נכתב במקור על ידי
daniiielle
הצבא זה מסגרת חילונית ואי אפשר להתווכח עם זה. את מסתכלת על דברים כ"כ שטחיים. חצאית? תפילה? מי מדבר על זה בכלל?! אני מדברת איתך על התקלקלות מבחינת אמונה. ברגע שאת נמצאת במסגרת חילונית 24 שעות ביממה, עם אנשים חילוניים (לפעמים גם עם אנשים שלא מאמינים)- זה אוטומטית עושה לך משהו. זה מערער בך משהו. ואני מדברת מניסיון.
ברגע שכל החברים שלך הם פתאום חברים שיוצאים בשישי בערב, הם חברים שאוכלים במקומות לא כשרים, הם חברים שהולכים לא צנוע- זה משאיר בך צלקת.
את חושבת שזה קל כשכל החברה מהמחלקה יוצאים בערב שישי ואת נתקעת בבית?
חברה חילונית יכולה לקלקל בת דתית ואין עם זה ויכוח. זאת הסיבה שהרבנית שלי נגד, שהרב של הבצפר שלי נגד. לפי מה שאת אומרת, אולי נסגור את בתי הספר הדתיים? אולי חילונים ילמדו עם דתיים?
הדתיים הם לא מלאכים. גם הם יכולים להתקלקל וגם הם יכולים להיות מושפעים, מה לעשות?
חוצמזה שלא על זה הויכוח. אני אומרת דבר פשוט- אם המדינה נתנה זכות לאוכלוסיה הדתית אז זה הכל. זה מספיק לי. למה שאתווכח עם חוקי המדינה? המדינה לא נתנה לחילונים את הזכות לעשות שירות לאומי, אז שלא יקחו זכויות שלא שייכות להם. וזהו, הבהרתי את דעתי, אין לי מה להוסיף יותר..פה מבחינתי נגמר הויכוח. וד"א, יש דרך לנהל ויכוח..תדברי יפה.
דימי- אני חושבת שזה די ברור לכולנו שזה החיים שלה, אני לא כ"כ מכירה אותה ואין לי שום רצון להתערב לה בחיים. היא שאלה מה דעתנו ואני עניתי. יותר פשוט מזה?
דרור- גם אני לא הבנתי מה הנקודה שלך...