מאמר זה נכתב ע"י המשתמש DORDABAH והובא ע"י A.C.K
החלטתי לכתוב על היום סיירות שהיה לי היום 31.12 גם בשביל האנשים פה שעומד להיות להם יום סיירות וגם בשביל החברים שלי שאני יתן להם לקרוא את זה.
לפני שאני יספר על המשימות אני יתן כמה טיפים:
1.תביאו אוכל מהבית!!!! האוכל שם חרא!! בהתחלה נותנים לך פרוסה עם שוקולד ובארוחת צהריים נותנים לך לחם קוטג' וביצים קשות.
2. מיםםם, אל תביאו!!! במילא שותים מהג'ריקנים אתם סתם תיסחבו.
3.בגדים להחלפה, תביאו אבל אל תגזימו, רשום בדפים להביא כלי רחצה, מיותר אין איפה להתקלח.
4.אתם באים לתחרות!! אז תיתנו פייט!! כשצריך להגיע ראשונים תגיעו ראשונים!! קצת דחיפות ותאקלים מותר!! ורצוי!! רק אל תגזימו כי בסוף היום יש שאלון סוציומטרי( כל אחד מדרג מי לדעתו מתאים למטכ"ל).
5.מי שהולך- הולך לבית, יגידו לכם את זה הרבה!! גם כשאתם הכי עייפים אל תעצרו! במיוחד כשאתם עם האלונקה!! עד שאתה מתאמץ ומגיע הם לא מחשיבים לך את זה אם לא רצת.
טוב נעבור לאיך הלך היום:
אתה מגיע לווינגייט (אומרים לבוא ב7 אבל תחילת עבודה ב8)
מקבלים מספר עוברים אצל רופא לאישורים אחרונים.
מחלקים אתכם לקבוצות של 50 בערך(לפי סדרי הגעה לווינגייט,ככה שתהיו עם חברים שלכם אל תדאגו)
עושים חימום קצר.
ואז נשלחים לבר-אור. מתחלקים לזוגות (אני הייתי עם חבר). בהתחלה עושה שכיבות שמיכה.
הבן זוג שלך שוכב על הרצפה עם אגרוף צמוד לקרקע וכל ירידה שלך אתה חייב לגעת לו ביד עם החזה,
אם אתה לא מצליח הירדיה לא נחשבת לך. יש לך דקה לעשות מקסימום שכיבות שמיכה(אני עשיתי 35)
אח"כ אתם הולכים למקום שבו עושים כפיפות בטן, שוב אותם זוגות, בן זוג מחזיק לך את הרגלים ואתה עושה מקסימום שכיבות שמיכה ב2 דק' (אני עשיתי 57). השכיבות שמיכה בבר-אור יותר קשה ממה שאתם רגילים בבית כי מישהו יושב לכם על הרגלים, אז אל תתרגשו אם אתם לא עושים תוצאה כמו בבית.
אחרי הכפיפות בטן אתם הולכים לריצת 2,000. הריצה היא סביב שדה ענקק והיא הרבה יורת מ2000 מטר, יותר קרוב ל2,500!!! (אין מה לפרט על הריצה פשוט רצים חח).
אחרי הבר-אור מתכנסים ברחבת הקבלה מקבלים פרוסות לחם עם שוקולד משו זוועה(כבר פירטתי על זה בטיפים).
אחרי שאוכלים מתחלקים לקבוצות, כל קבוצה 16 אנשים שולחים אתכם למדריך והוא מלווה אתכם כל היום.
סיפרו לי שהמדריכים רעים וכל מיני שטויות, הם לא, הם עושים את העבודה שלהם וזהו נותנים הוראות בלי הרבה שטויות והם לא מנסים לבאס אותך או לגרום לך להיכנע.
טוב נעבור לחלק של העבודה הקשה.
עברתם את הבר-אור, יש לכם קבוצה(אני הייתי צוות 18), עכשיו מתחיל החלק הקשה.
כל קבוצה תופסת מקום באזור הדיונות של וינגייט האזור שלנו היה יחסית מישורי בלי הרבה עליות.
שמעתי כל קבוצות אחרות שנדפקו חזק עם עליות קשות.
עכשיו מתחיל החלק הנאחס. המדריך שלנו תוקע עת חפירה 40 מטר מהמקום שאנחנו עומדים בו ואומר יש לכם 10 שניות להקיף אותו ולהיות פה.
צאאא! ברור שלוקח יותר מ10 שניות להקיף אותו ובגלל זה הוא שולח אותנו שוב ושוב והוא יעני מצפה שנעשה את זה ב10 שניות, המטרה שלו זה לגמור את כולם לפני שמתחילה העבודה, אז אל תשכחו!!! בקטע הזה של התיזוזים אל תרוצו יותר מידי מהר,(לא ללכת!) זה סתם נועד לעייף אתכם!!
משימה 1:
אחרי הקריעת תחת ואחרי שהמדריך מודה אי אפשר להספיק את זה ב10 שניות הוא אומר הפעם אני רושם מי מגיע ראשון. צאו שוב עד העת חפירה ותחזרו ותסתדרו לפי סדרי הגעה. צאאא! ושוב כולם רצים.
אני הגעתי ראשון בריצות דווקא בחלק שלא היה נחשב :/ בחלק שנחשב נמתח לי השריר אז פיספסתי שני מקצים. בכל מקרה החלק של הריצה נמשך ככה בערך 10 פעמים(שזה 10 ספירנטים זה קשה!) והמדריך רושם
מי מגיע באיזה סדר. הוא אומר עצור עבודה, ואז נותן 10 דק' מנוחה שב10 דק' צריך לשתות לפחות 4 כוסות(תשתו!! זה חשוב אח"כ הפה שלכם יהיה יבשש תאמינו לייי). אחרי ה10 דק' שמנו לב שנהיינו 12 בקבוצה, זה אומר ש4 פרשו כבר בספירנטיםם. ארבעת האנשים שפרשו כנראה היה קשה להם לדפוק 10 ספרינטים רצוףף. (עד סוף היום כבר לא פרשו עוד אנשים מהקבוצה שליי).
משימה 2:
אחרי ה10 דק' הפסקה המדריך אומר לפתוח את האלונקה ולשים עליה שלושה שקים מלאים עד הסוףף, ושוב כמו הספרינטים רק שבסוף הספרינט 4 ראשונים לוקחים אלונקה והשניים הנוספים סוחבים ג'ריקנים, והמדריך רושם הכול. עשינו את זה בערך 15 פעמים!!!(אחרי 10 ספרינטים אתה צריך לעשות את זה שוב 15 פעם ואם אתה מהיר אז אתה עוד סוחב אלונקה בנוסף.)
בקטע של האלונקה הייתי ממש טוב, חוץ מפעם אחת שחלמתי בהזנקה הגעתי כל הפעמים לאלונקה או לג'ריקן.
אחרי כל הפעמים שאתה מקלל ת'אלוהים שלך ואתה מת לשתות המדריך עוצר אותךך, שוב 10 דק' מנוחה.
משימה 3:
המדריך נותך לכל אחד עת חפירה (קטנים שחורים כאלה לא כמו שאתם מדמיינים.. ממש קטנים), ואומר לכם לחפור בור מטר על מטר. הוא אומר העומק כמה שתספיקו תספיקו מצידי תגיעו לליבה של כדה"א.
הוא נותן חצי שעה למשימה, ואני שלא חפרתי בור מאז הגן לא ידעתי מה לעשות עם עצמי, בסוף חפרתי בור די עמוק. הצלחתי לעמוד בפנים ורק החזה שלי ומעלה יצא החוצה, הבעיה שהוא ביקש מטר על מטר אז הבור שלי לא היה נחשב טוב כי הוא יצא עיגול!!
טיפ חשוב!!! הוא אומר שהעומק כמה שתספיקו תספיקו!!! מה שחשוב זה שהבור יהיה מטר על מטר!!
לא יודע איך תעשו צורת ריבוע!! זה חשוב!!
אחרי חצי שעה הוא הפסיק אותנו.
נ.ב.
חשוב לציין שכל החצי שעה שאנחנו חופרים את הבור אנחנו רואים קבוצה לידנו סוחבים שקים!! ככה שידענו שאחרי הבור אנחנו סוחבים שקים לפחות חצי שעה!!!
משימה 4:
המדריכים אומרים לכל אחד למלא שק חול עד הסוף :/ סיוט זה אחד הדברים הכבדים!!
הם אומרים כל אחד הולך עד קצה השביל(הם סימנו קו) וחוזרים אליהם, כל הלוך חזור שווה אחד.
כל פעם שאתה עובר לידם אתה צריך להגיד כמה הספקת.
המדריך הכלב הזה אומר לנו אם אחרי שעה אתם בסיבוב ה27 ומתחילים להתבלבל תגידו שאתם ב25!
תמיד עדיף להוריד שמישהו בטעות לא יעלה לעצמו ואז נאשים אותו בחוסר אמינות.(אני כבר חשבתי אנחנו הולכים לעשות את זה שעה...)
עם השקי חול לא רצים!!! זה החלק היחיד ביום
שאתם לא אמורים לרוץ.(תכלס אף בנאדם לא יכול לרוץ עם השק הזה יותר מדקה.)
אני הספקתי לעשות עם השקים 5 פעמים הלוך חזור.(היה ממש קשה!!! החלק היחיד שרציתי להישבר בו
רציתי כן?!?! לא באמת נשברתי)
אחרי 5 פעמים המדריך אמר לנו לעצור, לא הבנתי מה הוא רוצה עבר בערך 10 דק', חשבתי בטח זה חימום לפני שהוא נותן לנו שעה.
בסוף התברר שעשינו את זה רק 10 דקות. אני לא מבין למה הקבוצה השניה בדוק עשתה חצי שעה אנחנו ראינו אותם!!! זה מראה שכל קבוצה עושה משהו אחר אז אל תתפסו אותי במילה יכול להיות לכם משהו שונה ביום סיירות שלכם.
נגמרה העבודה הקשה!!!
המדריכים נהיים נחמדים, שואלים כל אחד מאיפה הוא מה הוא אוהב לעשות וכו...
לוקחים אותנו חזרה לרחבה, נותנים לנו לאכול(הם קוראים לזה אוכל!!?!? ביצים קשות קוטג' ופרוסות לחם).
אחרי האוכל חלק מסונג'רים לעבודות נקיון (סעמק אספתי זבל איזה רבע שעה, אחרי יום שלם של קריעת תחת, כולי מנקה ומקלל תעולם).
אחרי האוכל יש שאלון סוציומטרי, כל אחד מדרג מי לדעתו הכי מתאים לשרת ביחידות מובחרות.
אח"כ מושיבים אותנו בח' ומקריאים מי קיבל מה, אני קיבלתי חובליםםם [IMG]http://www.***.co.il/images/smilies2/smile.gif[/IMG].
מה שהפתיע אותי זה שמטכ"ל לקחו די הרבה אנשיםםם, משו כמו 50! שייטת לקחו 20 וחובלים 70.(הכול פחות או יותר לא מדויק.)
זהו בעיקרון זה מה שהלך היום, יש לי מבדקים של חובלים עוד שבוע.
אם יש למישו שאלות אני יענה.
בהצלחה לכולם!!!
*מאמר זה נכתב כחוויה אישית של המשתמש DORDABAH וזה יכול להשתנות בין יום ליום.

ציטוט ההודעה