קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [סיקור] נוקיה e71
    על ידי zivoshri בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 24-07-2008, 23:58
  2. [סיקור] נוקיה E51
    על ידי zivoshri בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 13-07-2008, 22:21
  3. [סיקור] נוקיה 6500 החדש
    על ידי zivoshri בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 16-01-2008, 16:14
  4. [התייעצות]האם ליקנות נוקיה e65?
    על ידי ZIKOS בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 12-12-2007, 22:38
  5. [סיקור] נוקיה N82
    על ידי OrGeNaL בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 21-11-2007, 16:18
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

[סיקור] נוקיה E65 - עסק דק.

  1. #1
    מורחקים
    שם פרטי
    אנטון
    תאריך הצטרפות
    07/2005
    גיל
    33
    הודעות
    290
    לייקים
    0
    נקודות
    0

    ברירת מחדל [סיקור] נוקיה E65 - עסק דק.

    ברבעון הראשון של שנת 2007 בתערוכת 3Gsm השיקה נוקיה 3 מכשירים חדשים מסדרת ה-E, סדרת העסקים, ביניהם נוקיה E65, מכשירי סליידר סימביאני דקיק בדור השלישי. בחודשים האחרונים השיקה יורוקום בארץ, ברשתות אורנג' וסלקום את מכשיר ה-E65. פרטים על המכשיר בסקירה הבאה.





    מה בערכה?
    - מכשיר נוקיה E65.
    - סוללה מדגם BL-F5.
    - מטען.
    - כבל USB.
    - דיבורית מונו.
    - חוברות הדרכה/עלוני מידע של אורנג' ויורוקום.

    מבנה חיצוני
    הנוקיה E65 אינו מכשיר קטן במיוחד, אך גם אינו גדול. גובהו עומד על כ-105 מ"מ, רוחבו הוא 49 מ"מ, ועוביו הוא 15.5 מ"מ בלבד. יחסית לגודלו, המכשיר נותן הרגשה קצת כבדה, משקלו מסתכם בכ-115 גרם.
    ה-E65 מעוצב בתצורת סליידר יפה ויוקרתי, והוא אחד מהמכשירים הדקים הראשונים של נוקיה. את המכשיר ניתן לרכוש בשני צבעים: אדום בוהק או צבע מוקה.

    בצידו הקדמי של המכשיר כשהוא במצב סגור אנו נמצא באמצע מסך איכותי בגודל 2.2" שעליו נרחיב בהמשך. בחלקו התחתון ישנו לוח מקשי שליטה, ובחלקו העליון נמצא את הרמקול לדיבור, חיישן תאורה, לוגו של חברת נוקיה ואת דגם המכשיר – E65, בדומה למכשירי ה-Nseries.
    את כל זה עוטפת מסגרת כסופה שמעניקה למכשיר מראה יוקרתי.


    בצדו ימני של המכשיר נמצא רמקול ו-4 מקשי קיצורים, עליהם נרחיב בהמשך.


    בחלקו העליון של מכשיר ישנו שיפוע שעליו נמצא מקש ההדלקה/כיבוי/מעבר בין פרופילים.


    בצדו השמאלי של המכשיר לא ניתן למצוא כלום, וזה חבל, היו יכולים להוסיף שם עוד רמקול, או לפחות עוד מקש לקיצור.


    בחלקו התחתון של המכשיר תמצאו את החיבור למטען, מיקרופון, יציאת אינפרא-אדום, וחיבור POP-PORT לאביזרי העשרה כגון כבל USB, אוזניות, דיבורית אישית ועוד...


    בצדו האחורי של המכשיר תמצאו מצלמה ברזולוציית 2 מגה-פיקסל מעליה מוטבע לוגו חברת נוקיה. תמצאו גם את מכסה הסוללה (וכרטיס הזכרון). בנוסף, אם רכשתם את המכשיר מחברת אורנג', מעל המצלמה תמצאו את לוגו החברה עם הלוגו של פורטל הדור השלישי – Obox live.


    סליידר ה-E65 הינו סליידר חזק ואיכותי, יציב, אך עדיין מאוד נוח וקל להחליק אותו בגלל מנגנון שפועל עם קפיץ, בדומה ל-6280, רק שהסליידר לא רופף ומאוד חזק ויציב.

    המסך
    למכשיר ה-E65 יש מסך יחסית גדול – 2.2 אינץ'. המסך בעל 16.7 מיליון צבעים וברזולוציית QVGA, מה הופך אותו למאוד איכותי ביחס להרבה מאוד מכשירים אחרים.


    לוח המקשים
    מקשי השליטה: למכשיר ה-E65 יש 19 מקשי שליטה, 15 בחלקו הקדמי של המכשיר ו-4 בצדו הימני. בגלל היותו מכשיר לעסקים למכשיר הרבה מקשי קיצורים יחסית למכשירים אחרים, מה שמהווה גישה נוחה ומהירה לתפריטים שונים במכשיר. בחלקו הקדמי ניתן למצוא את המקשים הבאים: ג'ויסטיק עם 4 כיוונים + לחצן בחירה, 2 מקשי ה- Soft Key("אפשרויות" ו"חזרה"), מקשי Send ו-End לחיוג/מענה וניתוק שיחות, מקשים אלו קוצרו בשביל לפנות מקום לעוד שני מקשים, אבל לפעמים כשרוצים ללחוץ עליהם בטעות לוחצים על מקש התפריט או ה- C וזה מאוד מעצבן, היו יכולים להנדס את זה קצת יותר טוב. בנוסף, יש גם את מקש התפריט הסימביאני, מקש C למחיקה, מקש קיצור לפתיחת אנשי קשר, מקש קיצור לדחיית שיחה, מקש קיצור לשיחת ועידה, ומקש אישי, אותו ניתן להגדיר לקיצור לפי בחירתכם.
    בצידו הימני של המכשיר, מתחת לרמקול, ישנם עוד 4 מקשי קיצורים: 2 מקשי ווליום, מקש העיפרון הסימביאני ומקש להקלטה דרך תוכנת הרשמקול המובנת במכשיר, לחיצה ארוכה על מקש זה תוביל אותנו לנתינת פקודה קולית.


    לוח המספרים: כשפותחים את סליידר המכשיר מתגלים 12 מקשי מספרים הנועדו לחיוג מספרים ולכתיבת טקסטים. המקשים מאוד צמודים אחד לשני, אבל בגלל היותם גדולים מאוד, נוח ללחוץ עליהם, וקשה להתבלבל.


    מערכת ההפעלה
    מערכת ההפעלה של המכשיר היא מערכת ההפעלה הפתוחה Symbian OS סדרה 60 הידועה, בגרסא 9.1. כמובן שכמו שאר המכשירים המבוססים מערכת זו המכשיר לא נע במהירות מדהימה, אך גם לא ממש איטי כמו מכשיר ה-N73. ובכל זאת, כידוע, מערכת הפעלה זו מדהימה: נוחה, מעוצבת ומאפשרת התקנה של שלל אפליקציות בדומה למחשב הביתי.
    למכשיר לוקח לא מעט זמן להידלק, מבדיקה הוא נדלק תוך כ-33 שניות.


    קישוריות
    ל-E65 4 קישוריות: Wi-Fi (הרחבה בהמשך), בלוטות', אינפרא-אדום וכבל USB בחיבור POP-PORT. קישורית הבלוטות' במכשיר היא בגרסא 1.2 הישנה, ולא ברור למה היא נמצאת במכשיר כשבזמננו מכשירים מתקדמים מיוצרים עם בלוטות' בגרסא 2.0. לצערנו במכשיר אין A2DP (בלוטות' סטריאופוני) בגלל היותו מכשיר עסקי. חבל גם שבמכשיר בחרו להשאיר את יציאת ה-POP-PORT המיושנת כשכיום המכשירים החדשים מגיעים עם חיבור miniUSB.

    מצלמה
    למרות היותו מכשיר דור 3, למכשיר רק מצלמה אחת, ואינו כולל מצלמה קדמית לשיחות וידאו. לשיחות וידאו ניתן להשתמש במצלמה האחורית, או להגדיר תמונה שאותה יראה התקשר על הצג.
    מצלמת הסטילס של המכשיר היא מצלמת 2 מגה-פיקסל בינונית, ולצערי היא אינה כוללת פלאש, שלא לדבר על אוטו-פוקוס. חסרון בולט במצלמה הוא הצילום במצב מאונך על כחצי מסך ולא צילום רוחבי על כל המסך כמו במכשירים אחרים, ככה גם קשה לראות את הנושא אותו אנו מצלמים.


    למצלמה 4 מצבי צילום:
    - רגיל
    - מצב לילה
    - מצב רצף
    - צילום עצמי

    4 מצבי בהירות:
    - אוטומטי
    - מואר
    - זוהר
    - זרחני

    4 גווני צבע:
    רגיל
    חום
    שחור/לבן
    תשליל (נגטיב)
    אפשר גם לכוון את האיכות ואת רזולוציה התמונה.


    תמונות ממצלמת המכשיר בהשוואה לנוקיה 6131: (מימין E65, משמאל 6131)



    (E65)

    (6131)


    (E65)

    (6131)

    עוד תמונות:






    מצלמת הוידאו של המכשיר טובה מאוד, היא מצלמת ברזולוציית CIF עם 15 פריימים בשנייה בפורמט mp4.

    מולטימדיה
    למרות שהמכשיר לא נועד לזה, הוא יכול לשמש כמכשיר מולטימדיה לכל דבר. אבל לא כולל בתוכו רדיו, וזה מאוד מאכזב.
    נגן מוזיקה: נגן המוזיקה המובנה הוא אותו נגן כמו בשאר מכשירי סימביאן 9.1, ממשק הנגן ידידותי, אבל כבר ראיתי נגנים נוחים ממנו. למרבה הפלא, כששומעים באוזניות, האיכות טובה ומאוד וגם העוצמה, מה שלא מצפים ממכשיר שנועד לאנשי עסקים.


    נגן הוידאו: נגן הוידאו שבמכשיר, גם הוא אותו נגן RealPlayer כמו בשאר מכשירי סימביאן 9.1, קורא 3GP ו-MP4 ומציג בצורה ברורה. כמובן שאפשר להתקין עוד נגני סרטים טובים בהרבה כדוגמאת Smart Movie, בזכות מערכת ההפעלה הפתוחה.
    רמקול: רמקול המכשיר מאוד איכותי ומספק תוצאות טובות. בהשוואה לנוקיה 6131 הוא ממש מעט יותר חלש, אבל יותר איכותי.
    אפליקציות: למכשיר ניתן להוריד אפליקציות כמו לכל מכשיר סימביאני והן עובדות מעולה. המכשיר אינו מגיע עם משחקים, אבל מגיע עם תוכנת F-Secure Mobile Security המשמשת כ-Firewall ואנטי וירוס. ה-E65 מגיע גם עם עוד כמה אפליקציות מובנות במכשיר. בנוסף, אם רכשתם את המכשיר ברשת אורנג', הוא מגיע גם עם תוכנת האורנג' GPS.
    ערכות נושא: המכשיר יכול להריץ ערכות נושא כמו לכל מכשירי סימביאן 9.1, ומגיע עם 2 ערכות נושא: הערכת נושא הרגילה של נוקיה, ועוד ערכת נושא שנקראת "Dots" – נקודות. אם רכשתם את המכשיר מאורנג', תקבלו גם את ערכת נושא של אורנג'.

    דפדפן אינטרנט
    למכשיר ה-E65 דפדפן ה-Mini Map החדש של נוקיה התומך HTML. דפדפן המיני-מאפ הוא דפדפן נוח המציג אתרים כמו במחשב הביתי, יחודו של הדפדפן הוא שבזמן הגלישה ניתן לראות מן מפה של העמוד בו אתה גולש, פונקציה זו טובה לניווט נוח בדפי האינטרנט. את דפדפן המיני-מאפ ניתן למצוא גם במכשיר ה-N95 החדש.


    Wi-Fi
    בתור מכשיר לעסקים, ה-E65 תומך ב-Wi-Fi – קישורית אלחוטית שמתחברת לאינטרנט אלחוטי בשביל גלישה מהירה. הגלישה דרך Wi-Fi מאוד מהירה, אבל לא מומלץ שימוש יום-יומי רב משום שהיא פולטת הרבה קרינה. כיום אין הרבה מכשירי טלפון סלולרים שתומכים ב-Wi-Fi, פונקציה זו נמצאת בעיקר במחשבים ניידים ומחשבי כף-יד.

    זכרון
    למרות שבערכת מכשיר ה-E65 לא ניתן למצוא כרטיס זכרון, למכשיר יש זכרון פנימי בסכום מכובד של 50MB. המכשיר תומך בהרחבת זכרון ע"י כרטיס מסוג microSD עד ל-2GB. חריץ הרחבת הזכרון נמצא מתחת למכסה הסוללה, בצידו השמאלי של המכשיר, ליד תושבת כרטיס הסים. אני ממליץ בחום על רכישת כרטיס הרחבה משום שבשום אופן 50MB לא מספיקים לכל מה שאפשר לעשות עם מכשיר כזה.


    סוללה
    סוללת ה-E65 נמצאה כסוללה ממוצעת. בשימוש מאסיבי בדור 2 המכשיר התריע על "סוללה חלשה" אחרי כ-15 שעות, בשימוש בינוני הסוללה מגיע ליום וחצי-יומיים.
    חיי הסוללה לפי נתוני יצרן: כ-6 שעות דיבור וכ-265 שעות המתנה.

    כמכשיר סלולרי
    חשוב גם לזכור שמלבד לשלל התכונות שבו, הנוקיה E65 הוא גם: מכשיר סלולרי. בנושא הזה אין טעם להעמיק מכיוון שבקטגוריה זו ה-E65 מתפקד כמו כל מכשיר סלולרי רגיל, ואין לו בעיות או תוספות מיוחדות (חוץ משיחות VOIP).


    סיכום
    יתרונות:
    - דק.
    - Wi-Fi
    - סימביאני.
    - יפה ויוקרתי.
    - מסך מאוד איכותי.
    - מקשי מספרים גדולים ונוחים.
    - הרבה מקשי קיצורים לשימוש נוח ומהיר.
    - דפדפן HTML מיני-מאפ החדש.
    - מצלמת וידאו טובה.
    - איכות שמיעה טובה.

    חסרונות:
    - אין מצלמה לשיחות וידאו.
    - אין פלאש למצלמה.
    - אינו מגיע עם משחקים.
    - אין רדיו.
    - את התמונה בתוכנת המצלמה לא רואים את כל המסך, וצריך לצלם במאונך.
    - מקשי ה-Send וה-End קוצרו והרבה פעמים אפשר ללחוץ בטעות על מקש התפריט/c במקומם.

    לסיכום:
    לסיכום, מכשיר ה-E65 הוא מכשיר עסקים יוקרתי עם מערכת הפעלה פתוחה, למרות היותו מיועד לאנשי עסקים, יכול גם לשמש כמכשיר מולטימדיה לכל דבר. מומלץ לאוהבי סלולר, אם אתם אוהבים מכשיר פשוט ומהיר, ה-E65 לא בשבילכם.
    אני מאוד אהבתי להשתמש במכשיר, מכשיר מצוין ואני מאוד ממליץ על קנייתו.
    ציון: 8.5 מתוך 10.


    מפרט
    רשתות: UMTS / GSM 850 / 900 / 1800 / 1900.
    הוכרז רשמית: פבואר 2007.
    מימדים: 105 x 49 x 15.5 מ"מ.
    משקל: 115 גרם.
    צבעים: אדום בוהק, מוקה.
    דור 3: כן.
    מסך: TFT, 16M צבעים 240X320 פיקסלים.
    זכרון: 50MB זכרון פנימי, ואפשרות הרחבה ע"י כרטיס microSD עד 2GB.
    קישוריות: Wi-Fi, בלוטת' v1.2, אינפרא-אדום, כבל USB.
    מערכת הפעלה: Symbian OS 9.1 S60.
    דפדפן: מיני-מאפ; HTML/Xhtml/WAP 2.0
    מצלמה: 2 מגה-פיקסל, וידאו CIF.
    עוד:
    - נגן MP3/AAC/MP4.
    - PTT.
    - Quick Office.
    - T9.

    תמונות בהשוואה למכשירים אחרים:










    קרדיט ל-LIOR!!!!!!! מפורום אחר על הסיקור המדהים הזה!

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש מתחיל האוואטר של fireking
    תאריך הצטרפות
    01/2007
    הודעות
    404
    לייקים
    0
    נקודות
    320
    משפט מחץ
    אלהים נתן לך במתנה את החייים על פני האדמה
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה אני קונה את הפלאפון עוד שבוע בערך
    כשנולדתי ה' נתן לי
    לבחור בין יופי לזיכרון
    וואלה לא זוכר מה בחרתי


    קרדיט לחבר על החתימה

  4. #3
    משתמש מכור האוואטר של -=Shlomi=-
    שם פרטי
    שלומי
    תאריך הצטרפות
    04/2006
    הודעות
    1,911
    לייקים
    0
    נקודות
    2,223
    משפט מחץ
    בכבוד!
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    שמעתי שהוא פלאפון תותח ביותרר
    הבעיה היחידה שהוא סימביאני והם כל הזמן נתקעים=\

  5. #4
    משתמש מתקדם האוואטר של rikal
    שם פרטי
    Rikal
    תאריך הצטרפות
    04/2007
    הודעות
    556
    לייקים
    1
    נקודות
    146
    מין: נקבה

    ברירת מחדל

    פלאפון מעולה!!!
    קניתי לפני כחודש ואני מאוד מרוצה!!!

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 20:11.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,793 | הודעות: 8,150,375 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect