזה יווצר מפיצוץ...
תשמע חבר, אני לא מנסה לשכנע אותך או לגרום לך להאמין , כי אני מקבל את אלו שמאמינים ואת אלו שלא מאמינים באלוקים.
אני אישית רוצה לספר לך את הסיפור שלי (לא יודע אם זה יעניין אותך):
עד לפני כמה שנים האמונה שלי באלוקים הייתה חלשה מאוד וכמעט אפסית.
ואז הגיעו רגעים מאוד קשים על המשפחה שלי (שקשורים לבתי קברות ובית חולים , אני לא רוצה לפרט) וכל מיני דברים שקרו כאילו נכתבו משמיים גרמו לי להאמין שאלוקים קיים ושמחובתי להעריך אותו על החיים שנתן לי ולהודות לו יום יום.
מה שאני מנסה להגיד לך זה שהאמת צריכה לצאת ממך , אולי עוד יקרו לך דברים בחיים שישנו את הכיוון שלך , אני מבין ומקבל את העמדה שלך כלפי כל הנושא של התורה ואלוקים אבל אתה תראה שכשהשנים יעברו אתה תעשה אחד ועוד אחד ותבין שלא מפץ גדול ולא מקריות ולא שום דבר אחר, הכל כתוב משמיים.
נ.ב
אני לומד על כל הנושא של אבולוצייה והמפץ הגדול (אגב ,עם חיליק באותה כיתה) ותאמין לי שזה הכל בולשיט אחד גדול , לא הגיוני ולא סביר.
צריך לעשות בגרות אבל![]()
עזוב נגיד באמת היה מפץ הגדול פיצוץ אדיר ,סופר פיצוץ.
מה בדיוק יצר את אותו פיצוץ שיצר את הכוכבים
הרי לא יכול להיות שמכלום נוצר עולם
איך מכלום אפס אפילו לא חלקיק מולקולה נוצר עולם
השאלה היא איך נוצר הפיצוץ מכלום ? זה אפילו המדענים הכי גדולים לא הצליחו להסביר
אז שאלתי בדיוק אותה שאלה את חבר שלי שהוא מתנגד מוחלט לדת
אתה יודע מה הוא אמר "יכול להיות שאת זה ה' יצר" למרות שהוא אומר שאין אלוהים
כאשר שואלים אותו שאלות פילוסופיות ומעמיקות אז הוא מתחיל להתקע
ומחפש כול מיני תשובות שאין עליהם כול ביסוס .
בקיצור אני מאמין שבתוך בתוך עצמך אתה חושב שיכול להיות שיש משהו מעבר למדע לפיזיקה לטכנולוגיה
משהו יותר גדול ויותר חכם מאשר כול הטענות המדעיות.
הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות
אין אבל הוכחות ודאיות שהוא קיים אין אף אחד לא יכול לבוא ולהגיד "אלוקים קיים" פשוט אי אפשר אי אפשר לדבר איתו אי אפשר לראות אי אפשר כלום ככה שמבחינת השכל הישר זה לא הגיוני שהוא קיים לא יודע איך אנשים מצליחים להאמין בו אבל זה כבר סיפור אחר ואמממ מישהו יכול להגיד לי אם המשיח יבוא בזמן שאני חי? כי אני לא מאמין שהוא יגיע אם מישהו יגיד שכן אני אשמח לתשובה כי אין סיכוי שהוא יגיע הרי צריך שכל עם ישראל לא יחטאו ודברים כאלה לפי מה שהבנתי וזה בחיים אבל בחיים לא יקרה
קודם כל ,אף אחד לא מנסה לשכנע אותך שאלוקים קיים , אם זה לא יבוא ממך בטבעיות זה לא זה.
חוץ מזה, "שכל ישר" , יש הרבה דברים בחיים ששכל ישר לא יכול להבין אותם וזה אחד מהם.
אתה באמת חושב שהאבולוציה או איזשהו מפץ גדול יכלו ליצור את האדם בצורה שלו? שהכל בנוי ומותאם?
אגב , אם אני לא טועה אז בתנ"ך כתוב שהמשיח יבוא או כאשר כל עם ישראל יילך בדרך הישר או כאשר כל עם ישראל יחטא.
אם ככה יותר קל לחטוא חחחח ואיזה עוד דברים שכל ישר לא מסוגל להבין?
אני לא צריך הוכחה שהוא קיים!
אמונה לא מתבססת על הוכחות
אם אני אדע שהוא קיים לפי הוכחות זו לא אמונה!
אני מאמין בו בכוחו ובקיומו,מ-א-מ-י-ן! בלב שלם מאמין
אתה יכול לבוא לכאן ולנפנף בתאוריית המפץ הגדול וכל הדברים האלו ולבקש הוכחות ואין לנו לתת לך
שב קרא את התורה מתחילתה ועד סופה תשווה עם המציאות של היום וחפש שרידים או הוכחות
ומיכל "טוב אתה רוצה תשובה מציאותית, זאת המציאות חבובי...תאמין או לא. "
אני לא מסכים איתך לשלול את האופציות שלו על הסף,זו היא המציאות שלך לא שלו את לא יכולה להכתיב לו את המציאות שלך בצורה כזאת (לפי דעתי כן) את לא צריכה לשכנע אותו להאמין במציאות שלך ולהגיד תאמין או לא הבן אדם מחפש תשובות לא הסברים מפורטים על כל התורה שזה או שחור או לבן או כן או לא
יש גם אפור ומי כמוך יודעת את זה שאני מחזיק ממך כבן אדם עם ראש פתוח לכל נושא
אה ואני עדיין חייב לך על הקטע עם השמות חח
טוב אתה צודק הייתי צריכה לדייק שזאת המציאות מבחינתי.
חחח נו באמת, אתה לא חייב לי כלום...אפשר לחשוב מה כבר עשיתי...
golf91-שמעת פעם עדות של מישו שחווה מוות קליני?
אתה מאמין בסיאנסים?
נערך לאחרונה על ידי michal; 14-01-2007 בשעה 01:19.