|
|
אוקיי. האמת, כשיצא לי כמו שיצא לך עם הפרש של חצי שנייה היו לי ספקות ובגלל זה חיפשתי באינטרנט את התשובה.
עשיתי חישוב גם לפי מה שנאמר למעלה ויצא לי 29.53058835 (ושל נאס"א כמו שאמרנו: 29.530588 שדרך אגב גם הסתפקו במספר הלא מדויק).הטיעון האחר ש 29.530594 הוא המספר המדוייק לפי רבן גמליאל, אינו נכון, כי רבן גמליאל לא ירד לדרגת דיוק של מספר כזה, שאם כן היה לו לומר שההבדל בין מולד למולד הוא 29 יום ו-12 שעות ועוד 792.85 חלקים, במקום 793 חלקים, ולפי המתבאר קבלו חכמי ישראל שלא להזדקק בחשבונות בחלקים יותר קטנים, ולכן צודק הנאמר שהמולד חל בחלק ה-793 וכמדוייק לפי המדע כיום.
עוד דבר:
הנה דבריו המלאים של רבן גמליאל במסכת ראש השנה:
א. תַּנְיָא, אָמַר לָהֶם רַבָּן גַּמְלִיאֵל לַחֲכָמִים, כָּךְ מְקֻבְּלַנִי מִבֵּית אֲבִי אַבָּא, פְּעָמִים שֶׁבָּא [הירח] בַאֲרֻכָּה, וּפְעָמִים שֶׁבָּא בִּקְצָרָה.
והנה ההסבר:
הזמן העובר בין מולד למולד אינו שוה בכל החודשים, ולפעמים הירח מושפעת מכמה גורמים המאריכים או מקצרים את ההקפה יותר מזמן המולד הבינוני,
וכביאורו של הרמב"ם על המשנה שם: "עניין הדברים האלו שהזמן שבין קבוץ השמש והירח לבין הראייה משתנה שנוי רב בהתאם למהירות הירח ואטיותו, ולפי רחבו בצפון ובדרום, ולפי אורך שקיעת המזל שהוא בו וקוצר שקיעתו, ולפי שינוי מראהו באורך וברוחב, ולפי שנוי תנועת השמש.
ועל השנויים האלו כולם הגורמים קוצר הזמן שבין קבוץ השמש והירח לבין ראייתו או אריכותו אמר פעמים בא בארוכה פעמים בא בקצרה. ומי שיש לו ידיעה בחכמת התכונה יבין כל מה שאמרתי. ורבן גמליאל בידיעתו המדוייקת בחכמה זו ידע שאפשר שייראה אותו הערב, ולפיכך קבל דבריהם כשאמרו ראינוהו ערבית במערב, ...וכאשר קבל רבן גמליאל עדותם שהירח נראה סמוך לשקיעה חלקו עליו חכמים בכך, לפי שלא היה בינו לבין הקבוץ זמן המחייב שייראה לפי חשבונם שאינו מדויק, ולפיכך מסר להם כלל פעמים בא בארוכה פעמים בא בקצרה". עד כאן לשון הרמב"ם.
תשובה דיי מתחמקת הייתי אומר. הם טוענים שרבן גמליאל התכוון למס' אחר שלא כתוב עליו בשום מקום, ואין כל הוכחה לכך. אף יש סתירה - מדובר על כך שההפרש בין מולד למולד אינו פחות מהמס' בו הוא נקב, אך בפועל המדע סתר את דבריו. בנוסף לכך, המס' הזה מדבר על הממוצע של מולדי הירח, ולא על המינימום (בניגוד לדברי רבן גמליאל).הטיעון האחר ש 29.530594 הוא המספר המדוייק לפי רבן גמליאל, אינו נכון, כי רבן גמליאל לא ירד לדרגת דיוק של מספר כזה, שאם כן היה לו לומר שההבדל בין מולד למולד הוא 29 יום ו-12 שעות ועוד 792.85 חלקים, במקום 793 חלקים, ולפי המתבאר קבלו חכמי ישראל שלא להזדקק בחשבונות בחלקים יותר קטנים, ולכן צודק הנאמר שהמולד חל בחלק ה-793 וכמדוייק לפי המדע כיום.
זאת ועוד, כשעושים השוואה בין שני מספרים, עושים זאת ע"י אותה רמת דיוק. כלומר, אם המדע משתמש במס' ברמת דיוק של 6 ספרות אחרי הנק', מן הראוי שהמס' שמשווים איתו, יהיה גם באותה רמת דיוק. במקרה הזה לקחו מספר בעל 6 ספרות, מחקו את הספרה האחרונה, וכך "שינו" אותו במקצת כדי שיתאים להוכחה. עיגלו אותו כלפי מטה כדי לטעון שההבדל מזערי.
אם הבאת קטע של הרמב"ם, אז הרשה לי גם להביא אחד:
"ואל תבקשני לתאם כל מה שאמרו (בגמרא) מעניני התכונה עם המצב כפי שהוא, לפי שהמדעים שבאותו זמן היו חסרים, ולא דברו בכך (חז"ל) משום שיש להם מסורת באותם הדברים מן הנביאים, אלא מצד שהם ידעני אותם הדורות המקצועות, או שמעום מידעני אותם הדורות. ולא בגלל זה נאמר על הדברים שמצאנו להם שהם מתאימים עם האמת, שהם בלתי נכונים או שתואמו במקרה, אלא כל מה שאפשר לבאר דברי אדם כדי שיהיה תואם את המציאות שהוכחה מציאותה הוא יותר עדיף ונכון לבעל הטבעים הנעלים ואיש הצדק".
אם אתה לא כ"כ מבין לאן אני חותר, תגיד.
דוגרי בלי צחוק בישביל שלאנשים יהיה מה לעשות בחיים
אח שלי יש לי בשבילך תשובה לגבי הזמן שלקח לו לבנות.
ה' ברא את העולם בשביל שיהיה זמנים בעולם.שנדע בשבלנו לנצל את הזמן בשביל לתקן את הנשמה שלנו.
אם ה' היה בורא במכה אחת לא היה זמן.לא היה כלום.בזה שהוא ברא את העולם בכמה ימים הוא הכניס מסגרת לחיים.שנדע שיש זמן ויש גבול .
פה זה ארץ ישראל,פה זה מדינת היהודים!!!!
לא לקח לקדוש ברוך הוא ליצור את העולם שישה ימים אם תשים לב טוב לפסוקים תבין אל מה אני מדבר אם לא תשאל אותי ואנחנו בתור אנשים לא יודעים מה זה מושלם אז השאלה שלך בכלל לא במקום השאלה צריכה להיות למה באמת הוא החליט לעשות בשישה שלבים? טוב אם היינו מבינים את השאלה הזאת לא היינו בני אדם!!!
בריאת העולם זה מיתוס... לא נשאר אף אחד משם כדי להעביר את זה הלאה...
זה כמו קין והבל, כל התחלת בראשית לא מסתדר לאף אחד..
מה גם איך לקין היו ילדים אם חווה הייתה האישה היחידה? גילוי עריות כנראה, אבל גילוי עריות זה אסור!
בקיצור ולעניין, כל החלק הזה של ראשית זה נורא סימבולי, ולא אמיתי.
לפחות זה מה שהמורה לתנ"ך שלי אומרת
Something In The way she moves,"
Wha she moves like a whoe nigga!"
אתה מודע לעובדה שאולי אדם וחווה אכן היו הנצר הראשון אבל הם לא היו היחידים עלי אדמות עד הזמן שה' גירש אותם מגן עדן היו עוד אנשים שהתרוצצו על פני הארץ..
אם ההיתי זוכר מה למדת בכיתה א' ההית יודע את זה /=
ותגיד למורה שלך שתתפטר אם היא לא יודעת את זה גם
(או לפחות ככה זה לפי הכתוב)
נערך לאחרונה על ידי Ori; 18-09-2009 בשעה 14:10.
ה ' הוא כל יכול ..
לא מדובר פה על מדע ופילוסופיה אלא על ניסים ..!!
LOVE marijuana