נכתב במקור על ידי
Glyde
קודם כל, בראש ובראשונה, איך אתה יודע שאין חיים אחרי המוות? אתה בטוח בזה?
יש הוכוחות שיש חיים אחרי המוות, היו אלפי מקרים של אנשים שסיפרו מה שקרה להם במוות קליני ולכולם קרה פרט לפרט אותו קטע, אני לא אפרט מה זה עכשו כי אין טעם.
מוות קליני הוא לא מוות, במוות אמיתי תאי המוח מתים עקב חוסר אספקת חמצן
במוות קליני אדם רואה חלומות\אשליות\הזיות
בגלל העיוות שנגרם מחוסר אספקת החמצן גם כן
ולא...לא כל האנשים חווים את אותה החוויה במוות קליני..
יש סיפור שאני אוהב במיוחד..אם אני לא טועה או מתבלבל עם משהו אחר קוראים לו חותם אמת...בהחלט דמיון פורה
שנית, זה שאתה מתעצבן ממה שאמרתי אומר משהו.
שלישית, אני לא חרדי, אבל יש לי חברים שחזרו בתשובה ותביא לי את האיש הכי עשיר בעולם, ביל גייטס לדוגמא, אני שם איתך כסף חותם איתך שהם הרבה יותר מאושרים ממנו עם כל ההבדל מעמדות וכסף שיש ביניהם, אתה חושב שזה חרא חיים, אבל אם תשאל כל דתי אמיתי תראה שהוא יותר מאושר מ-רוב- החילונים שאנחנו מכירים.
אם הייתי חי בבועה משלי עם שכל מצומצם וכמעט ללא אינטרסים
גם אני הייתי מאושר..
אז דפוק אתה לא יכול לקרוא לזה, פרימטיבי? זה רק נקודת מבט שלך אתה לא יודע מה באמת הולך שם, יש להם טלוויזיה ומחשבים לחלק מהם, לחרדים לא, אבל לדתיים מודרניים כאלה כן, יש להם גם מכוניות תאמין לי, וגם פרנסה, יש רבנים שמתפרנסים כמו שצריך ובכבוד.
סבבה כולם שם מתפרנסים בכבוד? לפחות 90 אחוז?? למה שלא נחתוך להם את הקיצבאות אם ככה..בשביל מה הם צריכים את זה? ובשביל מה הם צריכים תרומות? אני יודע שבקצבאות האלה יכלו לתת את זה לאנשים נזקקים באמת.
דרך אגב אני יכול להגיד לך בוודאות שמרבית האוכלוסיה החרדית הם פרימיטיביים
ואינם מחזיקים שום טלוויזיה או מחשב..במקרה הטוב רדיו
בוא נעשה משהו כזה, אם כבר אתה משווה בין העולמות..
איפה יש פריצות וזנות?
בעולם החילוני.
איפה יש מכות אלימות במועדונים?
בעולם החילוני.
איפה יש קללות רוב הזמן וחרא יחס ולכלוכים מאחורי הגב ודיבורים רעים?
בעולם החילוני.
איפה אין משטר? בעולם הדתי
איפה דוחפים אצבעות לילדים קטנים אונסים אותם, ושומרים הכל בחדרי חדרים??? בעולם הדתי (היי זה בסה"כ רוח שטות...קח 700 דולר וסתום ת'פה)
איפה אין שוויון חופש ביטוי ועצמאות??
בעולם הדתי
אז אני חושב שבאמת תחשוב בהיגיון לפני שאתה אומר משהו על העולם הדתי, אתה ואני לא יכולים להבין את זה כי אנחנו חילוניים אבל אם היה לך טיפה של מושג מה זה לחיות כמו דתי אמיתי ואני לא מדבר על זה שההורים שלך כפו עליך את זה מלידה כי יש לי חבר שיש לו משפחה דתייה יחסית והוא חזר בשאלה כי כפו עליו את זה ולא לימדו אותו לאהוב את הדת, אני מדבר איתך על דתי אמיתי שדתי בגלל שהוא רוצה.
רק אחרי שתבין מה זה, תוכל להגיד על זה דברים.
חקרת בכלל? שאלת? דיברת?
אז מה אתה יודע בכלל מה אתה מדבר?
אחי..בוא תתעורר..מרבית החברה החרדית נכפה עליה להיות כזו!
דורות על גבי דורות..אלה שמוצאים את המזל מצליחים לצאת משם
החרדים מנהיגים חרם על כל בן אדם שסוטה מהדרך שלהם
תתעורר אחי..אתה מדבר על זכות הבחירה? זה לא זכות בחירה
זו כפייה דתית מלידה..אמרת שאלוהים רוצים חופש בחירה
הם לא מקבלים אותו גם אם הם הולכים לדרך שלך נראית טובה יותר.
ויורי, נו באמת..
פיצוץ הורס, לא יוצר דברים, תסכים איתי על זה?
חייבת להיות ישות שעשתה פה משהו, גורם שהתערב בבנייה.
טריפל, אם אלוהים יתגלה אליך, כולם פה יהיו כמו רובוטים, הרי האדם נברא בצלם האלוהים, מה ז"א?
ז"א שיש לו אפשרות בחירה, הוא יכול לבחור בין טוב ורע זה נקרא -בחירה חופשית- זה דבר שאלוהים כביכול לא אמור להתערב בו, והוא רוצה שתבחר בדרך הטובה.
אם אלוהים יבוא ויתגלה, כולם יבחרו בדרך הטובה כביכול ואתם תהיו כמו רובוטים, אתם תעבדו אותו בלי שאלות בלי כלום, אתם תעשו מה שצריך, וזה הוא לא רוצה, הוא רוצה שתעבדו אותו מתוך אמונה לא מתוך עובדה, הבנת טריפל?