|
|
התנ''ך נכתב לפני 3000 שנה בערך...ולפיו העולם קיין 5768 שנים של היסטוריה והגיל הפיזיאולוגי הוא שונה..כמו האדם הראשון לדוגמא..ביומו הראשון הוא כבר נברא מבוגר ככה שהוא בן יום אבל הגיל הפיזיאולוגי שלו הוא היה בערך 25אני מניח...
והיום אנו מחשיבים יום על פי סיבוב כדור הארץ..ככה שזהדיי חופשי 6 ימי הבריאה.
דבר ראשון כמה פעמיים אני צריך להגיד לך שאנחנו לא מדברים על התנ''ך?..אני לא רוצה עכשיו להכנס איתך לפרטי התנ''ך כי זה לא יגמר..כמו כל האשכולות כאן זה ימשיך וימשיך..אז עכשיו אני רוצה לדבר איתך מחוץ לתנ''ך על הבורא..וזה מצחיק שאתה כל כך בטוח כשאתה אומר:במפץ הגדול לא היה שום כוח 'על-טבעי' שיצר את העולם.
הייתה בזמן המפץ הגדול? שמעתה אותו? הרחתה אותו? מיששתה אותו? שמעתה אותו? אה לא..אבל אתה בטוח על ידי תאוריות שהכול נכון..ושוב...המפץ הגדול לא שולל את קיומו של הבורא!
הוא טוען ש"איכשהוא" או "במקרה" שזה פשוט גאוני להגיד ככה! היה את הפיצוץ ובכלל היה חומר! אתם רוצים לקרוא לזה מקרה..זה אותו רעיון שאני אקרא לאותו אחד שעשה את המקרה הבורא! וגם הם לא שוללים אפשרות של כוח עליון..
איך אני יכול בדיוק לדבר איתך על ה' בלי לדבר על התנ"ך? זה כמו שתיקח עכשיו הארי פוטר ותנסה להוכיח את האבולוציה.
"זה אותו רעיון שאני אקרא לאותו אחד שעשה את המקרה הבורא!" זאת הבעיה שלך ושל כל המאמינים. אתם יוצאים מנק' הנחה שיש מישהו שאחראי לכל מה שקורה ביקום.
אף אחד לא עשה את המפץ הגדול והוא לא נוצר "איכשהו" ו"במקרה". הסבירו לך פה כמה פעמים איך ולמה זה קרה.
לא ראית את הסירטונים שהבאתי לך ?
Asus p6t-se
Intel Core i7 920 [3.4Ghz@1.1v]
Patriot 6GB CL-8 Viper Series
Sapphire HD 4890 Vapor x oc
640gb WD BLACK
PCP&C Silencer 750
Noctua NH-U12P SE Push/Pull
LanCool Dragon Lord PC-K62
---
Dell UltraSharp 2209wa
Scythe kaze master pro
Jvc Ha-RX500
Razer Barracuda
Razer sphex
Logitech MX-518
JBL invader 4.1
וכמובן הוא עונה :|
Asus p6t-se
Intel Core i7 920 [3.4Ghz@1.1v]
Patriot 6GB CL-8 Viper Series
Sapphire HD 4890 Vapor x oc
640gb WD BLACK
PCP&C Silencer 750
Noctua NH-U12P SE Push/Pull
LanCool Dragon Lord PC-K62
---
Dell UltraSharp 2209wa
Scythe kaze master pro
Jvc Ha-RX500
Razer Barracuda
Razer sphex
Logitech MX-518
JBL invader 4.1
...יש הבדל גדול ולא צריך את התנ''ך כדי להבין שיש בורא. ולא צריך להשתמש בו ואני לא רוצהעכשיו לדון על התנ''ך כי זה יגיע ל20 עמודים.
עכשיו בקשר לזה:
זה אותו רעיון שאני אקרא לאותו אחד שעשה את המקרה הבורא!" זאת הבעיה שלך ושל כל המאמינים. אתם יוצאים מנק' הנחה שיש מישהו שאחראי לכל מה שקורה ביקום.
אז אל תקרא הבורא תקרא לו כוח עליון...ותבין המפץ הגדול לא היה יכול לבוא מעצמו..הרי הוא לא ברא את עצמו..ויש קדום לו לפי חוק הרגרסיה..גם בעיקר לאחר שהוא אבי לכול החומר הנקודה שממנה הכול התחיל...ות'אמת אני לא יכול להיות בטוח בכלום אם נכנס עכשיו לפילוסופיה..אבל אפשר לקחת הסתברות גבוהה למדי שאכן חייב גורם לא חומרי כי אחרת יש כאן סתירה לחומר עצמו עם החוקיות שלו...ואם חוקי הפיזיקה האונברסלים שחלים היום לא היוא בזמנו..אז קשה מאוד לבנו תאוריה על כך לדעתי..
נערך לאחרונה על ידי bob habanay; 12-08-2008 בשעה 22:02.
יש השערות שלפני המפץ הגדול היה יקום קדום שהתכווץ. עם הטכנולוגיה של היום אי אפשר להיות בטוחים אבל כמו שrofl אמר כשיבנו את הטלסקופים של הדור הבא יוכלו לגלות יותר על המפץ הגדול.
אתה שוב נכנס לחוק הזה. החוק הזה נשמר כל עוד אין כוח שמופעל על אותו הגוף. במפץ הגדול הלחצים והטמפרטורה היו כ"כ גבוהים שגרמו להכל להתפוצץ. זה דומה לבלון. כל עוד אתה לא תפעיל על בלון לחץ הוא לא התפוצץ. במפץ הגדול היה מסה רבה מאוד של חומר מה שיצר כוח משיכה עצום שכיווץ את כל המסה בנק' אחת.. עד שהלחץ היה יותר מדי חזק והכל פשוט התפוצץ.