נכתב במקור על ידי
אור
אל תחשוב שזה כזה קל לא להתפנות בבקו"ם, תכניס לעצמך טוב לראש, יהיו שם עוד הרבה אנשים שיתגייסו לכפיר, והרבה אנשים יבלבלו לך שם בשכל, אתה תיהיה בהלם בקו"ם ובסערת רגשות, ממש קל להגיד אני לא עולה לאוטובוס, קשה מאוד לבצע את זה, מניסיון של הרבה חברים ואנשים שהתגייסו איתי וראיתי בעיניים שלי איך הם נשברו אחרי שעתיים שלוש ועלו לאוטובוס כמו גדולים, מקס' יום אחרי זה.
אתה לא נכנס כ"כ מהר לכלא, וגם אם אתה נכנס לכלא, אתה תסבול לפני שתכנס לשם, תהיה קצת במעצר בקו"ם, יצעקו עליך, יתנו לך עבודות רס"ר וירדו בך עד שתשבר, וגם אחרי שתשב בכלא על סירוב פינוי, אתה לא בטוח תקבל גולני או גבעתי, לא בטוח בכלל שתהיה אפשרות לתת לך את זה גם אם ירצו (מחזורי גיוס לא חופפים ברוב המקרים) וסתם תבזבז זמן יקר.
הצבא בנוי למצבים כאלו, אני אישית ממליץ לך ללכת עם מה שאתה מאמין בו, ככה אני הגעתי לאן שהגעתי, וככה דרבנתי עוד הרבה אחרים, הצבא בסופו של דבר מבין שחייל ממורמר הוא לא חייל טוב, ואין מה לעשות חייל שעומד על שלו לא תמיד ישבר.
לסיכום, תלך עם מה שאתה מרגיש, אם אתה רוצה גולני ושום דבר חוץ מגולני תתחיל לפעול עכשיו, שלח מכתבים לבקו"ם, דבר עם מדור קד"צ, תפנה לכל הגופים ותבקש לראות קציון מיון שוב, שב עליהם עד שתקבל תשובה.
בהצלחה.