כמה קלוריות אמורים לשרוף ב25 דקות ריצה בהליכון?
שרפתי 250 (בquick start, בלי להוסיף גיל ומשקל...)
ומה הכי מומלץ כדי לשרוף הכי הרבה?
אני עושה מין ספרינטים כאלה של 2 דקות על 6 קמ"ש ואז 3 דקות על בין 13-15 קמ"ש...
בן 16
כמה קלוריות אמורים לשרוף ב25 דקות ריצה בהליכון?
שרפתי 250 (בquick start, בלי להוסיף גיל ומשקל...)
ומה הכי מומלץ כדי לשרוף הכי הרבה?
אני עושה מין ספרינטים כאלה של 2 דקות על 6 קמ"ש ואז 3 דקות על בין 13-15 קמ"ש...
בן 16
|
|
אי אפשר לדעת זה תלוי ב VO2MAX (תצרוכת חמצן) , תלוי בדופק שהיה בכל הסיישן , תלוי במשקל ובגובה ולפעמים גם באחוז שומן. מה שרשום על המכשירים זה טווח ואין לקחת אותו כקודש , זה איפשהוא באזור של ה250 פלוס מינוס 50-80 קלוריות לפה או לשם , הסטיות גדולות יותר כשאתה מאוד שמן או לחילופין בעל מסה גבוהה יחסית
השאלה שלי אם זה טוב 250? או שאני אמור לנסות יותר?
אתה לא יכול להקשיב להליכון, כי הליכון אולי אומר לך ממוצע של בנאדם שרץ ככה וככה זמן אבל בתאכלס זה היגיון מאוד פשוט , לשרוף קלוריות זה בעצם להשתמש בהם שקלוריות זה בעצם אנרגיה (דלק) והגוף שלך הוא מנוע כמה שתאמץ את עצמך יותר למשך יותר זמן תשרוף יותר אם במשך שנה תרוץ כמה שאתה רץ עכשיו אז בסוף השנה תשרוף הרבה פחות מאשר בתחילת שנה כי הגוף כבר מתרגל לפעילות הזאת, מומלץ לגוון בפעילות אירובית אני למשל מתאמן בחדר כושר יום כן יום לא וביו שאני לא מתאמן אני עושה אופניים או ריצה או הליכה מהירה כל פעם משהו אחר... תשתדל שיהיו לך כמה פעילויות אירוביות שתוכל לגוון בינהם, ואם אתה אוהב אחת במיוחד לא מסתדר עם השאר אז ואלה תעשה את אותה פעילות אבל תשנה את המהירות את הקצב את הזמנים והמרחקים...
![]()
סכנה בשריפת שריר?! ממש קשה להגיע למצב הזה, אם הוא אדם לא מאומן הוא צריך לנצל את כל הפחמימות ושומנים שיש לו בגוף. ורק אז הגוף יתחיל לפרק את החלבונים מהשריר.. (ד"א אנחנו באופן טבעי תמיד שורפים שריר בפעילות פשוט ברמות ממש קטנות, כדי שיהיה סכנה מזה צריך להגיע לרמה ממש נדירה במאמץ).. ואתה נכון בזה שאתה אומר ששורפים קלוריות בשינה אבל שוב זו כמות ממש נמוכה..
נדב, אתה יכול לפרט קצת למה אני טועה? אשמח לדעת.. תודה =]
מזתומרת לשרוף שריר?
מרוב כל האנרגיית חום מה קורה לו?
פשוט אם לא אכלת הרבה זמן לפני שאתה רץ ויש לך אחוז שומן נמוך אז הגוף שלך שורף גם שומן וגם שריר בשביל שיהיה לו את האנרגיה שהוא זקוק לה בשביל הפעילות שאתה עושה אז גם חלק מהשריר מה שנקרא "נאכל" בשביל שתקבל יותר אנרגיה בגלל זה עדיף לאכול איזה שעה-שעתיים קודם ...
![]()
לא התכוונתי לסכנה ממשית אחי חחחחחחחח
התכוונתי שיש מצב לשרוף שריר שזה דבר שהוא לא טוב
ואני לא חושב שזה קורה במצב רק שאין יותר מה לפרק..
בתכלס אני יודע שיותר מ 30-45 דק' אירובי זה כבר נהיה לא אפקטיבי וזה שורף שריר..גם לאנשים עם אחוז שומן די גבוה
אני אשמח לשמוע שאני טועה
כי אני בדרך כלל פעיל יותר מ 45 דק'..(לא הליכון או משהו)
נערך לאחרונה על ידי Li0rz; 13-03-2008 בשעה 01:56.
אתה יכול גם לאכול 3 שעות לפני אימון, תשמע זה תלוי הרבה במה אתה אוכל... אם תאכל רבע פרוסת לחם 3 שעות לפני אימון אז ואלה לא יודע להגיד לך אם זה טוב אבל אם אתה אוכל ארוחה מלאה טובה אז זה בסדר..
תשמע זה נכון ששורפים שריר באירובי אבל זה ממש בקטנה, אתה מאבד מהמסה אבל אם אתה כל השבוע מתאמן על מסה ופעמיים-שלוש בשבוע עושה 40 דקות אירובי אתה עדיין תגדל במסה (בהתאם למה שאתה אוכל כמובן)
![]()
שריפת שריר מתבצעת כשמאגרי הגליקוגן (פחמימות) בגוף מרוקנים (כמעט לגמרי קשה מאוד להגיע לריקון טוטאלי) , שומן נשרף בכל עת בתהליך ואז הגוף פונה למאגרי החלבון למטרות אנרגיה כשכחלק מזה נמצא בשרירים.
בכל מקרה כשאתה במאזן קלורי שלילי שומן נשרף גם כן חוץ ממאגרי פחמימות (כחלק גם גלוקוזה בדם) , מה שנוצר עקב כך שיש שריפה התחלתית של פחמימה ושומן ביחסים שונים כמובן תלוי בסוג האימונים והתזונה.
העיקרון כך -> קילו שומן = 7700 קל' לערך -->קילו שריר = ~5000 קלוריות אבל כשהוא מתפרק הוא מספק רק כ700 קלוריות אנרגיה משמע השריר לא מביא כל כך הרבה אנרגיה ואם צריך כזו והגוף במחסור הוא לא מרחם על השרירים והולכת המסה קפוט.
אז מה הבנו עד עכשיו? שהגוף בתהליכי פירוק 24 שעות ביממה , הוא משתמש בגלוקוזה (פחמימה) תמיד (הישרדות המוח) , השומן נשרף כל היום במשך כל היום (מאזן שלילי) מה שאומר שאם תשאר במאזן שלילי מקסימלי לנתונים שלך (ראו מדריך לחיטוב) לא תפרק שריר לא משנה כמה אירובי תעשה (ככל שתרד לגירעון גדול יותר פשוט תאכל יותר אבל עדיין תשאר בגירעון).
לא משנה אם אכלת או לא אכלת הרבה זמן לפני שאתה רץ , לא קשור לאחוז שומן (אפשר לפרק שריר גם על 30% שומן ).
המזון לא מתפרק תוך שניות , אתה גם יכול לאכול רק פעם אחת ביום (שיטה שנקראת IF) , ולצום במשך כל שאר היום אתה פשוט אוכל את כל הבקרה הקלורית שהקצבת לעצמך (נגיד 200 גרם חלבון 200 גרם פחמימה 30 גרם שומן = 1870 קלוריות) , מערכת העיכול והמעיים יעכלו ויפרישו את המזון לדם במשך זמן ממושך יותר (ד"א ארוחה שתעשה לכם בחילה) , וכך חומצות אמינו יופרשו לדם במשך יותר זמן ובעצם יביאו את אותו האפקט (ולא לא תשמינו כי אתם עדיין במאזן קלורי שלילי).
אתה יכול לעשות אירובי גם 5 שעות (סתם סכנת התאוששות לא פירוק שריר , אבל עם משקאות איזוטנים אפשרי במאזן שלילי קצת פחות מומלץ שוב בגלל ההתאוששות אתה תיפול מהרגליים).
הכל תלוי בתזונה לא משנה כמה דקות אתה מתאמן(כמובן אין להגזים)