פתחתי את האשכול, כי פשוט אני עובר בין אנשים בפייסבוק ונשבר לי הזין. שמעתי 'קנאק' כזה במכנסיים.
אולי רוב האנשים לא יבינו אותי כאן, כי הם בני שבע, אבל אולי קומץ קטן כמו אורי ושאר הזקנים או הנבונים יצליחו לקלוט. או שאולי מאוחר מדי?
פעם, לא ידעתי מה זה פייסבוק. עידן התמימות, נשבע לכם. שמעתי שלכולם יש את זה. "אני אעלה את זה לפייסבוק". "אחי! זה לפייסבוק". "חיפשת אותך בפייסבוק".
יא בן זונה, אין לך טלפון? לא ביקשתי טלפון חוגה, או כוסות קוטג'. אני לא בן 60. אבל לשבת כל היום מול המחשב, ולפייסבק אנשים בצ'אט, ולהגיב על תמונה של צל של מישהי "יואאאאאאאאאאאאאאאא 100ממת שכמווווווך אדוניי ישמור" למרות שלא רואים לה את הפנים, זה גורם לי לרצות לירות בכ"כ הרבה אנשים.
ישבתי בספרייה של האוניברסיטה לא מזמן, וישבה מישהי לידי, חמודה כזאת.
היא קמה, "סליחה, אתה יכול לשמור לי שאני הולכת?"
"על הדברים?"
"לא, על החווה בפייסבוק. אני לא רוצה שזה ינבול לי".
פ-ו-ס-ט-מ-ה.
מילא זה רק היא.
חברים טובים שלי, אנשים אינטלגנטיים, באים אליי הביתה.
"נועם בוא נצא".
"רגע, אני חייב להראות לך תמונה שתומר העלה".
למי איכפת יא קאקות? מה איבדנו תקשורת? אני עולה למעלה, ואני רואה את אחי הקטן בן 10! בן 10 עם החווה ועם עוד 30 אנשים בצ'אט של הפייסבוק שעיקרו זה "מה חדש, אין הרבה, מה איתך, אין הרבה, אין לי חיים, גם לי, וואי וואי איזה מסיבה".
הקמתי פייסבוק, מפוברק. בשם בוגי סלע. רק כדי לקבל תמונות מאחותי. זה הכול. אבל אני פשוט רואה איך אנשים מבלים בזה, עם חוות ומבחנים מטומטמים שכאלה ואם אתה רע, או מורעל צבא? או יהודי? או בי-סקסואלי חצי אתיופי חצי לבנוני? יש לנו קבוצה בשבילך. אה וגם מבחן.
כל מקום שאני נכנס בפייסבוק של אחי, אני רואה תמונות של ילדים בני תשע או עשר עם משקפי שמש, מנסים להיות לירן דנינו הבא. איזה קאקרים. פשוט הדור הזה יותר מחורבן משירותים טורקים. למה לעזאזל לדבר עם בן אדם שמונה שעות ביום באייסיקיו או בפייסבוק במקום ללכת אליו הביתה ולפגוש אותו?! ארצות מרוחקות, אילת וצפון, מרחקים, הבנתי. אבל אתה מדבר עם אנשים שראית לפני שנייה, מוסיף חברים שלך בפייסבוק שאתה לא מכיר, מה זה החארטה הזה?
הדור הזה באמת הולך להתחרבן, כל הילדים בני חמש-עשרה הולכים לגדול להיות קקות מפונקים וערסוואתים בשקל. הילדים בני עשר כבר יורידו את הרף, אז זה בסדר.
וכל מי שקורא לי זקן מטומטם, עוד שבועיים אני מתגייס אז על הזין שלי![]()

ציטוט ההודעה
אין אחי כל מילה בסלע באמת..