ציטוט של משתמש מפורום גיימר
נמאס כבר מהפירטיות
מתי אנשים יבינו שמשחקי מחשב הם מוצרי מותרות? אם אין לך כסף אל תקנה. אבל לגנוב אותו? מתי אנשים יבינו שאין הבדל בין להיכנס לחנות מחשבים ולגנוב משחק לבין להוריד אותו?. ואחרי זה עוד מתעצבנים שמחמירים את החוקים נגד הפירטיות. אתם יודעים שכיום משחק חדש שיוצא החברה מאבדת שליש מההכנסות שהיא היתה אמורה להרוויח עליו בלעדי הפירטיות?. מה שאומר שאם אתה מוציא משחק חדש ששקדת ועבדת עליו שנים שלמות וההכנסות המצופות ממנו יהיו מליון שקל, אתה תפסיד מתוך אותם מליון 350,000 שקל. מתי כבר אנשים יבינו שבגלל הפירטיות הם פוגעים בכל השוק? לא סתם חברות מעדיפות את הפלטפורמות על גבי הPC. זה כבר הפך לבדיחה. הפירטיות תהיה לופ שיחזור ויפגע בנו בסופו של דבר.
נמאס כבר לשמוע את הפזמון החוזר והנשנה: שלא יאשימו אותי שאני מוריד משחקים, שיורדי ת'מחירים. נמאס כבר מהגישה המפגרת הזו. אין לך כסף? אל תקנה. ומשהו אומר לי שגם אם המחירים היו יורדים אותם אנשים לא היו קונים את המשחק. מי שמוריד תמיד ומרוויח את הכל בחינם למה שפתאום ישנה את ההרגל וישלם כסף?. שיא החוצפה היא התופעה החדשה, שלגנוב CD KEY מאנשים שקנו את המשחק דרך HACKING ולהשתמש בו כדי לשחק במולטי עם העותק הפיראטי שלהם. הדוגמא הכי מובהקת לכך היא המשחק WORLD OF WARCRAFT. נמאס כבר מהפירטיות. שניסיתי כמנהל לאכוף פה חוקים חמורים נגד התוכנה המאצ'י ונגד ווארז כל הקהילה יצאה נגדי פה, בטענה שהאמצ'י זו תוכנה חוקית וזה לא אשמתם שיש להם בעיה לשחק במולטיפלייר. בתור גיימר ותיק כל בעיה שנתקלתי בה במולטי הצלחתי לפתור עם קצת שקדנות וטלפונים לתמיכה. רק פה אנשים רוצים את הדרך הקלה.
אני מודה שהייתי קטן יותר בתקופת התיכון לא היו לא את הערכים שקיבלתי בצבא ומהבגרות שלי, הורדתי משחקים על ימין ועל שמאל. למה שאני אצא פרייאר?. אבל איפה שהו על הדרך ההיגיון שלי נכנס לפעולה ואמרתי לעצמי, רגע יש חברות שאני אוהב כגון Total war ו PARADOX. אם אני קונה את המשחק אני בעצם בדרכי הקטנה שלי עוזר ותורם לחברה להתפתח. אני זוכה לשלל ירידות וקריאות הפרייאר מכל הסביבה והחברים שלי על זה שאני קונה משחקים. כל הארון שלי מפוצץ במשחקים. ואם המשחק לא נמצא בארץ אני נכנס לאתרים חוקיים שבהם אני משלם על המשחק את מיטב וכספי ומקבל גישה להוריד אותו כמו שעשיתי עם הכותר החדש של פאראדוקס Europa universalis :Rome המשחק עלה לי 40$ כן כן...אבל יודעים מה? אני מבסוט שקניתי אותו. קיבלתי סידיקי שמאפשר לי לקבל הטבות והנחות משמעותיות לכותרים העתידיים של החברה. קיבלתי גישה מיוחדת לפורמים שמקבלים רק עם ההרשמה של הסידיקי. ואין כמו ההרגשה של לקנות משחק מלא.
אז אולי בתור גיימרים מגיע לנו העונש, מגיע לנו שכל משחק שאיי פעם נרצה ונחכה לו יצא לפלטפורמות ויפסח באלגנטיות מהPC. השוק מצטמצם. אני זוכר שהיתה כתבה בגיימר על כך שמעל לשליש מהשחקנים של המשחק CRYSIS הורידו עותק פיראטי, וראיתי תגובות פה באתר בסגנון : המשחק חרא וחרא מולטי למה שאני אקנה? ברור שאני אוריד אותו. כלכך התחממתי שראיתי את זה. אני אישית לא קניתי את המשחק כי ידעתי שהוא לא בשבילי אחרי שיחוק בדמו, זאת אומרת שבחרתי לא להשקיע את הכסף בלקנות אותו. אבל גם לא הורדתי אותו. ולאלה שעכשיו יבואו ויתחכמו ויגידו לי: אהההה אבל מוזיקה זה בסדר להוריד פיראטי? אז לא גם מוזיקה אני משלם. אם זה בדיסקים או אתרים חוקיים שמשלמים על הקובץ MP3 שאתה מוריד.
אני מקווה שהכתבה תגרור קצת מודעות ואולי קצת הבנה יותר טובה למה הקהילה חושבת על כל העניין.
אתר קניה חוקי שאני ממליץ לכולכם, יש בו משחקים מדהימים וחדשים ומשחקים ישנים ישנים שבטוח לקח לכם עידנים לחפש ועוד לא מצאתם. הכל פה. אני מוריד ממנו כל הזמן. פשוט משלמים בכרטיס ומורידים מהאתר ישירות את המשחק ואת המדריך וכל הדברים שמתווספים. תהנו:
http://www.gamersgate.com/index.php
קדרדיט ל Star Wolf מפורום גיימר.
אני חושב שצריך דיון דחוף וחשוב בנושא.