קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. הגדול על הBandit -קרדיט לפורום אחר-
    על ידי -Udi- בפורום מדריכים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 21-03-2011, 22:45
  2. תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 23-02-2011, 20:36
  3. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 01-03-2010, 18:08
  4. תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 04-10-2009, 23:54
  5. חתימה לפורום אחר
    על ידי -David- בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 11-11-2005, 15:04
+ תגובה לנושא
עמוד 8 מתוך 9 << ראשון ... 6789 אחרון >>
מציג תוצאות 106 עד 120 מתוך 123

פרסום)שיחה בין פרופסור לסטודנט(קרדיט לפורום אחר) - עמוד 8

ציטוט נכתב במקור על ידי NoiTuloVe צפיה בהודעה
    לא אמרת סתם דברים?

כדור הארץ לא יכול לספק אנרגיה וכבר אמרתי לך את זה. בלי השמש הצמחים לא יכלו להתקיים, גם מבחינת האור וגם מבחינת טמפרטורה, ועכשיו מצאתי עוד סיבה. אמרו באחת ההרצאות לא זוכר של מי שה' ברא את המים קפואים. מן הסתם זה לא סותר את המדע כי כשהוא ברא את המים ביום השני לא הייתה שמש שתשמור על טמפרטורת המים מעל -0 ולכן הם היו קפואים. צמחים לא יכולים להתקיים בלי מים במצב צבירה נוזל בטמפרטורה מסויימת. ולכן יש פה סתירה בין המדע לסיפורי הבריאה, בלי השמש לא יכלו צמחים להתקיים.
    סבבה..עכשיו אני אתחיל לחפש תשובה.

ברמת הקרינה שהכדור הארץ מקבל מהשמש, השמש היא מקור האור היחידי. כוכבים אחרים לא יכולים לקיים חיים על כדור הארץ.

השמש לא חייבת להיות המקור היחידי..אולי כיום...אבל הרבה דברים יכלו להוות תחליף בעבר...ובקשר לזה של הפירוש..אני פשוט נכנס איתך באותה מידה שאתה נכנס וטוען נגד-אני טוען בעד.
    ואני לא מייצג את היהדות כרגע..אך אני משתמש בדרך שלך..וכרגע תשובה אחת אין לי..אבל אני אחפש תשובה שמייצגת את היהדות.

יש כמה דרכים לבדוק את גילו של כדור הארץ ואת גילה של השמש. חיפשו ובדקו שהגיל הוא 4.5 מיליארד שנה. אתם המאמינים אפילו הצעתם דרך לשלב בין ה''תאוריה'' הזאת לבין הדת כשאמרתם שיש גיל פזיולוגי וגיל היסטורי. אמרתי לך שהטענה הזאת יכולה להיות יפה מאוד אבל אין לה ביסוס.
    יש תאוריה על פי מחקרים שהיא בת 4.5 מיליארד שנה..
    והתאוריה הזאת יכולה להשתנות מחר..

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    56

ציטוט נכתב במקור על ידי bob habanay צפיה בהודעה

במערכת השמש, השמש היא הכוכב היחידי שיכול לספק כזאת אנרגיה לקיום חיים על פני כדור הארץ. אף תחליף בעבר אין לשמש כי כדור הארץ נוצר יחד עם השמש. את גילה של השמש הוכיחו ואני אכתוב מחר גם איך.

יהודי בן של האוואטר של MaroKaI
    לייקים
    12
    נקודות
    0

לפי הערכות משנת 2004 המבוססות על ניתוח קרינת הרקע הקוסמית, גיל היקום הוא 13.7 מיליארד שנה, עם טעות דגימה אפשרית של 200 מיליון שנה לכאן או לכאן.
    וקיבלו שגיל השמש קרוב ל- 120 מיליון שנה
    הערך שהתקבל, כ- 90 מיליון שנה, קרוב גם הוא להערכות הקודמות.
    שהוא - כידוע לנו היום - כ-4,550 מיליוני שנים
    לפי הערכות משנת 2004 המבוססות על ניתוח קרינת הרקע הקוסמית, גיל היקום הוא 13.7 מיליארד שנה, עם טעות דגימה אפשרית של 200 מיליון שנה לכאן או לכאן.
    =\
    המפץ הגדול אינו מאפשר לדבר סתם-כך על ה"זמן" שחלף מאז המפץ. זמן, מלמדת אותנו תורת היחסות, אינו קבוע - הוא תלוי בנקודת המבט של הצופה.

חחחחח עוד יומיים כדור הארץ יהיה בין 7454289 מליון שנה או 4254256 מליארד...
    כלום פה לא קבוע..
    נערך לאחרונה על ידי MaroKaI; 19-08-2008 בשעה 05:38.

עשרים ל-5..תכנסו רגע לאשכול החדש שפתחתי..אני אגיב מחר כי אני בטח אכתוב שטויות..

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    56

ציטוט נכתב במקור על ידי L&D צפיה בהודעה
    המפץ הגדול אינו מאפשר לדבר סתם-כך על ה"זמן" שחלף מאז המפץ. זמן, מלמדת אותנו תורת היחסות, אינו קבוע - הוא תלוי בנקודת המבט של הצופה.

כלום פה לא קבוע..
    איפה החרטא הזאת כתובה?

הוא תלוי בנקודת המבט של הצופה.
    היקום הוא הומגני. נק' המבט מפה ומגלקסיה אחרת תהיה דומה. הזמן משתנה בעקבות הכבידה. אין מקום ביקום שבו הכבידה כ"כ גדולה כדי להזיז את הזמן בהרבה (חוץ מחורים שחורים).

ד.א אתה זורק דברים מכמה נושאים ועושה סלט. בוא תביא לי לינק למאמר שמרכז את הכל ביחד.

יהודי בן של האוואטר של MaroKaI
    לייקים
    12
    נקודות
    0

איפה החרטא הזאת כתובה?

היקום הוא הומגני. נק' המבט מפה ומגלקסיה אחרת תהיה דומה. הזמן משתנה בעקבות הכבידה. אין מקום ביקום שבו הכבידה כ"כ גדולה כדי להזיז את הזמן בהרבה (חוץ מחורים שחורים).

ד.א אתה זורק דברים מכמה נושאים ועושה סלט. בוא תביא לי לינק למאמר שמרכז את הכל ביחד.

המפץ הגדול אינו מאפשר לדבר סתם-כך על ה"זמן" שחלף מאז המפץ. זמן, מלמדת אותנו תורת היחסות, אינו קבוע - הוא תלוי בנקודת המבט של הצופה. אם נציב שעון בנקודת המפץ, הזמן שהוא ימדוד תלוי בשדה הכבידה שהוא נתון בו (כלומר, בתאוצות שיעברו עליו).

זה מה שכתוב =\

המפץ הגדול אינו מאפשר לדבר סתם-כך על ה"זמן" שחלף מאז המפץ. זמן, מלמדת אותנו תורת היחסות, אינו קבוע - הוא תלוי בנקודת המבט של הצופה. אם נציב שעון בנקודת המפץ, הזמן שהוא ימדוד תלוי בשדה הכבידה שהוא נתון בו (כלומר, בתאוצות שיעברו עליו).

זה מה שכתוב =\
    חחח אפילו שכל מה שהעתקת פשוט וברור, כשקראתי את זה חשבתי שאתה כתבת את זה ובאמת הבנת אבל אז ראיתי שכתבת "זה מה שכתוב" וזה שוב החזיר אותי לחשוב שאתה דביל.

תסבירו לי איך אפשר להוכיח שהשמש בת 4.5 מיליארד שנה? אם אפילו לא הצלחנו להגיע קרוב לשמש...אפשר לבנות תאוריה שמתבססת על מחקר מסוים ולטעון שהיא בת 4.5 מיליארד שנה..אך זה לא אמר כלום,זאת רק תאוריה.
    ומי שעכשיו יגיד לי שזאת לא תאוריה...אז הוא פנאטי..

משתמש מתקדם
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    רופלולמאו

כלום פה לא קבוע..
    שקבעו את גיל היקום עשו זאת לפי הזמן הארוך ביותר שעבר מאז המפץ הגדול
    בקשר לאלה שכותבים שהמפץ הגדול והאבולוציה הם לא נכונות בגלל שקוראים להם תיאורית - אתה מפגרים, אני אפילו לא יגיב לזה.

המפץ הגדול היה..עובדה היקום מתרחב כל רגע..ואם נחזור בזמן..נקבל את ההפך..
    ווהאבולוציה לא קשורה לנושא כרגע..

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    56

תסבירו לי איך אפשר להוכיח שהשמש בת 4.5 מיליארד שנה? אם אפילו לא הצלחנו להגיע קרוב לשמש...אפשר לבנות תאוריה שמתבססת על מחקר מסוים ולטעון שהיא בת 4.5 מיליארד שנה..אך זה לא אמר כלום,זאת רק תאוריה.
    ומי שעכשיו יגיד לי שזאת לא תאוריה...אז הוא פנאטי..
    אתה מסכים איתי שהשמש נוצרה במקביל ליצירת המערכת כולה? (מערכת השמש).

ע"י גיל המטאוריטים שהגיעו לכדור הארץ מעריכים שגיל מערכת השמש הוא 4.6 מיליארד שנה. אותו ניסוי שעשו אבל הפעם על חומרים אחרים גילו את גיל כדור הארץ וגיל הירח.

יש אגב עוד שיטה לקביעת גיל כוכב מסוים (עפ"י מסתו).
    נערך לאחרונה על ידי NoiTuloVe; 19-08-2008 בשעה 19:20.

אתה מסכים איתי שהשמש נוצרה במקביל ליצירת המערכת כולה? (מערכת השמש).

ע"י גיל המטאוריטים שהגיעו לכדור הארץ מעריכים שגיל מערכת השמש הוא 4.6 מיליארד שנה. אותו ניסוי שעשו אבל הפעם על חומרים אחרים גילו את גיל כדור הארץ וגיל הירח.

יש אגב עוד שיטה לקביעת גיל כוכב מסוים (עפ"י מסתו).
    איך בודקים גיל לפי מסה?

יש שיטה ויש שיטה...מחר יגיעו לתוצאות קרובות יותר כנראה,או רחוקות יותר וזה לא מוכיח כלום...מה שאני טוען שזאת תאוריה שהשמש בת 4.5 ולא יותר מכך.

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    56

יש שיטה ויש שיטה...מחר יגיעו לתוצאות קרובות יותר כנראה,או רחוקות יותר וזה לא מוכיח כלום...מה שאני טוען שזאת תאוריה שהשמש בת 4.5 ולא יותר מכך.
    אם תשים לב גם בזמן של המפץ הגדול, הם כל הזמן רק דייקו ודייקו יותר כי הטכנולוגיה מתפתחת. מעטים המקרים שבהם הם טעו בגדול, וטעות כזאת יכולה להיות מטעות בחישוב ועד הפרעות כאלה ואחרות בתצפיות.

המלך המשיח, אני עובד על תשובה.

אני מקווה שזה לא מסובך מדי ><

כשמסתכלים על כוכב מסוים ניתן לקבוע עפ"י הקרינה המגיעה אלינו את הרכבו הכימי. לדוגמא מצאו שהרכבה הכימי של השמש הוא 74% מימן, 25% הליום ו-1% שאר היסודות. בנוסף לכך, זה ידוע שמשך חייו של כוכב תלוי במסתו. ככה שמסת כוכב גדולה יותר, כך הוא צורך יותר מימן ולכן משך חייו קטן יותר. משתמע מכך שניתן לחשב את קצב צריכת המימן של אותו כוכב.

בחיים של כוכב יש שלושה שלבים עיקריים. בתחילת חייו, ענן גז קורס ויוצר גוף כדורי. הוא מתכווץ עד שהטמפרטורה והלחץ בליבת הכוכב מתאימה ליצירת היתוך גרעיני. כאשר מתחיל אותו תהליך היתוך הככב נכנס לשלב ה'סדרה הראשית' שנמשך כ-90% מחייו ובמהלכם הוא צורך את רוב המימן שבליבתו. קצב הצריכה והטמפרטורה נשארים קבועים. לאחר מכן, כשתהליך ההיתוך נפסק הוא עובר שלב האחרון בחייו. התוצאה של שלב זה נקבעת עפ"י המסה ההתחלתית שלו.

כל גלקסיה מחולקת לאלפי צבירי כוכבים שלכל צביר כמה מאפיינים. צביר כוכבים הוא בעצם קבוצה של כוכבים שבו צפיפות הכוכבים היא גדולה והוא מכיל בין אלפי למליוני כוכבים. אחד המאפיינים הוא שכל הכוכבים שבו נוצרו מאותו ענן חומר בינכוכבי, ולכן הם באותו הגיל. אך מכיוון שהחומר הבינכוכבי לא מתחלק בשוויוניות בין כל הכוכבים, יש כוכבים שבהם המסה גדולה וכוכבים בעלי מסה קטנה. מכיוון שכשהמסה גדלה, חיי כוכב קצרים יותר, הוא נותן אינדיקציה לגיל כוכבים אחרים באותו צביר.

מכאן ניתן להסיק שיש שתי שיטות לחישוב גילו של כוכב. הדרך הראשונה היא לחשב את מסתו, ולקבוע את משך חייו. לאחר מכן עפ"י הקרינה לקבוע את הרכבו הכימי. וכך ניתן להעריך לפני כמה זמן הוא החל את תהליך ההיתוך ולקבוע את גילו. השיטה השנייה היא לבחון כוכב שעבר את הסדרה הראשית ולבחון את מסתו, ולחשב את משך חייו. כשהוא עובר את הסדרה הראשית נותרו לו כ-10% מחייו, ולכן ניתן לחשב מתי הוא נוצר. אם אותו כוכב נמצא בצביר כוכבים אז הוא נותן אינדיקציה לגיל הכוכבים שעדיין נמצאים על הסדרה הראשית באותו צביר כוכבים (ומסתם קטנה ממסת הכוכב הנתון).
    נערך לאחרונה על ידי NoiTuloVe; 20-08-2008 בשעה 03:47.

משתמש מתקדם
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    רופלולמאו

לא הבנתי איך אפשר לדעת את המסה ההתחלתית של השמש רק דרך זה שאתה יודע את ההרכב שלה וצריכת המימן שלה. כי השמש היא לא בצביר כוכבים אז אין פה אינדיקציה.
    ובלי קשר איך אפשר לדעת גיל של כוכב לכת?

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 21:03.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,881 | הודעות: 8,174,468 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect