![]()
השואה הייתה אחד האירועים האכזריים ביותר שידעה ההיסטוריה האנושית שם נספו 6 מיליון יהודים. המציאות הזאת אינה נתפסת בשכל של הדור המתקדם, שאינו ראה במו עיניו את כל הזוועות והטבח שהתחוללו שם במשך שנים רבות. נותר רק לנסות לדמיין באמצעות האינפורמציה שהועבר אלינו על-ידי ספרים, סרטים, וכד'. הרבה יהודים שואלים 'היכן היה אלוקים בשואה', ולכן אנסה להסביר.
כל בנאדם יש לו את חופש הבחירה כיצד לפעול ולנהל את חייו. אם אני חלילה יחליט עכשיו לפגוע במישהו, יש לי את זכות הבחירה לעשות זאת, הרי אני אחראי למעשים שנוצרו עקב המחשבות שעוברות בראשי. שכר ועונש אני יקבל בהתאם, אך הבחירה היא שלי לחלוטין האם לממש את זעמי, או להבליג מכך. בתקופת השואה הגרמנים היו עם בחירה חופשית אם לתקוף את פולין ולכבוש אותה, או להשאיר את המצב כך. למרות זאת הם כן בחרו לכבוש את פולין וכתוצאה מכך החלה מלחמה העולם השנייה. בתקופת השואה קם המנהיג האכזרי שהנהיג את עמו הגרמני והוביל אותם ל'פיתרון הסופי'-להשמיד, להרוג, ולאבד'.
היו גרמנים שבחרו להרוג ולטבוח ביהודים בדם קר, היו כאלה שבחרו להלשין על מקום מסתורם, ואף גרמנים שבחרו להשאיר יהודים בחיים כפי ששמענו מסיפורים רבים מניצולי שואה. זוהי הייתה בחירה שלהם האם ללחוץ על ההדק, או למנוע מלחיצה. האם להוביל את היהודים למחנות ההשמדה, או לא לעשות זאת. כל זה בנוגע לתקופת השואה, אך מה בנוגע למשך אלפי שנים שאבותינו היו רדופים תחת אנשים ששנאו את עם ישראל. בחורבן בית ראשון נרצחו ונטבחו אנשים רבים. כך גם לגבי חורבן בית שני, ובמשך כל הגלות וההיסטוריה שלפני הגלות. לגויים יש להם חופש בחירה האם לרדוף אותנו, או לכבד אותנו, ואם אנחנו מעוניינים לערב איזה שהיא התערבות אלוקית לצורך הגנה ושמירה, עם ישראל מתחייב לקיים את הברית- שהיא לקיים תורה ומצוות ללא יוצא מן הכלל. הקב"ה מפרש לנו זאת בתנ"ך 'אם בחוקותי תלכו', ואם לא...פירוש הדבר לבצע את המצוות ולדבוק בתורתו- לא מספיק להאמין.
יש לזכור שבמשך ההיסטוריה שלנו היו צדיקים גמורים, כגון: רבי עקיבא, רבן שמעון בן גמליאל וכד' שנרצחו במיתות אכזריות שרק המחשבה על כך גורמת לצמרמורת בגוף. יש דברים שהם מעבר להבנתו, והדברים אינם צריכים לגרום לנו לערער באמונה שלנו כלפי ה' יתברך. אולי קל לי להגיד זאת מכיוון שאני לא חוויתי זאת על בשרי, אך זאת דעתי בנושא.
בתקופת השואה הייתה התבוללות רבה מבחינת היהדות, ואנשים רבים הלכו בכיוון של ההשכלה. בכך הם הורידו את השמירה האלוקית בנו, ופגעו בשפע הרוחני שיורד לעם ישראל, ובכך נתנו כוח לגויים לחסל אותנו באופן טוטאלי.
כעבור 1888 שנה לאחר הגלות התקבצנו מכל העולם לארץ ישראל במטרה להתאחד ולזכות בגלות הסופית, אך המצב לא כל-כך פשוט. במקום שנתאחד כולנו לתורה ומצוות, ונבנה את בית המקדש השלישי, המצב הפוך לגמרי ואנשים הולכים יותר לכיוון ההשכלה המודרנית, ולא למדו מטעויות העבר. בכך חלק ניכר מהתורה נשכחה מעם ישראל, ומה שנשאר אלו השרידים הבודדים שהם ברית מילה, בר מצווה, חתונה וחגים, שהם אחוז בודד לעומת כל התורה כולה.
כעת ההיסטוריה חוזרת על עצמה, ואנשים רצים בכיוון ההשכלה, ואינם מביטים לעבר עולם תורה והמצוות, והשמירה האלוקית הולכת ודועכת. האינטישמיות גוברת בכל יום בשנאת חינם כלפינו, ואנשים מכינים את עצמם נפשית למלחמה שעתידה להתפתח בזמן הקרוב.
שואה שנייה ואף חמורה מכך עלולה להתרחש ועלינו לפקוח את עינינו ולהתעורר באופן מיידי. שעון החול של עם ישראל מתקתק לאחור, וזה רק עניין של זמן עד שכל השונאים שלנו שאותם אנחנו רואים מבעד למסך בצרחות נחרצות להשמידנו, ימששו את זעמם ויטבחו בכולנו. לכן אני מבקש ממכם אחים ואחיותי היקרים. בואו ננסה את כל המאמצים בכדי להתקרב לה' יתברך בלי שום קשר למצב שקורה כאן בארץ, ונזכה לקיים את תורתו בלבב שם, שאין הנאה גדולה מזאת, ואני אומר לכם את זה מניסיון. בתקופת השואה היה רעב מאוד גדול ועצום עד שאנשים היו אוכלים פתיתים מהרצפה. כיום יש לנו שפע מאוד גדול שהוא לא מובן מאליו, ועלינו להודות לה' יתברך על כך, ולא לחשיב את השואה כתירוץ בכדי לכפור בו.
עלינו לפקוח את עינינו ולהבין שכל תכלית קיומנו היא על בסיס ההיסטוריה שלנו, ולעובדות היסטוריות אי אפשר להתכחש לכך.
"השקר הגדול"
emet865.fav.co.il
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=edEhpjuqQek"]YouTube- ‫"השקר הגדול"‬‎[/ame]