קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. עץ החיים-כי האדם עץ השדה
    על ידי The Mask בפורום יהדות
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 05-07-2006, 02:11
  2. דברים מעניינים שלא ידעתם על גוף האדם.
    על ידי אור בפורום דיבורים
    תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 01-04-2006, 17:30
  3. [מאמר] פירות הדר לשמירה על בריאות האדם
    על ידי CompleX בפורום רפואה ובריאות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 28-03-2006, 00:38
  4. בריאת האדם ,איך לעזאזל?
    על ידי חיליק בפורום יהדות
    תגובות: 68
    הודעה אחרונה: 03-03-2006, 10:23
  5. חידה : למה לבני האדם יש 2 ידיים ?!
    על ידי Proman בפורום דיבורים
    תגובות: 41
    הודעה אחרונה: 01-03-2006, 20:47
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 5 << ראשון 1234 ... אחרון >>
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 73

נמצא האב המשותף לבני האדם ולקופי האדם של היום? - עמוד 2

משתמש כבוד האוואטר של Li0rz
    שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ
    ואז! הזקנה..התפצלה לשניים..

90 אחוז מהאנשים פה בכלל לא יודעים איך תורת האבולוציה פועלת..
    אז אני לא מצפה מכם גם להגיב בהתאם..אתם אגב..מוציאים את עצמכם הרבה יותר טיפשים ממה שנראה לכם

ואביב..אתה צודק..אני לא בא לפה כדי לדעת ולהבין..כי אין פה בן אדם אחד שהצליח לתת לי איזו פיסת מידע ממשית ומוכחת שתתן לי כאפה לפרצוף ותגיד לי הנה אלוהים..כולם פה סובבים סביב שקרים ואגדות בשביל להוביל אנשים טיפשים לדת

אתם צוחקים ואומרים...העכבר הזה?? העכבר הזה הוא אחד האבות שלי???

ה"אבות הקדמונים" האלה..חיו בפרקי זמן ותקופות שהן לא נתפסות בכלל..כל התנ"ך המעפן הזה שאתה סוגד לו בקושי מדובר על פרק זמן של 6000 שנה..

העכבר המכוער הזה שמדובר עליו בכתבה הזו..אתה יודע כמה תקופות קיום עפ"י התנ"ך אפשר להכניס עד שתגיע אליו?? תעשה חשבון

הזלזול שלכם מראה כמה אתם טיפשים..
    אנשים פה אשכרה חושבים שמדובר בסבא רבא שלהם שהיה קוף
    לפעמים יש כאן תגובות כאלה מפגרות שאני לא יודע אם בכלל שווה להתאמץ ולהגיב

2. קישורים ממומנים

obeh
    אורח

חחח
    תגיד אתה קראת את הכתבה בכלל אפילו כותב הכתבה אומר בעצמו שהמאובן ניראה כמו למור (למרות שהוא מסייג את המשפט הזה מייד לאחר מכן)
    למרות דמיונה האנטומי ללמור, חסרות באידה שתי תכונות הקיימות בלמורים: טפר ארוך באצבע השניה של הרגל, המשמש לטיפוח, ושורת שיניים מאוחה במרכז הלסת התחתונה שלה. בדומה לקופים, היו לה ציפורניים, וגם שיניה היו דומות לאלו של קוף. עיניה דומות לאלו שלנו – הן ממוקמות בקדמת הראש, ומקנות לה ראיה תלת-מימדית ואת היכולת לשפוט מרחקים.
    ואני גם משער שפסחת על התגובה שלי איך אתה מסביר שאצל המאובן הזה מופיעים אגודלים הנגדיים לשאר האצבעות.

אגודל נגדי אינו מופיע בשימפנזים ובשאר קופי־האדם האחרים אבל הוא כן מופיע באב הקדמון?!
    האם זו תכונה שאבדה וחזרה בבני־האדם?
    נערך לאחרונה על ידי obeh; 24-05-2009 בשעה 01:23.

משתמש כבוד
    לייקים
    16
    נקודות
    -131

תסביר לי איזה אינטרס יש לאנשים לקרב אותך לדת? מה יוצא להם מזה ליאור?
    נערך לאחרונה על ידי Aviv; 24-05-2009 בשעה 01:19.

ThE
    אורח

ציטוט נכתב במקור על ידי Li0rz צפיה בהודעה
    90 אחוז מהאנשים פה בכלל לא יודעים איך תורת האבולוציה פועלת..
    אז אני לא מצפה מכם גם להגיב בהתאם..אתם אגב..מוציאים את עצמכם הרבה יותר טיפשים ממה שנראה לכם

ואביב..אתה צודק..אני לא בא לפה כדי לדעת ולהבין..כי אין פה בן אדם אחד שהצליח לתת לי איזו פיסת מידע ממשית ומוכחת שתתן לי כאפה לפרצוף ותגיד לי הנה אלוהים..כולם פה סובבים סביב שקרים ואגדות בשביל להוביל אנשים טיפשים לדת

אתם צוחקים ואומרים...העכבר הזה?? העכבר הזה הוא אחד האבות שלי???

ה"אבות הקדמונים" האלה..חיו בפרקי זמן ותקופות שהן לא נתפסות בכלל..כל התנ"ך המעפן הזה שאתה סוגד לו בקושי מדובר על פרק זמן של 6000 שנה..

העכבר המכוער הזה שמדובר עליו בכתבה הזו..אתה יודע כמה תקופות קיום עפ"י התנ"ך אפשר להכניס עד שתגיע אליו?? תעשה חשבון

הזלזול שלכם מראה כמה אתם טיפשים..
    אנשים פה אשכרה חושבים שמדובר בסבא רבא שלהם שהיה קוף
    לפעמים יש כאן תגובות כאלה מפגרות שאני לא יודע אם בכלל שווה להתאמץ ולהגיב
    אני לא יודע כלום על תורת האבולוציה בדיוק כמו שאתה לא יודע שום דבר על היהדות שדורשת תמיד מהמאמינים שלה להיות סקפטיים ולברר ולא להאמין בצורה עיוורת כמו ששאר הדתות דורשות, בגלל זה קמו מלא אתרים שבהם אתה צריך להתקיל רבנים בשאלות כמו שאתה שואל פה ותראה איך הם מסובבים לך כאפה לפנים בדיוק כמו שאתה רוצה שתראה את האמת

אבל במקום להתקיל אותם אתה בוחר להתקיל ילדים בני 12-13 בפורום שרובו אנשים מפגרים בוא נודה בזה, זה עלוב לגמרי, אני יכול לשחק עם ילדים בני 10 כדורגל ולנצח אותם אבל זה לא אומר שאני טוב

obeh
    אורח

ציטוט נכתב במקור על ידי ThE צפיה בהודעה
    אני לא יודע כלום על תורת האבולוציה בדיוק כמו שאתה לא יודע שום דבר על היהדות שדורשת תמיד מהמאמינים שלה להיות סקפטיים ולברר ולא להאמין בצורה עיוורת כמו ששאר הדתות דורשות, בגלל זה קמו מלא אתרים שבהם אתה צריך להתקיל רבנים בשאלות כמו שאתה שואל פה ותראה איך הם מסובבים לך כאפה לפנים בדיוק כמו שאתה רוצה שתראה את האמת

אבל במקום להתקיל אותם אתה בוחר להתקיל ילדים בני 12-13 בפורום שרובו אנשים מפגרים בוא נודה בזה, זה עלוב לגמרי, אני יכול לשחק עם ילדים בני 10 כדורגל ולנצח אותם אבל זה לא אומר שאני טוב
    תשמע חבר אני רואה שיש לך אמונה מעטה באינטלגצייה של גולשי הפורום הזה..
    ורק לצורך הסברה בלבד דיון בנוי בצורה כזאת שתמיד יהיה צד שיטעה וזה נורמאלי זה לא נותן פתח לרדת על מישהו (או על קבוצה) רק בגלל שהבסיס שלה הוא לא נכון בענייך..

ThE
    אורח

ציטוט נכתב במקור על ידי obeh צפיה בהודעה
    תשמע חבר אני רואה שיש לך אמונה מעטה באינטלגצייה של גולשי הפורום הזה..
    ורק לצורך הסברה בלבד דיון בנוי בצורה כזאת שתמיד יהיה צד שיטעה וזה נורמאלי זה לא נותן פתח לרדת על מישהו (או על קבוצה) רק בגלל שהבסיס שלה הוא לא נכון בענייך..
    אני לא יורד בהודעה שלי על אף אחד(שאמרתי פורום לא התכוונתי לכל מי שנמצא בו התכוונתי לחלק מהנמצאים בו)
    חוץ מזה החלק העצוב הוא שאלה שאני יורד עליהם הם דווקא אלא שבצד שלי וזה לא ירידה זה פשוט עובדה, אמרתי לו שזה לא חוכמה לנצח ילדים קטנים...

obeh
    אורח

חחח אוקי...
    בכל מקרה למה אתה הולך כנגד צד המאמינים שלך?
    לא אמורה להיות אחווה בינכם על בסיס אמונה דומה או משהו חחח

משתמש כבוד
    שם פרטי
    ערן
    לייקים
    5
    נקודות
    582

ציטוט נכתב במקור על ידי Aviv צפיה בהודעה
    אם אתה לא אתאיסט אז מה אתה? מה אתה רוצה שאני אבין מזה שאתה מפרסם כתבות כאלה, שאתה מאמין?

משפט מטומטם? זה נראה לי המשפט הכי מתאים למצב הזה
    אתה בא לפורום יהדות ומפרסם כתבה כזאת רק כדי לערער על האמונה של האחרים.. אתה בא ויוצא נגד היהדות כאילו איזה דבר רע זה.. אף אחד פה לא מבקש שתכבד את היהדות.. תכבד את אבות אבותיך שזאת הייתה המסורת שלהם. זה הכל..
    אני לא מאמין, אבל אני לא מבטל את קיומו של אלוהים.
    ואני מאמין גם שאף אחד לא יכול לבטל ב100% את קיומו של אלוהים כי לאף אחד אין תשובה וודאית לאם הוא נמצא או לא.
    אבל אני מנסה כמה שיותר לפתוח את הראש לדעות של שני הצדדים, ובינתיים בזמן שהדתיים ממשיכים להביא "הוכחות" מהתנ"ך, מוצאים עוד ועוד גילויים שמערערים את מה שכתוב בתנ"ך.
    כמו שגילו שהעולם קיים הרבה יותר מ5000 שנים ואז אמרו שכל יום בתנ"ך בבריאת העולם היא תקופה.
    (אני לא בטוח אם קודם פירשו את הבריאה בכל יום כתקופה או שקודם גילו שהעולם נוצר לפני מליארדים של שנים, אבל כל הזמן מנסים לפרש את הכתוב בתנ"ך כדי שיהיה מתאים להיום ולממצאים חדשים.)
    ואני ממש לא בא לערער באמונה של אחרים, שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה ואין לי בעיה עם זה.
    פרסמתי את זה כאן כי זה הכי מתאים לפה. אחרי הכל השם של הפורום הוא
    יהדות ודת אז מן הסתם שיעלו כאן גם דעות שונות ומנוגדות.
    והמשפט המטומטם "זה לא סבא רבה שלי לא יודע מה איתכם" זה פשוט משפט מטומטם כי במאמר כתוב במפורש: "אידה נמצאת למעשה בשורש האבולוציה האנתרופואידית – בתקופה בה החלו הפרימטים לעבור אבולוציה בכיוון שלנו."
    זאת אומרת שבינה וביננו יש מליוני שנים של אבולוציה.

OBEH אני לא עניתי לך כי אני לא בקיא בנושא הזה אז אין לי מה להגיד לך.
    אבל על סמך מה אתה אומר לי על זה? על סמך תגובה במאמר.
    אם תביא לי כתוב ממקום אמין שכתוב בו שלקופי אדם אין אגודל נגדי לשאר האצבעות אני יתייחס לזה ברצינות.
    ודרך אגב, כתוב במאמר שיש לה עיניים בקידמת הראש, שזה מאפיין אנושי.
    וגם כתוב: אך הראיה המקשרת את אידה אל בני-האדם נמצאת בעקב כף-הרגל, בעצם הטאלוס של אידה, הזהה בצורתה לזו הקיימת בבני-האדם כיום. ההבדל היחידי הוא שעצם הטאלוס האנושית גדולה יותר.
    ואל תגיד לי "אולי זה כולה עקב" או משהו בסגנון, כי אתה לא מבין בביולוגיה (וגם אני לא) אז אין לך מושג אם זה משנה. (ואם כתוב את זה במאמר אז מסתבר שכן).
    זאת אומרת שהאגודל הוא לא רק המאפיין שמקשר אל אידה אלינו.
    נערך לאחרונה על ידי -ערן-; 24-05-2009 בשעה 10:08.

משתמש מתקדם האוואטר של LastStar
    לייקים
    0
    נקודות
    0

רק שיהיה לך לידע כללי אף אחד לעולם לא אמר שהעולם קיים רק 5000 שנה אמרו שהתורה קיימת 5000 שנה [קצת יותר].
    ויש גם די הרבה הוכחות מדיעיות שחיזקו את התורה, זה דבר שבמקרה יצא לי לראות בערוץ 8.

ואני לא מאמין שאתם אשכרה כבר מאמינים שבאנו מסממית כזאת קטנה בשם אידה חחחחחחח..
    וגם כתוב לכם שעדיין לא בטוח אם זה חלק מהאבלוציה או לא.. אז חאלס עם שטויות..

אף אחד לא מצפה מכם להאמין בשם, וזה שאמרת פה לאחד המשתמשים שאנחנו [המאמינים] נכנסי ישר לעמדת מגננה.. אתה יודע למה זה ? כי אתם תוקפים ומכניסים אותנו לעמדת מגננה לא בגלל שסתמם לנו את הפה מרוב "חוכמתכם האדירה".. מפרסמים "הוכחות לאבולוציה" בשביל מה עם לא בשביל לנסות לסתום לנו תפה ולשלול את היהדות.. הרי לא באתם כאילו סתם לפרסם מאמר.. כי אם כן זה לא היה בפורום יהדות .

וליאור באמת כדאי שתלך לאיזה רב ותפסיק לזיין לי תשכל שאתה מדבר עם חב"דניק.. לך לרב בעצמך, מה קשה ללכת בעצמך ולא לשלוח שליחים? ואני בטוח שגם את זה לא עשית =\

אחרי שכולם פה יסיימו אוניברסיטה תינתן לך האפשרות אולי להיות פה "חכם" עד אז לך למישהו שמבין גם תאבולוציה וגם תיהדות טוב ממך.. במילים אחרות רב!
    נערך לאחרונה על ידי LastStar; 24-05-2009 בשעה 03:30.
    שמע ישראל השם! אלוקינו אל אחד!

משתמש כבוד
    שם פרטי
    ערן
    לייקים
    5
    נקודות
    582

ציטוט נכתב במקור על ידי LastStar צפיה בהודעה
    רק שיהיה לך לידע כללי אף אחד לעולם לא אמר שהעולם קיים רק 5000 שנה אמרו שהתורה קיימת 5000 שנה [קצת יותר].
    ויש גם די הרבה הוכחות מדיעיות שחיזקו את התורה, זה דבר שבמקרה יצא לי לראות בערוץ 8.

ואני לא מאמין שאתם אשכרה כבר מאמינים שבאנו מסממית כזאת קטנה בשם אידה חחחחחחח..
    וגם כתוב לכם שעדיין לא בטוח אם זה חלק מהאבלוציה או לא.. אז חאלס עם שטויות..

אף אחד לא מצפה מכם להאמין בשם, וזה שאמרת פה לאחד המשתמשים שאנחנו [המאמינים] נכנסי ישר לעמדת מגננה.. אתה יודע למה זה ? כי אתם תוקפים ומכניסים אותנו לעמדת מגננה לא בגלל שסתמם לנו את הפה מרוב "חוכמתכם האדירה".. מפרסמים "הוכחות לאבולוציה" בשביל מה עם לא בשביל לנסות לסתום לנו תפה ולשלול את היהדות.. הרי לא באתם כאילו סתם לפרסם מאמר.. כי אם כן זה לא היה בפורום יהדות .

וליאור באמת כדאי שתלך לאיזה רב ותפסיק לזיין לי תשכל שאתה מדבר עם חב"דניק.. לך לרב בעצמך, מה קשה ללכת בעצמך ולא לשלוח שליחים? ואני בטוח שגם את זה לא עשית =\

אחרי שכולם פה יסיימו אוניברסיטה תינתן לך האפשרות אולי להיות פה "חכם" עד אז לך למישהו שמבין גם תאבולוציה וגם תיהדות טוב ממך.. במילים אחרות רב!
    ממתי רבנים אשפים בתורת האבולוציה
    ואפחד לא מנסה לשחק אותה חכם או להשמיץ את התורה, אנחנו בסך הכל מביעים את דעתנו.
    ובינתיים מי שמדבר שטויות זה אתה.
    ציטוט מוויקיפדיה: "המסורת היהודית גורסת שהעולם נברא לפני אלפי שנים מעטות – שנת התשס"ט היא השנה ה-5769 לבריאת העולם – בניגוד לעמדה המדעית המתארכת את גיל היקום במיליארדי שנים."
    נערך לאחרונה על ידי -ערן-; 24-05-2009 בשעה 04:34.

obeh
    אורח

אני אנסה למצוא מקור אמין דיו בכדי לבסס עליו את ההצהרות שלי...
    אבל בלי שום קשר לפני שאני מתחיל לחפש,
    בהתפתחות אבולוציונית לא נעלמים פרטים ואז מופעים שוב אחרי תקופה מסויימת..
    נערך לאחרונה על ידי obeh; 24-05-2009 בשעה 09:34.

משתמש כבוד
    שם פרטי
    ערן
    לייקים
    5
    נקודות
    582

ד"א LASTSTAR, אתה אומר שאני מכניס אותך למצב מגננה?
    תראה דוגמא בנושא שפתחתי רק לפני כמה ימים:
    "אני משתין עלייך ועליו בקשת זה שהערבושים חושבים שאללה שלהם דורש מהם להתפוצץ זו לא דת אני ממליץ לך ללכת ללמוד קצת את התורה שלך שתבין עד כמה טוב יש בה היא הביאה את היסוד לעולם לא הזבל בשקל הזה".

אנשים בלי השכל שאם מישהו אומר משהו על הדת הם ישר קופצים.
    הנה הנושא: http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=460244
    אתה מוזמן לקרוא ולהגיד לי אם אני התחלתי איזו שהיא מריבה, או אמרתי משהו על הדת..
    מה בסך הכל שאלתי? אם מישהו קרא?
    נערך לאחרונה על ידי -ערן-; 24-05-2009 בשעה 10:38.

משתמש כבוד
    לייקים
    16
    נקודות
    -131

ואי ואי קצת סדר:
    יש קשר בין האדם לקוף. זה הוכח מדעית שהגנים של הקופים השימפנזים דומים לגנים של האדם.. אין על זה ויכוח.
    מה שהמדענים האלה גילו רק בזמנו של דרווין הגמרא כבר גילתה לפני 1500+ שנה..
    בזמן של מגדל בבל.. בדור הפלגה היו 3 קבוצות והייתה קבוצה שרצתה להילחם באלוקים..
    אומרת הגמרא שהקב"ה הפך אותם לקופים.. לא דרווין גילה שיש קשר בין האדם לקוף.. את זה כבר הגמרא אמרה..
    ז"א שכשאומרים שיש קשר בין האדם לקוף זאת ההוכחה לדברי הגמרא שיש קשר בניהם.

גיל העולם:
    בגמרא כתוב "כל מעשה בראשית בקומתם נבראו ובצביונם נבראו"
    מה שאומר שהכל נברא בוגר.. כתוב שהאדם נברא בן 20..
    בשעת הבריאה הכל נברא בוגר.. אם עץ אחד היה נברא בן 100 שנה זה לא אומר שהוא נברא לפני 100 שנה.
    כתוב שהאדם ביום הראשון שהוא נברא אכל את הפרי מעץ הדעת ז"א שכבר היה פרי בעץ מה שאומר שהוא גם נברא בוגר.
    יש גם כאלה שאומרים שבבריאת העולם, ב5 הימים הראשונים קצב הגדילה היה שונה.
    זה כמו שבלידה קצב התפתחות העובר הוא מהיר יותר מקצב התפתחות של אנשים בגיל שלי ושלך.
    מעובר קטן הוא נהפך למין יצור כזה.

בקשר למאובנים
    לפני 300 שנה בערך גילו בפעם הראשונה את המאובנים הראשונים..
    כדי שעצמות חיות יגיעו לתוצאה של מאובנים צריכים לחלוף 100 מליון שנה והיהדות אומרת שגיל העולם פחות מ6000 שנה..
    האמת שאת המאובנים הראשונים לא מצאו המדענים לפני 300 שנה אלא חז"ל לפני 2000+ שנה אבל אני לא אכנס לזה כי אני לא מכיר ממש את הסיפור..

המדענים כשהם מוצאים את המאובנים ומחשבים את גילם לא מביאים בחשבון את המבול..
    המלב"ים אומר שבזמן המבול התבשלו שם 40 יום ו40 לילה.. תאר לך בני אדם וחיות מתבשלים ביחד בלבה רותחת של גרעין כדור הארץ.
    עצם שמתבשלת בלבה רותחת הופכת להיות מאובנת.
    עכשיו אם תשים עצם באדמה כמה זמן יקח לה להפוך למאובנת? 100 מליון שנה. אין ויכוח על זה.
    אבל אם תבשל את העצם בלבה רותחת ב40 יום יקרה לה מה שיעבור על עצם רגילה במשך 100 מליון שנה.

כדי שתבין את זה הנה דוגמא שלקחתי מאיזו הרצאה:
    חוקרים טוענים שאיזור הפצצת האטום במקום שנחת האטום בהירושמה.. האדמה הזקינה תוך כמה שניות במליון שנה..
    ז"א שאם היה בא חוקר ובודק את האדמה מבלי לדעת שנפלה שם פצצת אטום.. מה התאריך שהוא היה נותן לאדמה הזאת? עוד מליון שנה אחורה ככה סתם..
    אז הוא אומר שלקח למקום הזה 100 מליון שנה להיות ככה..
    ככה כשמוצאים מאובן או כל דבר אחר ולא לוקחים בחשבון את התהליך שהוא עבר אז יש כל מיני טעויות.

משתמש כבוד
    שם פרטי
    ערן
    לייקים
    5
    נקודות
    582

כן לקחו בחשבון את התהליך וגם כתבו במאמר השערה לגבי איך אידה מתה, אבל אני מניח שלא קראת את המאמר.
    ולא הבנתי כל כך מה רצית לומר לגבי גיל העולם.

משתמש כבוד
    לייקים
    16
    נקודות
    -131

איזה תהליך בדיוק הם לקחו בחשבון? אני מדבר איתך על זה שהם לא לקחו בחשבון את המבול שהיה..

על גיל העולם אני אסביר כבר פעם אחרת אין לי ממש זמן לזה מחר בגרות

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 09:57.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,995 | הודעות: 8,151,577 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect