לא היינו בגולה מבחירה... גירשו אותנו מפה הבבלים (תקנו אותי אם אני טועה) גלות בבל- ומאז בני ישראל היו בגולה..
אז על מה בדיוק אנחנו מוענשים... על זה שחיכינו שה' יציל אותנו מהגולה ויחזיר אותנו לציון? (בסוף עשינו את זה בלי העזרה שלו)
השטן אחראי לשואה? והיטלר שליח שלו? עם דמיון כזה אתה יכול לכתוב ספר פנטזיה מעולה..רק שכאן קרה טוויסט. הגזרה ניתנה, אבל יש דבר שנקרא שטן (אגב, התייחסות לשטן בתנ"ך ניתן למצוא במקומות כמו כאן) ולו יש בחירה חופשית שבה הוא השתמש, כדי לקחת את הגזירה הזו ולנפח אותה למימדים מפלצתיים, וכך קרתה בעצם השואה. השטן לא יכול בעצם לפעול על ואקום ריק, והוא חייב לפעול על משהו, קטן ככל שיהיה, כדי לנפח אותו, והיה משהו - היה בגרמניה תיעוב כלפי יהודים שאותו שטן לקח וניפח וניפח, ועם "שליח" כמו אדולף היטלר, היה לו את כל מה שהוא רצה כדי להשמיד כמה שיותר, במיוחד יהודים.
רגע השטן הוא זה שבעצם בונה פצצת אטום באיראן? לא אחמדיניג'אד?
אני אישית לא מקובע על שום דעה, אבל כשמשהו טוב קורה לי אני לא רץ ומודה לה', כי ההצלחות שלך הם בזכותך, והכשלונות באשמתך, ה' לא קשור ולא משפיע על כלום...זה רק נראה לך שהוא לא קיים אבל אם תסתכל על הדברים הקטנים על כל ה"צירופי מקרים" שקורים/שיקרו לך תראה שהוא כן קיים וכן מזיז דברים. זה הכל עניין של אמונה והסתכלות על כל מקרה מצד אחר ולא להיות מקובע בדעה אחת.
Expert -כמה שהתשובה שלך נחמדה, לצערי היא לא משכנעת אותי..
קל לך להשתמש בגהנום, ובכף הכלאה כתשובה שלך, כי אלה מקומות שאין לאף אחד מושג אם הם קיימים, או מהם בדיוק..
ואם הרמה הרוחנית של עם ישראל נמוכה, למה ה' לא מחזק אותה...
ברור שאם אנחנו לא מקבלים סימנים שה' איתנו אז הרמה הרוחנית תחלש, לפי סיפורי התנ"ך ה' נלחם במלחמות של בנ"י, ונגלה אליהם, אז מן הסתם שהרמה הרוחנית שלהם תהיה חזקה יותר, כי יש להם הוכחה לקיומו..
סתם שאלה שמעניינת אותי..אם נגיד עוד עשרים שנה מוכיחים לך 100% איך נברא העולם, ממש ניסויים מדעיים, מוכחים לבריאת העולם, אתה עדיין תאמין בה'? (מופנית לכולם)

ציטוט ההודעה