הסיקור הזה במיוחד ל: oneil123 שביקש את הסיקור
נוקיה מביאה בפעם הראשונה לישראל טלפון המיועד במיוחד לחובבי המוזיקה. בתחרות מול סוני-אריקסון בקטגוריה זו, החברה הפינית מציגה כפתורי מוזיקה ייעודים. הגימיק: החלפה סיבובית של כפתורי הספרות בכפתורי המוזיקה. הבעיה הגדולה במכשיר היא, שנוקיה אולי השקיעה מאוד בצד המוזיקלי, אבל שכחה להשקיע בנוחות הכפתורים בשאר הפונקציות. מצד שני, לטלפון יש מצלמה טובה וממשק עם תכונות רבות.
יתרונות: כפתורי מוזיקה ייעודים, מצלמת סטילס טובה עם צילום פנורמי.
חסרונות: מחיר יקר, עיצוב גדול וג'ויסטיק לא נוח.
מחיר באורנג': 2,844 ש"ח (או 79 ש"ח כפול 36 תשלומים).
ביקורת
קטגוריית המוזיקה נשלטת כבר שנתיים על ידי חברת סוני-אריקסון, מאז זו הוציאה את הווקמן (דגם W800). חברות הטלפוניה המתחרות, שאף פעם לא השקיעו מרץ רב מדי בעולם מכשירי הטלפון המוזיקליים, הבינו שטעות בידם. דגם 5700 הוא הטלפון הראשון של נוקיה בישראל שמוקדש אך ורק לחובבי המוזיקה. האם בסוני-אריקסון צריכים להתחיל לפחד? אנחנו לא היינו בונים על זה.
לסובב ב-180 מעלות
הגימיק ב-5700 הוא הפאנל המסתובב. בעזרת סיבוב קל של 180 מעלות, החלק התחתון של הטלפון (היכן שמופיעים מקשי הספרות) הופך לתיבת שליטה ייעודית לנגן המוזיקה. המעבר בין שני המצבים טבעי לחלוטין, כאשר הממשק מוחלף אוטומטית לנגן המוזיקה. הפונקציה הזו נוחה מאוד כאשר רוצים לשמוע שירים, אבל בינינו, לא תגרום לכם להעדיף את הטלפון הזה על פני מתחריו.
אחד החסרונות הבולטים שלו הוא היעדרה של כניסה מובנית לאוזניות בחיבור 3.5 מ"מ (אוזניות סטנדרטיות). במקום זה נוקיה צירפה אוזניות איכותיות (עם כפתורי שליטה לנגן עצמו) המגיעות עם אטמים קטנים שלא נותנים לרעשי רקע להיכנס לכם לאוזן. אם תתעקשו לחבר אוזניות רגילות, תוכלו לחברן למתאם המורכב על גבי האוזניות. למרות שנוקיה השקיעה באוזניות, היא לא הזניחה את הרמקולים הסטריאופוניים של המכשיר. הרמקולים מספקים סאונד ברור וגבוה, וגם הספיקרפון מאפשר לדבר ולשמוע בנוחות.
הנגן המצורף לטלפון זהה לאלו המצורפים לשאר מכשירי נוקיה עם מערכת הפעלה סימביאן הסדרה 60. הנגן ידידותי מאוד, קורא קבצי MP3 ו-WMA, שמות שירים בעברית ומאפשר לשמוע שירים בצורה אקראית. כמו כן, הוא מסוגל להציג את תמונות העטיפות של האלבומים מהם לקוחים השירים, אבל אנחנו משום מה, לא הצלחנו לעשות זאת.
גומי ספורטיבי
מכיוון שמדובר במכשיר לצעירים, נוקיה עיצבה אותו במראה ספורטיבי בעטיפת גומי מוקשחת. הטלפון עצמו גדול ולא מצליח להתחרות עם כל הטלפונים האנורקטיים האחרים שקיימים בשוק. מצד שני, הגנת הגומי שלו והמראה הגדול כנראה שומרים עליו מפני נפילות אקראיות.
הבעיה הגדולה בעיצוב קשורה דווקא לפאנל התחתון המסתובב. בעוד שבקטגוריית המוזיקה הוא מתפקד בצורה מושלמת, בקטגוריית הצילום הוא פשוט מהווה מטרד. הבעיה הראשונה היא שהפתיחה של החלק התחתון בעת צילום, משאירה את הפאנל עם חלק גדול הפונה החוצה. ההפרעות מתחילות כאשר אתם מנסים לתפעל את הג'ויסטיק האמצעי של הטלפון במצב הזה. מהר מאוד תגלו שזה ממש לא נוח ועליכם למצוא כיוון ללחוץ על הג'ויסטיק עם האצבע. גם בהפעלה של שאר האפשרויות במכשיר הג'ויסטיק פשוט לא נוח למגע.
צילום רחבמצלמת הסטילס במכשיר היא 2 מגה פיקסל, שמספקת איכות תמונה טובה מאוד בקטגוריה זו. כמו כן, איכות הקליפים יותר מסבירה. הבעיה היחידה שהצבעים בווידיאו נראים קצת דהויים. דווקא במצב תמונת סטילס, הבעיה הזו כמעט שלא מורגשת. צילום התמונה בלילה גרוע ביותר והתמונה יוצאת מגורענת מאוד. למרות שהמכשיר מגיע עם פלאש, הוא לא ממש עוזר והתמונה עדיין יוצאת באיכות נמוכה.
תכונה חביבה מאוד בתחום הצילום היא הפנורמה. זו הפעם הראשונה שנוקיה מאפשרת זאת במכשיר שנמכר בארץ. צורת התפעול פשוטה מאוד וקלה גם לעומת מכשירים אחרים. כל שעליכם לעשות הוא להחזיק את הטלפון ולהזיז אותו בצורה איטית לכיוון הרצוי. המצלמה תזהה אוטומטית את שטח הצילום החדש ותחבר את התמונה. אתם רק צריכים להקפיד לשמור על הטלפון בצורה יציבה מאוד, אחרת חלק מהתמונה תצא מטושטשת.
בכל הנוגע לשאר התוכנות של ה-5700: המסך איכותי מאוד, דפדפן האינטרנט מוצלח במיוחד ומאפשר גלישה קלה באינטרנט, הורדת המיילים נעשית בצורה פשוטה וקריאה וממשק הסימביאן מאפשר להתקין תוכנות נוספות. הבעיה היחידה ב-5700 הוא המחיר שלו: 2,844 ש"ח. מחיר גבוה מאוד לטלפון לצעירים, אפילו אם מחלקים את הסכום ל-36 תשלומים.
בשורה התחתונה, הטבילה הראשונה של נוקיה בארץ עם מכשיר מוזיקה ייעודי, לא עמדה בציפיות שלנו, לקבל טלפון יותר מושקע מבחינת הנדסת אנוש. מצד שני, גם המתחרה סוני-אריקסון עדיין סובלת מהבעיה הזו.