|
|
אחי אני אומר אתזה לך ולכל מי שסובר פה כמוך: יש אלוקים!!!!!!!!!
וכל אלה שמדברים ככה כמוך הם טיפשים!
ת'כלס מי תלה ת'שמש בשמיים??תחשוב על זה!
מי גורם לכך שכדור הארץ מסתובב ואתה לא מסתחרר??!!
מי ברא את העולם??!!!! רק הקדוש ברוך הוא!!!
ואיני מעוניין בכפייה דתית אבל יש אלוקים! תראה איזה ניסים קרו בעופרת יצוקה!!!!!!!
תקשיבו טוב כולם (גם דתיים גם חילונים- כווולם)
התאוריות (המפץ הגדול, אבולוציה) שאתם משתמשים בהם (שתי הצדדים!) ואומרים שהן סותרות את התורה- לא סותרות ולו פירור מהתורה והיהדות!!!! הכל פאקינג מתאים אחד לשני!!! אז תפסיקו להתווכח על זה!!!!!!!
בקיצור:
דתיים: די לריב זה לא סותר את התורה (אני אגיד לכם בסוף איפא לראות את זה)
חילונים: די להשתמש בזה נגד התורה זה לא טיעון שנוגד אותה
מי שפא באמת כדי ליישב תמחלוקות שיקרא את הספר "בארשית ברא" מאת נתן אביעד.
תפנימו- התורה לא אומרת שהמפץ הגדול\ הבולוציה לא קרו ודיברנו על זה בדיונים אחרים כבר.
זה לא טיעון בוויכוח הזה.
ולדעתי- אם כולם פא היו באים במטרה להקשיב אחד לשני ועם האפשרות של אולי להסכים איתו- הדיון הזה היה נסגר כבר בתגובה הראשונה שלי.
הרי אנחנו יודעים שגם אם יתנו פא הוכחות (שלא קיימות) שיש אלוקים- אתם לא תסכימו איתם. אז די כבר. אני מבקש מכולם לקרא תתגובות הקודמות שלי ולנסות לראות את זה מנקודת מבט של הקשבה והפנמה ולא רק במטרה להתווכח.
אני אולי אפתח אשכול בזמן הקרוב שידבר על- למה האבולוציה לא סותרת את התורה- אבל על המפץ הגדול תקראו בספר. אני חושב שרק מי שיקרא תספר יוכל עוד להשתמש ב"טיעון" הזה. (למרות שאני מאמין שהוא כבר לא יהיה טיעון אחרי שתקראו)
הספר מיישב את כל ה"מחלוקות" שיש למדע עם התורה. ואתם תראו שהכל מתאים אחד לשני ואני רוצה להוסיף- שאין תחום במדע שסוטר את התורה. כלום.אם מישהו יראה לי תחום במדע שסוטר את התורה (ואת הסתירה) ואני לא אצליח ליישב תסטירה- אני פורש מהפורום ולא מציק לכם עוד.
(התגובות שלי נמצאות בדיון הקודם על נושא זה- אני מבקש שתקראו את כולן בעיון וריכוז. ושוב אני מבקש את כולן- מעמוד 1 עד 3.) קישור: http://www.iatraf.co.il/showthread.p...97#post4517597
![]()
נערך לאחרונה על ידי eitan110; 13-05-2009 בשעה 19:39.
קודם כל תירגע קצת...
עושים את הוויכוחים האלה בשביל לשמוע מה יש לצד השני להגיד ולהגיד את דעתנו לא יותר מזה..
אף אחד לא באמת יקשיב למה שיש לשני לאמר ויאמין לזה.. הוא ישאר עם הדעה שלו.
הפואנטה של ה"דיונים" האלה זה להתווכח ולהישאר עם הדעה שלך.
ויש סיבה למה אפחד לא הגיב למה שאמרת..
סתם בולשיט..אף אחד לא אמר שהאבולוציה \המפץ הגדול סותרים את התורה..
עזוב ,אין לי כוח אפילו להסביר לך את זה.
למה "צד שני" אם זה לא סותר?????
אולי לא סמת לב אבל חצי מהאנשים פה באים בטענות בסיגנון:
"הוכחה שהמפץ הגדול היה וזה אומר שאין אלוהים!!!"
וזה לא קשור לחיים.
ואלי את יכולה להגיד לי איפה הבולשיט במה שאמרתי?????
אני חושב שאף אחד לא הגיב כי כמעת כולם פשוט מסכימים איתי או שלא מצאו פגם במה שאמרתי- את יש אומרת בולשיט בלי לחשוב שניה.
תחשבי קצת מה אני מנסה להגיד באובייקטיביות ותראי שאני צודק.
נערך לאחרונה על ידי eitan110; 13-05-2009 בשעה 22:45.
אני חושב לקנות את הספר ..
אגב מצאתי את זה באינטרנט אולי זה יעניין פה מישהו ..
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/niv/stirot-2.htm
תראו אני גם אמרתי את זה אין סתירה בין שני ההנחות האמונה אינה מבטלת בהכרח את קיום המפץ הגדול אלו שני דברים שונים ויש מרחק גדול בין האמונה בהם לבין האמונה בכללי.
תופעות מסויימות מתפרשות בעיניי המתבונן בדרכים שונות כל אחד מעמיד תנאים שונים למה שהוא רואה בואו נאמר לצורך הנחה שאני נולדתי למשפחה שקוראת לצבע האדום ירוק כל החיים שלי שאני אראה צבע אדום אני אהיה בטוח שהוא ירוק!!
אבל לפי הנורמה הוא בעצם אדום...
קיצר כן אני מבין שסטיתי טיפה מהנושא המדובר אבל המטרה של הבילבול שכל הזה היא להבאיר שלא כל דבר מקובל הוא נכון יש הרבה מאוד דעות ויש כאלה שתפסו מגמה של רוב בקרב האנשים, ולכן לפעמים יותר משתלם להקשיב למשהו חדש אולי הוא יותר נכון ממה אנחנו יודעים.
ד"א לילה טוב...
נערך לאחרונה על ידי Ori; 14-05-2009 בשעה 03:05.
אוקיי ישנתי על זה קצת חחח..
אממ,תראה-אני מסכימה איתך שתאוריית המפץ הגדול והאבולוציה לא סותרות את התנ"ך, אבל לא לפי התקופות.
ניקח למשל את תאוריית המפץ הגדול,שלפני כמה ימים מישהו פה אמר שזה היה לפני 13.7 מיליארד שנה, ותקופת הבריאה הייתה לפני 4000-5000 שנה.
אז זה קצת לא הגיוני, הרי מה היה לאלוהים לברוא אחרי שיקום כבר היה קיים?
צודק, בולשיט זאת לא הייתה המילה הנכונה להגיד באותו רגע, אבל תחשוב קצת על התקופות, ותחזיר לי תגובה.
אני אהיה פה רק בשישי בערב אני אענה לך (:
יום טוב..
זהו העלבת אותי מה עם התייחסות למה שכתבתי :-( [זה ******]
בכל מקרה אני אנסה לענות ואני מקווה שאני לא אעשה טעויות שמישהו יאלץ לתקן אוקי הנה אני מתחיל:
אוקי העולם עצמו (כוונה לכדור הארץ) נברא לפני למעלה מ 10 מיליארד שנה זה החלק הנכון..
עכשיו כאשר אומרים שהעולם נברא לפני 5769 (אם אני לא טועה) שנה מתכוונים לספירה מאז בריאת האדם הראשון..
חח שוב אני מקווה שלא טעיתי אם כן עשיתי טעויות אתם מוזמנים לתקן אותי