מצרכים למילוי:
8 עגבניות תמר חצויות
12 עגבניות שרי חצויות
2 זוקיני חתוך לקוביות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4\3 כוס גבינת פרמזן
3שיני שום קצוצות דק
חצי כוס שמן זית
2 זוקיני חתוכים לקוביות
בצל קצוץ לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
כף טימין
2 עלי מרווה
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
40 גרם שמרים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
2 כפות עלי טימין
2 כפות רוזמרין קצוץ
שתי כוסות מים
אופן הכנה:
- שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ומעבדים לבצק חלק וגמיש
- מניחים לבצק לתפוח מכוסה בקערה כשעתיים
- מחממים 3-4 כפות שמן במחבת ומוסיפים את המרווה והטימין
- כשהשמן מתחמם מכניסים למחבת את הבצל הקצוץ, השום והזוקיני
- מוסיפים את העגבניות ואת הזיתים
- מערבבים את חומרי מילוי העגבניות
- חוצים את העגבניות לאורכן, מרוקנים אותן וממלאים בתערובת הירוקה
- מורידים לבצק את הנפח ומעבירים לכלי חסין חום מלבני ומניחים לתפוח שוב
- אחרי התפיחה, עושים גומות בתוך הבצק התפוח כדי שהירקות ייכנסו פנימה
- משאירים את גבעות הבצק מעט חשופות ללא ירקות
- מטפטפים עליו מעט שמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה
קרדיט לאהרוני




ציטוט ההודעה
