נכתב במקור על ידי
v33t
החמאס בנוסף להיותו ארגון טרור שאחראי על מותם של הרבה ישראלים, הוא גם כיום הממשלה הפלסטינאית בעזה, זה המצב ואין לנו דרך לשנות אותו כרגע. מעצם היותם הממשלה שם, אני מאמין שבמידה וייחתם איתם הסכם, ששני הצדדים מסכימים עליו, הם ימלאו את הצד שלהם בהחלט, אין סיבה שלא.
אין לנו יותר מדי נסיון איתם מכיוון שמעולם לא נתנו להם את כל מה ששייך להם, ולא נתנו להם את הזכויות שמגיעות להם, מצטער, זאת האמת הקשה והאמיתית - מדינת ישראל לא תמיד צודקת, ואנחנו לא תמיד החבר'ה הטובים, עם כמה שאנחנו משתדלים.
מעצם היותה מדינת ישראל מדינת דמוקרטית מוכרזת, ועם זאת מוכרזת גם כמדינת היהודים, יצרנו לעצמנו בעיה ( כמו שלומדים בכל שיעור אזרחות ראשון ), אבל אנחנו לא יכולים סתם ככה לזרוק עם אחר שהיה פה, עם כמה שאנחנו צודקים ( ואנחנו צודקים ), אנחנו חייבים להתחשב, ואת זה לא עשינו מעולם.
אני לא יודע אם ימשיכו לעוף קסאמים או לא, אני מאמין שבהתחלה אולי כן, אבל חייבים לתת להם הזדמנות אמיתית.
השטחים האלה בין כה וכה לא שייכים לנו, וצריכים לחזור אליהם. יש דברים ששווה להקריב בשביל הזדמנות לשלום בפעם הראשונה אי פעם!
אני היחידי שחולם על פתיחת מהדורת חדשות שיוניתל'ה לא צריכה לדווח על מבצעי צה"ל ברצועה או בגדה?
היחידי שרוצה שיהיה אפשר לקצץ את תקציב הביטחון ולהעביר את הכספים האלה לחינוך ולפיתוח מדינת ישראל?
יש פה את המוחות מהטובים בעולם שבורחים לנו מהידיים כדי לחפש פרנסה במדינות אחרות, בגלל סיבה אחת והיא שכל התקציבים בישראל מופנים לבטחון.
אנחנו יכולנו להיות הסינגפור של המזרח התיכון כבר לפני שישים שנה, וכל מה שאנחנו עסוקים בו זה מלחמה, במקום לחיות חיים אמיתיים כמו כל אחד אחר בעולם.
למה לא לתת לזה הזדמנות אחת אמיתית, ולצאת מהאשליות האלו שכבר עשינו את זה כשיש עוד אלפי אנשים מתנחלים בגדה, ויצאנו מעזה רק לפני שנתיים?
לצאת מהגדה, להפסיק את החיסולים ואת המבצעים, לתת להם שקט, ויש סיכוי טוב מאוד שהם יעשו את אותו הדבר.