שלום? אני יודע שזה ממש נדיר שאני נכנס לפורום הזה אבל
הרבה טופיקים היו בימי שואה בנושא "איפה ה' היה בזמן השואה"
לא היה לי זמן לקרוא אותו, מישהו יכול לענות לי על השאלה הזאת?
תודה
שלום? אני יודע שזה ממש נדיר שאני נכנס לפורום הזה אבל
הרבה טופיקים היו בימי שואה בנושא "איפה ה' היה בזמן השואה"
לא היה לי זמן לקרוא אותו, מישהו יכול לענות לי על השאלה הזאת?
תודה
|
|
שאלתי אותם פעם, הם אמרו שהיהודים חטאו בתקופה ההיא אז אלוהים גרם למותם
ובקשר לילדים... גמול לדורות (ז"א שגם הילדים חוטפים מהעונש)
ההצלחה אינה סופית, והכישלון אינו מוחלט. התעוזה היא שנחשבת.
תראו אף אחד לא רצה שתיה שוואה, אבל תחשבו אם זה לא היה קורה מדינת ישראל לא היתה קמה, ואם מדינת ישראל לא היתה קמה יכול להיות שכל היהודים היו מתים עד עכשיו או מתנצרים, וזה היה סופו של העם היהודים ואז בכלל לא הינו פה."המטרה מקדשת אמצעים" זה ככה לא משנה כמה שזה קשה
אני מקווה ונירא לי שאיכשהו יש לזה תשובה הגיונית !
נא לא לפרסם עסקים פרטיים בחתימה.
תגיד לי איך אתה יכול להגיד את זה?!!?!?
לך תראה סרט אחד על השואה.. ותחזור לפה.. איך אתה מצדיק את זה בכלל?! מאות ילדים קטנים נרצחו יום יום בתאי גזים, שרפו ערמות של גופות יהודים ברחוב, רצחו נשים מול הילדים שלהם, הפרידו משפחות, הוליכו יהודים עד מוות, הרעיבו אותם..
המטרה מקדשת אמצעים!? אם זה האלוהים שאתה מאמין בו, אלוהים שגורם לדבר כזה לקרות, לא משנה לאיזה עם, חוטא או לא חוטא, אז אני ממש לא רוצה להאמין באלוהים הזה!
פותח הדיון, אלוהים היה בשואה בדיוק איפה שהוא היום, בשום מקום! אין אלוהים!
נערך לאחרונה על ידי YoRi; 20-04-2009 בשעה 22:53.
אני אמרתי שאני מצדיק את זה? לא, גם אני חושב שזה קשה אבל לכל דבר יש סיבה. תחשוב מה היה קורה אם לא היה לנו מדינה עד היום, לא היה יותר יהודים. אני היתי בטיול בכיתה יב' לפולין אני ראיתי באיזה תנאים הם היו חיים וכמה קשה היה להם. אתם מסכימים אתי שאם לא היתה השואה לא היתה קמה מדינת ישראל?. אם כן אז תחשבו מה היה קורה עכשיו ליהודים, האנטישמיות היתה מתגברת ולא היתה לנו מדינה לא היה יהודי אחד שלא היו רוצחים
נערך לאחרונה על ידי YoRi; 20-04-2009 בשעה 23:24.
לא רשום בשום מקום שה' יגיש לנו את החיים על מגש של זהב. וגם בתקופה הזאת היו הרבה יהודים שלא אמינו וחטאו, אני לא אומר שבגלל זה קרתה השואה אבל זה עוד סיבה למה ה' לא עזר להם. וגם באותה תקופה הינו בגלות אז היה אסור לנו להיות בישראל
נערך לאחרונה על ידי benes124; 20-04-2009 בשעה 23:34.
באותה תקופה היו יהודים בא"י, עזוב אותך מותר,אסור...
גם היום יש יהודים אנטי ציונים שאומרים שאסור לנו להיות בא"י, בגלל שלא חיכינו שהמשיח יקח אותנו לכאן..
גם היום יש הרבה יהודים שחוטאים, תכף תגיד לי שמגיע לנו שתהיה גם שואה שניה..
אתה לא יכול להצדיק את השואה בשום אופן, ועדיף שגם תפסיק לנסות..
אם היה אלוהים לא הייתה שואה, רשום שה' אל רחום וחנון, לשלוח 6 מליון יהודים למוות זה רחום?! לא נראה לי..
benes124
מה אתה אמיתי ? אולי גם תגיד שהנאצים הם שליחי השם ?!
ה' לא שולט על חיי אדם, כל אחד אחראי על חיים שלו! אם הוא היה שולט לא היה דבר כזה טוב ורע..
השם נתן לנו את זכות הבחירה ואת החופש לחיות חיים משלנו בלי שליטה מכח עליון!.
ד"א, יורי היהודים שהיו בארץ ישראל היו מזרחים.. אלה שנספו היו אשכנזים.. כמעט ולא היו פה אשכנזים לפני השואה.
[מה שכתבתי זה סתם בשביל שתדע, אנחנו כולנו יהודים ועם אחד!]
גם להשם יש את העונשים שלו, הוא יכול לקחת לך כל מה שהוא הביא לך..אתה לא יכול להצדיק את השואה בשום אופן, ועדיף שגם תפסיק לנסות..
אם היה אלוהים לא הייתה שואה, רשום שה' אל רחום וחנון, לשלוח 6 מליון יהודים למוות זה רחום?! לא נראה לי..
ואני אומר שוב, השם לא שולט על חיי אדם, כל אחד שולט על עצמו!
נערך לאחרונה על ידי LastStar; 20-04-2009 בשעה 23:50.
שמע ישראל השם! אלוקינו אל אחד!
אני אמרתי לך אני לא מצדיק את השואה! ואני לא אמרתי שהשואה נגרמה בגלל שיהודים חטאו, אם זה היה בגלל זה כל שני וחמישי היה שואה. השואה לא קרתה בגלל זעם ישראל חטא(יכול להיות גם בגלל זה) אם זה לא היה קורה הינו עדין בגלות, ולך תדע כמה יהודים היו נרצחים\מתנצרים לא היה יהודים.אני לא מצדיק את השואה אני לא מנסה אני לא חושב שהשואה היא מוצדקת, אבל אם זה מה שה' בחר לעשות אז יש סיבה ואני לא יגיד לך נסתרות דרכי האל כי אני לא חושב שזו הדרך אני חושב שזו רק תשובה של דתים לענות על שאלות שאין להם תשובה עלהים.
בשביל הפרוטוקול אני לא חושב שהמשיח יבוא בזמן הקרוב. תראה כמה חטאים יש בארץ הזו בקושי אנשים מאמינים
וLastStar מה הקשר שלחים של ה' ומה קשור ה' שולט על חיי אדם מתי אמרתי את זה?
נערך לאחרונה על ידי benes124; 21-04-2009 בשעה 00:09.
ה' לא הביא לי שום דבר..כל מה שסביבנו לא קיבלנו מה'..
אוקיי, ה' לא שולט בחיי אדם, אבל הוא לא אמור להגן על העם שלו?
איך הוא יכל לראות את זה קורה ולא לעשות כלום? הרי הוא אל רחום וחנון, אנחנו העם הנבחר שלו.
ודי להשתמש בתירוץ שה' העניש את היהודים, לא כל היהודים שהיו בגולה היו חוטאים, להפך, הרוב שמרו על הדת, היהודים חיו בקהילות סגורות משלהם, הם היו שונים משאר הקהילה..
שניה benes124 אני רוצה להבין משהו..ה' חשב מסכנים היהודים שלי, הם חיים בגולה, בוא נעלה אותם לא"י, והתוכנית שלו הייתה שהם יושמדו כמעט לחלוטין, בדרכים חולניות ואז ככה הם יבינו שהם צריכים לבנות להם מדינה בא"י....
תכנית גאונית!!!!!!!
נערך לאחרונה על ידי YoRi; 21-04-2009 בשעה 00:09.
אוקיי הראש שלי מסתובב כבר מהתגובות
קראתי את כל התגובות וכנראה שלעולם לא נדע איפה ה' היה בזמן השואה הגדולה שנפלה עלינו.
אולי הוא כועס עלינו? אולי הוא לא?
אבל אני מת מעצבות שדבר כזה קרה לנו ואלינו היחיד לא עזר לנו.
זאת היתה תעלומה ותשאר תעלומה..
אפשר לנעול, תודה לכולם.