של רחל גרא, גורמה

החומרים:

2 עופות צעירים

למלית:
4 כפות אורז מבושל למחצה
2 תפוחי עץ ירוקים ומוצקים (גראני סמית) קלופים וחתוכים לקוביות
100 גר' משמשים מיובשים
50 גר' צימוקים בהירים
100 גר' שקדים מולבנים פרוסים
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
קורט פלפל אנגלי טחון
מלח ופלפל שחור
מעט שמן זית

לבישול עם העוף:
2 סלקים בינוניים חתוכים לאורך לשמיניות
1 שורש סלרי גדול חתוך לקוביות
2 קולרבי בינוניים חתוכים לאורך לשמיניות
2 לפתות קטנות חתוכות לאורך לשמיניות
2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים לאורך
4 ארטישוקים מנוקים (ראו בטיפ) וחתוכים לאורך לרבעים
1 כפית מאשייה - קליפות אגוז המוסקאט, ניתן למצוא בשווקים ובחנויות התבלינים - מעוכות בכף
1/4 כפית קינמון
14 כוס יין לבן פירותי (למשל ריזלינג)
מלח ופלפל שחור

ההכנה:
1. מתבלים את העופות במלח ופלפל.
2. מערבבים בקערית את מרכיבי המלית, ממלאים את העופות וסוגרים בקיסם עץ.
3. מחממים מעט שמן זית בסיר, מזהיבים את העופות הממולאים מכל צד כמה דקות ומוציאים לקערה.
4. בשמן שנותר בסיר מקפיצים את כל הירקות כדקה ומוציאים.
5. מחזירים את העופות לסיר, מניחים סביבם את הירקות, מתבלים ומזלפים עליהם את היין.
6. מבשלים בסיר הלחץ 25-22 דקות (בהתאם להוראות היצרן), או שעה ורבע בסיר רגיל.