לא יזיק להסתכל במה שקורה בתוך הצבא. בעוד שמתבכיינים על אחוזי ההשתמטות, שוכחים להתעלם מהעודף של הכוח אדם המיותר.
אני לא חיילת ואני גם לא רוצה להיות (הפטור שלי יגיע בימים הקרובים) אבל אני יודעת די הרבה על הצבא. יש מספיק חיילים שסתם מבזבזים 3 שנים מהחיים על משהו שלא תורם להם ולצבא. כל אל''מ מחזיק שלושה נהגי בוס, בשביל מה אני לא יודעת. כמות העובדי רס''ר והטבחים שמגיעים בעיקר אחרי שיחרור מהכלא. (פה זו הזמדנות להבהיר שישיבה בכלא לא תוביל לתפקיד ''איכותי'', מקסימום לתפקידי בלאי סטייל עובד רס''ר, פקיד וכו') פשוט עודף של כוח אדם מבוזבז. אבל העיקר שיגידו שעשו צבא, גם אם לא היה בזה טעם.
לרוב, עושים צבא כי חוששים מההשלכות שעלולות להופיע באזרחות כמו אי מתן זכויות של חייל משוחרר (גם כן הטבות) ואפליה בראיונות עבודה. גםלי היו את החששות האלה אבל מהר מאוד הבנתי שמדובר במיתוסים ותו לא. שירות צבאי אינו תנאי לעבודה אצל הרוב המכריע של המעסיקים, כולל המשרות הממשלתיות.
ועכשיו נדבר קצת על מה שאני באמת רוצה לדון עליו-תהליך השיבוץ של צה''ל.
לפי סטטיסטיקות של תנועת ''פרופיל חדש'', אלו שמתקבלים ליחידות כמו 8200, פרוייקטים מסווגים של מודיעין וכל מיני יחידות מיחשוב כאלה ואחרות, הם מלש''בים מהמשפחות הטובות של ישראל, אחוזי המשרתים ביחידות האלה שבאים מהפריפריות הוא נמוך מאוד. כשנודע על אחד שעבר קורס טיס והוא גר בשדרות, מהר יכתבו על זה בעיתון כי לא כל יום מישהו מהערים האלה מתקבל לטיס. זה לא היה מפתיע אם הוא היה מת''א או ראשל''צ.
תפקידים מסוכנים באמת, מקומות שבהם הסיכוי להיהרג הוא גבוה - לשם שולחים בעיקר דרוזים, בדואים, רוסים (לא יהודים) ופה ושם כמה יהודים מקבוצות מקופחות במיוחד. כי כשנהרג בן-טובים (ע"ע משפחות וישינסקי וגרוסמן, למשל), ההורים שלו מקימים קול צעקה שכל המדינה שומעת, וכשנהרג בדואי מהנגב או דרוזי, או רוסי שלאמו אין אזרחות (והאחוז של הקבוצות הללו בין ההרוגים בפעילות מבצעית בצבא הישראלי גבוה פי כמה וכמה מן האחוז שלהן מתוך כלל החיילים) - למי איכפת בכלל?
זה פשוט עצוב שככה צה''ל בוחר לשבץ את חייליו.
הבהרה קטנה:
אני לא מתגייסת כי לרוב בנות לא עושות משהו חשוב בצבא ובנות שכן עושות, לא חסר. על כל עמדה ב''יחידות השמנת'' (מודיעין וכל זה) יש 4 מועמדות לפחות. אין לי מוטיביציה להילחם על מקום כזה וכנראה שאם הייתי מתגייסת אז הייתי גומרת בתור מש''קית ת''ש או פקידה מיותרת אז לא תודה.

<