אם יש לי דומס מיום שני עד יום חמישי זה אומר שהשריר עדיין לא התאושש בין הימים שני עד חמישי?
או שדומס לא ניחשב להתאוששות של השריר?
אם יש לי דומס מיום שני עד יום חמישי זה אומר שהשריר עדיין לא התאושש בין הימים שני עד חמישי?
או שדומס לא ניחשב להתאוששות של השריר?
|
|
כן זה אומר שהוא עוד לא התאושש. כשהשריר התאושש אתה לא אמור להרגיש דומס
אחי אז אם אני הולך לאימון עם דומס שממש בקטנה וכימעט לא מורגש זה צריך להיעלם לממש? או שאני יכל לבוא עדיין עם דומס בקטנה?
זרימת דם מוגברת לשרירים זה "פאמפ" לא דומס.
http://en.wikipedia.org/wiki/Delayed...uscle_soreness
תודה, אני יוריד סטים אולי זה הפיתרון
ויש לי עוד שאלה אם אפשר
עשיתי ב2 האימונים האחרונים שלי 2 תרגילים לרגליים אחד ארבע סטים של 15 לחיצה
והשני עוד תרגיל לרגליים בטווח של 8-12 3 סטים ואחר כך יום אחרי היה לי דומס
אומרים שדומס יחסית מצביע על אימון טוב אבל במיקרה שלי לא עשיתי בטווח החזרות האידיאלי להיפטרופיה ועדיין היה לי דומס, זה עדיין ניחשב שהרסתי את השריר ועשיתי אימון טוב למרות ה15 חזרות?
משקלי עבודה אחי אתה מתכוון יענו להוריד?
אני הייתי היום צריך ללכת לאימון רגליים אבל בגלל שנישאר לי יענו ממש בקטנה בקטנה בקטנה בהמסטרינג וגם בארבע ראשי רק שאני מכופף את הרגל אז אני מרגיש עוד ממש בקטנה את הדומס
החלטתי לדחות את האימון למחר. עשיתי טוב או שאם נישאר לי דומס ממש בקטנה רק שאני מקפל את הרגל אני יכל ללכת לאימון?
אני שמעתי שמ15 זה כבר לא היפטרופיה ולא הבנתי איך אני מקבל דומס מ15 חזרות יחסית קשות שאני עושה ואם זה באמת נותן משהו לשריר בגלל הדומס שכביכל השריר צריך להתאושש.אחי תודה על העזרה.
אתה עשית בסדר, ואתה לא חייב להוריד במשקלי העבודה, אתה יכול גם לעשות 10 חזרות ולא 15.
ונכון שמעל 15 זה יותר סיבולת מהאשר היפרטרופיה, אבל בסקוואט זה סיפור אחר כי סקוואט הוא תרגיל שמעודד גדילה של מסת שריר ועבודה בטווח חזרות גבוה יותר תתרום לזה יותר. אני לא יודע אם זה כ"כ נכון אין ממש הסבר לזה בספר שקראתי