אין לי טונה אין לי ביצים אין לי גבינה אני לא יודע מה עוד אפשר לאכול אחרי אימון חוץ מזה! בבקשה עזרה
אין לי טונה אין לי ביצים אין לי גבינה אני לא יודע מה עוד אפשר לאכול אחרי אימון חוץ מזה! בבקשה עזרה
|
|
לא רק חלבון חשוב אחרי אימון , הפחממה חשובה פי 4.
תמרים , לחם לבן , ענבים , אבטיח , סוכר ענבים וכו'
בתוספת של
אם אין לך כל מה שאמרת למעלה אתה יכול לאכול בשר (כל בשר עדיף כמה שפחות % שומן בבשר) , גבינה צהובה , פסטרמה , דנונה או יוגורט כזה או אחר , דגים שונים ומשונים או דגן וקיטניות כמו חומוס פול ועוד.
פחמימה יותר חשובה מחלבון?!?!?
אני יודע שפחמימה חשוב כדי להחזיר את רמת הגליקוגן (או משהו כזה) בדם, אבל חלבון הוא בעצם מה שבונה את השרירים מחדש לא? פשוט שותים שיק עם שניהם![]()
חלבון מוסיף לאפקט הפחממה.
העניין הוא שצריך לעלות אינסולין בסוף אימון משקולות או אירובי אינטנסיבי יחסית כי רמות הקורטיזול(הורמון קאטבולי) עולה וגם כדי לשפר התאוששות ולהכניס בעצם את החלבון לתאים.
בתגובה אינסולונית גדולה יש מילוי גליקוגן טוב יותר ואפקטיבי יותר כמו כן האינסולין עושה את העבודה לקורטיזול ובעצם הופכים את הסביבה מקאטבולית (מפרקת) לאנאבולית (בונה).
לכן אם תצרוך לדוגמא רק שייק חלבון לאחר האימון ללא פחממה אז זה יהיה נגיד X אם תצרוך גם פחממה בעלת אינדקס גליקמי גבוה זה יהיה 4X , ז"א האפקט יהיה פי 4 יותר חזק , לכן הפחממה עדיפה וחשובה יותר אך הקומבינציה בין השניים ימקסם את התוצאות.
שמע גבר על בשביל שלא תעשה טעויות שאני עשיתי תאכל הרבה! פחממות אחרי האימון כדי להחזיר לגוף את כל מה שהוא איבד למה באימון אתה בעצם הורס את השריר והמזון אחרי האימון + שינה בעצם בונה לך אותו בחזרה.
עכשיו אם אתה תאכל רק חלבונים הם בעצם יקלטו בגוף שלך ומכיוון שהגוף חייב דחוף אחרי האימון לספק לעצמו מקור אנרגיה (פחממות), כל החלבונים שאכלת יהפכו לפחממה ואז לא עשית בזה כלום לכן אתה צריך את שתיהם, כמובן שבמשך היום תאכל גם פירות ובקיצור תשמור על תזונה נכונה!
נערך לאחרונה על ידי guy_00; 28-06-2008 בשעה 23:51.
אז אחרי אימון לקחת סקופ חלבון עם 2 כפיות סוכר ענבים? או שלקחת יותר?
ההמלצה במסה 0.8 גרם פחממה פר קילו לאחר האימון , זה יוצא קצת הרבה אני יודע וצריך להתחשב בזה בתפריט כמובן .
בחיטוב הייתי הולך על קצת פחות אני אישית לוקח 0.4-0.5 גרם פחממה פר קילו.
במסה לקחתי לפי המשקל שלי סקופ (של האבקת חלבון) וחצי סוכר ענבים.
בחיטוב אני אוכל 3 תמרים.
תמר 1 = 16.5 גרם פחממה
1 סקופ סוכר ענבים = 31 גרם פחממה
אם אתה לא מצליח מסיבות מסויימות להגיע לכמות החלבון הנדרשת מומלץ שתיקח שייק
"אין לי טונה אין לי ביצים אין לי גבינה" ... אז תקנה
כמו שמשה אמר אתה צריך גם פחמימות השייק עצמו לא יהיה יעיל
לדעתי כדאי לך לנסות ולראות איך אתה מתקדם, אם לא פשוט תשפר את התזונה ללא שייקים בנתיים
נערך לאחרונה על ידי PunKilla; 29-06-2008 בשעה 20:18.