חבל שהכל בפורום יש לי כל כך הרבה להגיד שזה יהיה המווווווווון לרשום ..
אבל חבל לבזבז את הזמן של הרגילה על זה אם הייתי יכול להכנס לוויכוח של אחד על אחד פנים מול פנים זה יהיה טוב .
חבל שהכל בפורום יש לי כל כך הרבה להגיד שזה יהיה המווווווווון לרשום ..
אבל חבל לבזבז את הזמן של הרגילה על זה אם הייתי יכול להכנס לוויכוח של אחד על אחד פנים מול פנים זה יהיה טוב .
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
|
|
צודק.
אנשים שגדלו והתחכנו בישראל מאמינים בתנ"ך וביהדות כמעט מתוך כפייה. בגלל שאין הפרדת דת מהמדינה - המדינה מכתיבה לנו מה נכון ומה אמת ומלמדת את הילדים מגיל צעיר שהתנ"ך הוא האמת. אני עכשיו לומד בבית ספר דתי (לא מתוך בחירה, אלא בגלל שהוא מספק לי מגמה מדעית שאין בשום בית ספר אחר בעיר) ואסור לנו אפילו להזכיר את המילה "אבולוציה". זה רק מראה על הבורות, האטימות והכפייה של הדת במדינה.
אני דבר ראשון לא נגד הבריאה ולא נגד במפץ הגדול לא ממש אכפת לי איך נוצר העולם אבל בקשר לתנ"ך
אתם מתייחסים לתנ"ך כאילו הוא נכתב בידיי ה' אבל הוא לא, הוא נכתב בידיי סופר ישראלי (וספר דברי הימים בידיי סופר משבט יהודה) וכמו שיש אגדות אותו דבר יכול להיות התנ"ך (לא שאני מאמין שזה סיפור)אתם מבינים שאתם לא יכולים לקבוע עובדות שה' עשה ככה וככה אם הוא לא "מודה" בזה אלא מישהו אחר כותב על זה ועוד מישהו שנראה שה' לא התגלה אליו בכלל.
ובקשר לזה שלא מצאו שלבי ביניים של התפתחות אבולוציונית-ועוד איך מצאו כל השלבים של הקופי אדם מצאו אחושילינג שלדים שלהם ומאובנים של השלד והגולגולת מתפתחת לאט לאט לצורת אדם,ותתפלא לשמוע שמצאו שלד של גמדים (שלד של בני אדם גמדים) ולא הגמדים של היום אלא גמדים ממש גזע קטן יותר שנכחד.
ודרך אגב, איפה מזכיר התנ"ך את הדינוזאורים שלהם כן מצאו הוכחות והם עובדה מדעית?
ותתפלאו שחומר כן יכול להיווצר מגזים כי גז זה אחד מצבי צבירה שיכול להשתנות. והמפץ הגדול נוצר כתוצאה מהתחכחות של גזים אחד בשני במשך מיליארדי שנים ולאחר במפץ לקחו עוד מלא שנים עד שנוצר הכדרו בשלמותו.
אוי אוי כמה שטויות אתם כותבים פה, ידעתי שלא הייתי צריך להיכנס לוויכוח הזה, וויכוח שלא נגמר ועוד בכלל בפורום, זה לא נגמר כפול 2, אם זה היה פנים מול פנים זה משו אחר.
אם אתם כ"כ אוהבים את המדענים אמרתי לך, תקראו תספר המהפך, יבהיר לכם קצת דברים, זה התמצית של התמצית אבל יש שם דברים מעניינים.
ובקשר לשאלה שלך , אם העולם נברא בשבע ימים וכו', תאמת לא יצא לי לחקור על זה וגם לא ממש מעניין אותי כי יש לי אמונה אני לא צריך לחקור יותר מדי, וגם על זה אני בטוח במיליון אחוז שיש תשובה מספקת, אבל ממה שידוע לי הימים פעם לא היו 24 שעות הם היו אלפי שנים נראה לי , אני לא כ"כ בדקתי את זה, אבל זה ממש שידוע לי , וניתן לכם עוד נקודה למחשבה, בא בנאדם כתב את כל התנך נגיד , כל התורה שבעל פה, עשרת הדיברות כל זה נכתב ע"י בנאדם? יש כ"כ הרבה עומק בתוך זה חוץ ממה שאתם רואים, כל הקבלה אין הכל, בנאדם פשוט שיעמם לו ועשה את זה כל זה?
אתם חושבים מהיגיון לא ? לי זה בכלל לא נראה הגיוני, שבנאדם יכול לעשות דבר כזה, אין המח שלנו לא בנוי לחכמה עצומה שכזאת, עזבו , מי שרוצה תמצות של דברים, יש בכל מקום אבל אני ממליץ לכם לקורא תספר "המהפך" של הרב זמיר כהן, אמרתם שאתם לא נשארים בדעה אחת נכון? אז למה אתם שוללים ישר את בורא עולם? אמרתם שלנו לא פותחים את הראש לדברים אחרים חוץ מדת נכון ? אז הנה תהיו שונים מאיתנו למרות שזה לא נכון, ותקראו עוד דעות של בורא עולם. כל אחד מכם נכנס לפה בגלל שיש לו אמונה כלשהי וזה בטוח, רק שהוא לא מראה אותה, אם לא הייתם מאמינים בבורא עולם במישו שעשה את כל הבריאה הזאת, לדעתי לא הייתם נכנסים לפה כי אתם מחפשים הוכחה כלשהי כדי לחזק את האמונה הזאת,
ו
Hoobastank
בוא נגיד לך ככה, הדור של היום, הוא בכלל לא דומה לדור של לפני 2500 שנה ויותר, אבל מה זה בכלל, עזוב, זה פשוט כי אין לי כח לפרט, אבל אם תחשוב בעצמך תוכל גם להבין אולי לא יודע אם אתה בראש של זה כ"כ , שהכל בידי שמיים והכל נעשה לטובה, וכל מה שנעשה לאורך ההיסטוריה אני לא יודע מה הסיבות , אבל אני בטוח שהסיבות של השם תמיד מוצדקות ותמיד טובות, אולי לנו זה לא נראה ככה, כל אחד בתפיסה שלו, אבל צריך להבין שלא סתם הם חטאו זה כדי לראות לנו משו בדורות אלה, שאני לא יודע להסביר, אני קטונתי אני בסה"כ חלקיק קטן במערכת יש גדולים יותר ממני שאני בטוח שיש להם תשובות על זה. וגם בחרת להגיב לחלק בהודעה שפחות היה חשוב לי להבהיר , במקום להסביר לי את כל הדברים האלה, שאתכה קורא להם "טבע".
ורציתי להבהיר עוד דבר אני לא עם התורה כל החיים שלי, הלוואי והייתי, אני בסה"כ בעל תשובה, שמנסה להפיץ את האמת של הקב"ה.
אז מי כתב את התנ"ך? אלוהים?
מה זה השטויות האלה, בטח שבנאדם כתב את זה!
פשוט פעם לא ידעו על ההשפעות של הסמים, ואנשים עישנו את זה ושמו את זה באוהלים (קטורת הסמים, נשמע מוכר?) ואז ראו את אלוהים והוא "דיבר" אליהם.
לכל הניסים שבאמת מתועדים ולא כאלה כמו ניצחון על עיר באמצעות שופר, יש הסבר מדעי פשוט והגיוני, והאנשים שנחשבו לנביאים ושיט פשוט ידעו מתיי התופעות האלה יתרחשו.
אתה רוצה להגיד לי שיום יכל להיות אלפי שנים?
העולם קיים 5000 שנה לפי היהדות, זה זמן קצר מדי, ובכל זאת, אתה אומר שיום יכל לקחת אלפי שנים?
בכלל, אמרת שיכולים להביא לשאלה הזאת תשובה מספקת, אבל איך?
התשובות המספקות חסרות בסיס, הם רק כדי לספק את האנשים ששואלים, בתנ"ך רשום ימים, איך אפשר לדעת כמה זמן זה במדיוק אם זה לא היה ימים של היום?
חשבו על זה שהימים שונים, כניראה, רק בגלל שזה לא ניראה הגיוני כל הדברים בתנ"ך שקורים בזמן קצר, חשבתי שאלו ניסים..
ועוד משו, אני מבטיח לך, חח אני לא נכנס לפה כדי לחזק את האמונה שלי באלוהים, תהיה בטוח.
לא..אלא הווצרות משו כמו כוכב בשיטת המפץ (יש משו בול כזה בספר מאלכםי ושדים).
OzAvi- הימים פעם לא היו אלפי שנים כל יום כי האדם לפי מה שכתוב בתנ"ך ידע בהחלט מתי נגמר היום ומתי מתחיל היום בערך (לא בעניין של שעות אלא בקטע של שמש עולה ויורדת) והוא צריך לדעת את זה כי ככה יצר את היום ה'. והתנ"ך והקבלה בהחלט נכתב על ידי בני אדם אולי הם יכולים לאמר שהם כתבו משו שה' נתן להם את זה אבל באותה צורה אני יכול לכתוב פילוסופיה ודרך חיים בשקל ואמר שה' התגלה אליי והראה לי את זה.
אתה לא יכול גם לאמר שבני אדם לא חכמים מספיק בשביל לכתוב דבר כזה כי דבר ראשון לא פגשת את הבן אדם שכתב את זה דבר שני מהידע שלי בחיים לא היה כתוב שה' בכבודו ובעצמו כתב את התנ"ך או הקבלה שחור על גבי נייר (או סלע) הדבר היחידי שנכתב על ידיו לפי הידע שלי זה היו עשרת הדיברות לא יותר מזה, וזה לא שבן אדם שיעמם לו ופשוט כתב את זה, זו הייתה האמונה של אותו אדם והוא פשוט כתב את זה שדרך אגב מה שעכשיו נראה לך כדברי חוכמה ועומק יכול להיות שבאותה תקופה שזה נכתב זה נחשב ללא יותר משטות גמורה.
ואתה שואל לא שוללים ישר את בורא עולם אבל אתה שולל דברים שיש להם השארות והוכחות בעלות הרבה יותר בסיס ונותנות הרבה יותר תשובות, זה נראה שאתה שולל את המדע. בנתיים מה שהולך בעולם מראה שאין צדק בעולם ואם אין צדק בעולם זה מבטל בכלל (סליחה שאני מבטא את זה ככה) חוק הה' כי הוא אחראי לצדק בעולם ולפי התנ"ך יש שתי שיטות גמול: גמול דורות וגמול אישי והצדק בעולם נראה שהוא לא פועל לא לפי זה ולא לפי זה.
ובאמת לפי התנ"ך העולם קיים כמה אלפי שנים אבל לפי הוכחות מדעיות העולם קיים משו כמו כמה מיליארדים של שנים והמדע נותן הרבה מאוד תשובות על דברים שבתנ"ך אין והתנ"ך לא ממש מאזן את זה.
בוא נגיד לך ככה, המדענים האלה שאתם כ"כ מאמינים בהם, הרבה מהם מדענים גדולים, וחוקרים של פיזיקה וכל הדברים האלה, אמרו במפורש שלמרות כל הגילויים שלהם, הם מאמינים שיש בורא לעולם, עזוב כרגע שלא נברא ב7 ימים וכו', כי אני לא מבין בדיוק ולא יצא לי לחקור על זה כבר אמרתי, אבל עצם העובדה שהעולם לא נברא מעצמו , אלא מישו ברא אותו , כבר אמרתי פה כל הזמן המדע מחפש תשובות בתנך על דברים שהוא לא מוצא להם תשובה, בוא נקח למשל את האטום הוא מורכב מגרעין ומאלקטרונים שמסתובבים סביבו במהירות, עצם ההסתובבות המהירה של האלקטרונים גורמת לך לראות את החפץ , אבל להרגיש אותו? לזה אין הסבר, אם למדת על זה, אתה יודע שבין האלקטרונים לבין הגרעיון של האטום קיים מרחק אדיר של בערך מכדור הארץ לשמש וביניהם אין שום דבר !, מסקנה מכך שבעצם אתה לא אמור להרגיש את החפץ בכלל, וזה על פי המדע ! המדע לא יודע להסביר איך אתה יכול להרגיש את החפץ הזה, הרי לא קיים כלום בפנים בסופו של דבר, וגם את זה הדת מסבירה, לדעתי המדע לא ימצא לזה תשובה "הגיונית" כמו שהם קוראים לזה, כי זה יותר רוחני מאשר גשמי.
ואל תגיד לי שאין תשובות מהדת לכל דבר כי ועוד איך שיש, רק שאני לא יכול לתת את התשובות האלה כי אני לא איזה רב או משו, אני בנאדם פשוט שמנסה להסביר מה שאני מבין , אז אם אתה אומר שדברים נשארים סתומים , הם נשארים סתומים רק מהמדע ולא מהתנך , כי כל דבר שתרצה לדעת יש עליו תשובה מהדת. ושוב אני יגיד לכם, תקראו "המהפך" המדע מגלה את האמת בתנך.
לא יעזור לכם , כל פעם שיקרה איזה משו תמיד ישאר בנאדם עם אמונה, תמיד בסופו של דבר כולם יפנו אל אבינו שבשמיים, אבל זה תלוי באנשים אם זה יהיה בחירה או מתוך מחוייבות , כי בסופו של דבר יבוא המשיח ואז כולם יראו את האמת . ואל תדאגו שהוא יגיע ב"ה לא נגיד להם "אמרנו לכם" פשוט אני מקווה שכולם בקרוב מאוד יאמינו בבורא עולם ויראו את האמת של בורא עולם, רק שאני לא נביא או משו, שזה יכול להיות בדרך טובה או רעה, למרות שבסופו של דבר זה טוב כי כולם יגאלו, אבל עד להגעת הזמן הסופי יקרו הרבה דברים :\
בקיצור ולעניין אני מעדיף להפסיק להגיב פה, כי זה ממש מעציב אותי שככה אנשים חושבים, כן כן תאמינו או לא אבל ממש מעציב, לא מעצבן, משתדל שזה לא יעצבן כי בסה"כ אתם עוד לא יודעים את האמת ומנסים להתכחש, אז עזבו אני סיימתי להגיב בדיון הזה, אם בנאדם באמת ירצה להאמין בבורא עולם, הוא ימצא מספיק הוכחות שהם יותר חותכות מהוכחות של מדענים, ולצערי יש כאלה עד שהם מגיעים להוכחות הם בורחים מהאמת, כי פתאום זה משו חדש בשבילהם או שלא יודע איך להסביר את זה פתאום, הם חושבים נעשה ככה נעשה ככה ואז נאמין בבורא עולם, אבל זה לא הולך ככה, עד שמגיעים לאמת צריך להמשיך איתה , כי בעצם כל הפחד שלכם לדעתי הוא עצם העובדה שפוחדים לטעום מהדבר החדש, למרות שלא יודעים שהוא מאוד טעים ואם יטעמו ממנו יבינו עד כמה הוא טעים ונכון, לסיכום, תמיד בסוף המדע נשאר במבוי סתום והדת לא. ועוד משו, אני בטוח שAvixTz יוכל להסביר הרבה יותר טוב ממני את כל מה ששאלתם ורשמתם, הוא יותר בקיא ואני חושב שהוא יוכל יותר להבהיר את הדברים ממני. מקווה שיהיה לו זמן להגיב פה בהזדמנות.
ממתי תנ"ך זה משו חדש?
מעציב אותך לראות אותנו :|
מעציב אותי שכל בעיה שעוד אין אליה תשובה, אלוהים ברא.
העולם מתפתח והמדע מתפתח, פעם היו הרבה בעיות כאלו שכדי להתחמק אמרו "זה אלוהים עשה", הבעיות האלו הולכות ונקטנות.
כל מכשול בחיים, זה הכל מבורא עולם, לא צריך להתמודד, הכל לטובה :|
גם אותי מעציב האופטימיות המטומטמת הזאת.
גם בשואה ההורים אמרו לילדים שלהם שהכל יהיה בסדר ושהכל לטובה, בסוף הם נשרפו חיים.
אבל פה, "אלו נסתרות האל", נכון?
יש רבים שאומרים גם שהשואה היתה לקח לעם היהודי וזה הגיע לנו, גם זה מעציב, האמונה הזאת.
אבל אתה לא הולך להגיב על זה נכון?
"אלו נסתרות האל"-זה משהו בכלל שרק הנוצרים אומרים לא?
מה מנסים להוכיח מזה שמפץ גדול לא הגיוני,
אז מה, זה לא אומר שאלהים ברא את העולם!
לפי המדענים האטום הראשון היה מימן הוא גם הקטן ביותר.. ממנו נוצר הפיצוץ.. עכשיו אי אפשר ליצר אטום אחד של מימן כי הוא תמיד קשור למשהו.. עכשיו בשוויץ הם מנסים דרך מנהרות 100 מטר מתחת לאדמה (מתחת שוויץ וצרפת) לעביר אטומים של מימן שיתנגשו במהירות כלשהי ואז זה ידמה את מה שקרה בפיצוץ (גם אני לא הבנתי את הקטע הזה, לא נשמע הגיוני).. קיצר יש מדענים שחושבים שזה יצור חור שחור שיבלע את כדור הארץ.. הניסוי אמור להתרחש עוד שנה בערך
נחיי ונראה =]
למרות שאמרתי שאני לא אגיב , אבל בנושא הזה של השואה, אני גם לא מבין כ"כ, פשוט שאלת בנאדם פשוט שאין לו הסברים על הכל, אתה אולי חושב שמתים וזהו אין כלום אחרי זה, אבל אחרי שמתים וכל מי שמת בשואה מובטח לו העולם הבא, כי הוא מת על קידוש השם וזה דבר עצום מאוד, והעולם הבא הזה שמובטח לו זה עולם רק של טוב ולכן גם אם לא זה נראה נוראי השואה וזה באמת נוראי, כאילו לא אומר שזה לא נוראי, אבל באמת "נסתרות דרכי האל" ואנחנו לא יודעים חשבונות שמיים למרות שיש כמה תירוצים לכך שאני לא כ"כ יודע אותם. והתנך זה דבר חדש לכם ואני מדבר על הפנימיות לא מה שאתה לומד בבצפר, בשבילך זה דבר חדש כי זה לא היה חדש היית מאמין כבר. ותסלח לי שלא קראתי את התאוריה הזאת על המפץ, אבל מה זה מסביר בעצם? שהעולם היה קיים תמיד או שהיה פיצוץ וככה נוצר היקום ?