קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [שאלה] איפה היה "אלוקים" ב זמן שחטפו את גלעד שליט בהרבה פיגועים, בשואה.
    על ידי המוטרף של הפורום בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 70
    הודעה אחרונה: 28-03-2012, 23:57
  2. איפה אלוקים היה בשואה? בבקשה תיכנסו
    על ידי Mr. Bean בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 97
    הודעה אחרונה: 09-05-2011, 16:29
  3. [שאלה] אלוקים בשואה
    על ידי Awes0me בפורום יהדות
    תגובות: 258
    הודעה אחרונה: 27-08-2009, 21:12
  4. היכן היה אלוקים בשואה ?
    על ידי OzAvi בפורום יהדות
    תגובות: 62
    הודעה אחרונה: 22-02-2008, 14:05
נושא נעול
עמוד 1 מתוך 5 123 ... אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 71

היכן היה אלוקים בשואה - כל האמת ורק האמת

Post היכן היה אלוקים בשואה - כל האמת ורק האמת

השואה הייתה אחד האירועים האכזריים ביותר שידעה ההיסטוריה האנושית שם נספו 6 מיליון יהודים. המציאות הזאת אינה נתפסת בשכל של הדור המתקדם, שאינו ראה במו עיניו את כל הזוועות והטבח שהתחוללו שם במשך שנים רבות. נותר רק לנסות לדמיין באמצעות האינפורמציה שהועבר אלינו על-ידי ספרים, סרטים, וכד'. הרבה יהודים שואלים 'היכן היה אלוקים בשואה', ולכן אנסה להסביר.

כל בנאדם יש לו את חופש הבחירה כיצד לפעול ולנהל את חייו. אם אני חלילה יחליט עכשיו לפגוע במישהו, יש לי את זכות הבחירה לעשות זאת, הרי אני אחראי למעשים שנוצרו עקב המחשבות שעוברות בראשי. שכר ועונש אני יקבל בהתאם, אך הבחירה היא שלי לחלוטין האם לממש את זעמי, או להבליג מכך. בתקופת השואה הגרמנים היו עם בחירה חופשית אם לתקוף את פולין ולכבוש אותה, או להשאיר את המצב כך. למרות זאת הם כן בחרו לכבוש את פולין וכתוצאה מכך החלה מלחמה העולם השנייה. בתקופת השואה קם המנהיג האכזרי שהנהיג את עמו הגרמני והוביל אותם ל'פיתרון הסופי'-להשמיד, להרוג, ולאבד'.

היו גרמנים שבחרו להרוג ולטבוח ביהודים בדם קר, היו כאלה שבחרו להלשין על מקום מסתורם, ואף גרמנים שבחרו להשאיר יהודים בחיים כפי ששמענו מסיפורים רבים מניצולי שואה. זוהי הייתה בחירה שלהם האם ללחוץ על ההדק, או למנוע מלחיצה. האם להוביל את היהודים למחנות ההשמדה, או לא לעשות זאת. כל זה בנוגע לתקופת השואה, אך מה בנוגע למשך אלפי שנים שאבותינו היו רדופים תחת אנשים ששנאו את עם ישראל. בחורבן בית ראשון נרצחו ונטבחו אנשים רבים. כך גם לגבי חורבן בית שני, ובמשך כל הגלות וההיסטוריה שלפני הגלות. לגויים יש להם חופש בחירה האם לרדוף אותנו, או לכבד אותנו, ואם אנחנו מעוניינים לערב איזה שהיא התערבות אלוקית לצורך הגנה ושמירה, עם ישראל מתחייב לקיים את הברית- שהיא לקיים תורה ומצוות ללא יוצא מן הכלל. הקב"ה מפרש לנו זאת בתנ"ך 'אם בחוקותי תלכו', ואם לא...פירוש הדבר לבצע את המצוות ולדבוק בתורתו- לא מספיק להאמין.

יש לזכור שבמשך ההיסטוריה שלנו היו צדיקים גמורים, כגון: רבי עקיבא, רבן שמעון בן גמליאל וכד' שנרצחו במיתות אכזריות שרק המחשבה על כך גורמת לצמרמורת בגוף. יש דברים שהם מעבר להבנתו, והדברים אינם צריכים לגרום לנו לערער באמונה שלנו כלפי ה' יתברך. אולי קל לי להגיד זאת מכיוון שאני לא חוויתי זאת על בשרי, אך זאת דעתי בנושא.

בתקופת השואה הייתה התבוללות רבה מבחינת היהדות, ואנשים רבים הלכו בכיוון של ההשכלה. בכך הם הורידו את השמירה האלוקית בנו, ופגעו בשפע הרוחני שיורד לעם ישראל, ובכך נתנו כוח לגויים לחסל אותנו באופן טוטאלי.
    כעבור 1888 שנה לאחר הגלות התקבצנו מכל העולם לארץ ישראל במטרה להתאחד ולזכות בגלות הסופית, אך המצב לא כל-כך פשוט. במקום שנתאחד כולנו לתורה ומצוות, ונבנה את בית המקדש השלישי, המצב הפוך לגמרי ואנשים הולכים יותר לכיוון ההשכלה המודרנית, ולא למדו מטעויות העבר. בכך חלק ניכר מהתורה נשכחה מעם ישראל, ומה שנשאר אלו השרידים הבודדים שהם ברית מילה, בר מצווה, חתונה וחגים, שהם אחוז בודד לעומת כל התורה כולה.

כעת ההיסטוריה חוזרת על עצמה, ואנשים רצים בכיוון ההשכלה, ואינם מביטים לעבר עולם תורה והמצוות, והשמירה האלוקית הולכת ודועכת. האינטישמיות גוברת בכל יום בשנאת חינם כלפינו, ואנשים מכינים את עצמם נפשית למלחמה שעתידה להתפתח בזמן הקרוב.
    שואה שנייה ואף חמורה מכך עלולה להתרחש ועלינו לפקוח את עינינו ולהתעורר באופן מיידי. שעון החול של עם ישראל מתקתק לאחור, וזה רק עניין של זמן עד שכל השונאים שלנו שאותם אנחנו רואים מבעד למסך בצרחות נחרצות להשמידנו, ימששו את זעמם ויטבחו בכולנו. לכן אני מבקש ממכם אחים ואחיותי היקרים. בואו ננסה את כל המאמצים בכדי להתקרב לה' יתברך בלי שום קשר למצב שקורה כאן בארץ, ונזכה לקיים את תורתו בלבב שם, שאין הנאה גדולה מזאת, ואני אומר לכם את זה מניסיון. בתקופת השואה היה רעב מאוד גדול ועצום עד שאנשים היו אוכלים פתיתים מהרצפה. כיום יש לנו שפע מאוד גדול שהוא לא מובן מאליו, ועלינו להודות לה' יתברך על כך, ולא לחשיב את השואה כתירוץ בכדי לכפור בו.
    עלינו לפקוח את עינינו ולהבין שכל תכלית קיומנו היא על בסיס ההיסטוריה שלנו, ולעובדות היסטוריות אי אפשר להתכחש לכך.

"השקר הגדול"
    emet865.fav.co.il

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=edEhpjuqQek"]YouTube- ‫"השקר הגדול"‬‎[/ame]
    נערך לאחרונה על ידי kfir4u2; 07-05-2010 בשעה 16:20.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד
    לייקים
    469
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    אני חי מסוואל לסוואל , מהתקפה להתקפה , מגל לגל כשאין גלים אני כמו מת כשהים עולה אני קם לתחיה

הבעיה היא, שפעם לא הייתה לנו מדינה והיום יש לנו מדינה, ככה שהעניין של ההתרחקות מהדת לא תקף כאן.
    The Pod

מנהל ראשי האוואטר של Old Lady
    שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ
    Sometimes you have to serve to lead

ציטוט נכתב במקור על ידי Anonymous צפיה בהודעה
    הבעיה היא, שפעם לא הייתה לנו מדינה והיום יש לנו מדינה, ככה שהעניין של ההתרחקות מהדת לא תקף כאן.
    אם הקב"ה ירצה שיקרה משהו תאמין לי שהוא לא דופק חשבון אם יש לנו מדינה או לא תהיה.

משתמש מכור האוואטר של Moron
    לייקים
    0
    נקודות
    489
    משפט מחץ
    Deep In The Ass

אנשים 6 מיליון יהודים שנרצחו זה רק הקצה של ההרוגים שהיו במלחמה הזאת , זאת המלחמה עם הכי הרבה הרוגים בכל ההיסטוריה
    אל תשכחו גם את 22 מיליון חיילים רוסים שנהרוגו במלחמה, אם אתם לא תופסים 6 מיליון , נסו לתפוס 22 מיליון,חיילים שנלחמו בנאצים בקור של -30 מעלות ואף יותר למרות שזה לא מזיז להם כלכך (וביינהם 3 סבי רבה שלי) ,נלחמו כדי להציל את היהודים מהזוועות האלה והביסו את הגרמנים, הכל קרה בזכותם,מגיע להם גם כבוד, אריאל שרון ראש הממשלה לשעבר תמיד היה אומר :"אם לא הרוסים ,היום המדינה שלנו לא הייתה קיימת".
    כמובן שלא נשכח גם את האמריקאים ,אומנם נכנסו בסוף המלחמה כבר כשלא צריך את עזרתם כשהרוסים כבר עודפים את הגרמנים חזרה לכיוון ברלין,אבל עדין ספגו אבדות לא קלות ,כמו כן גם בריטניה,צרפת,פולין
    והנאצים ימח שמם שנהרגו 28 מיליון חיילים למרות שלא איכפת לי מהם ,עדין תסתכלו על הכמות העצומה של ההרוגים .
    מלחמה אכזרית ביותר ,
    ואתם שואלים איפה אלוהים היה בכל המצב הזה , הרבה אנשים שואלים ,שואלים אולי היהודים חטאו ובגלל זה נענשו,אני חושב שאם אנשים עשו משהו רע ,הם לא צריכים להענש בצורה אכזרית שכזאת ,אפילו האנשים הרשעים ביותר יקבלו חסד קטן מהאל.
    נערך לאחרונה על ידי Moron; 07-05-2010 בשעה 08:55.

משתמש משקיע האוואטר של Mr.InteR
    שם פרטי
    מידן
    לייקים
    0
    נקודות
    36

אלוהים לא היה בשואה וגם לא כאן עכשיו.

ציטוט נכתב במקור על ידי Moron צפיה בהודעה
    אנשים 6 מיליון יהודים שנרצחו זה רק הקצה של ההרוגים שהיו במלחמה הזאת , זאת המלחמה עם הכי הרבה הרוגים בכל ההיסטוריה
    אל תשכחו גם את 22 מיליון חיילים רוסים שנהרוגו במלחמה, אם אתם לא תופסים 6 מיליון , נסו לתפוס 22 מיליון,חיילים שנלחמו בקור של -30 מעלות למרות שזה לא מזיז להם כלכך (וביינהם 3 סבי רבה שלי) ,נלחמו כדי להציל את היהודים מהזוועות האלה והביסו את הגרמנים, הכל קרה בזכותם,מגיע להם גם כבוד, אריאל שרון ראש הממשלה לשעבר תמיד היה אומר "אם לא הרוסים ,היום המדינה שלנו לא הייתה קיימת".
    כמובן שלא נשכח גם את האמריקאים ,אומנם נכנסו בסוף המלחמה כבר כשלא צריך את עזרתם כשהרוסים כבר עודפים את הגרמנים חזרה לכיוון ברלין,אבל עדין ספגו אבדות לא קלות ,כמו כן גם בריטניה,צרפת,פולין
    והנאצים ימח שמם שנהרגו 28 מיליון חיילים למרות שלא איכפת לי מהם ,עדין תסתכלו על הכמות העצומה של ההרוגים .
    מלחמה אכזרית ביותר ,
    ואתם שואלים איפה אלוהים היה בכל המצב הזה , הרבה אנשים שואלים ,שואלים אולי היהודים חטאו ובגלל זה נענשו,אני חושב שאם אנשים עשו משהו רע ,הם לא צריכים להענש בצורה אכזרית שכזאת ,אפילו האנשים הרשעים ביותר יקבלו חסד קטן מהאל.
    רוב האנשים חושבים שרק ארצות הבית נלחמה
    לא הרבה זוכרים את הרוסים שמתו

זה מוכך של 5 חיילים רוסים היה רובה אחד וכל אחד החזיק כדור
    ואם אתם חושבים שאני מדבר שתיות תשאלו בן אדם הסטוריון

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

אחלה גישה אז זאת אשמתינו וואלה תודה רבה לאנשים כמוך (שלא תיפול טעות אני ציני לגמרי!)
    אני מתבייש לכלול את עצמי באותה הגדרה עם אנשים שכמותך, אדם אולי אדון לגורלו אבל זאת פשוט חוצפה לבוא ולהגיד בצורה בוטה כזאת שאנחנו מביאים את זה על עצמינו ויתרה מזאת לקבוע שזה מגיע לנו כי התבוללנו, מה יותר מזה?
    להגיד באחת שהאל הוא רחמן לצד אל לא סלחן כפילות שהמטרה היחידה שלה לגרום הרגשה של הבנה מוטעית..
    הקיצר לך תעשה שיעורי בית בחור יקר כי אם זה ההסבר שלך להמצאות האל בתקופת השואה אני כבר מעדיף להיות כופר
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 07-05-2010 בשעה 09:06.

משתמש משקיע
    לייקים
    5
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי Moron צפיה בהודעה
    אל תשכחו גם את 22 מיליון חיילים רוסים שנהרוגו במלחמה, אם אתם לא תופסים 6 מיליון , נסו לתפוס 22 מיליון,חיילים שנלחמו בנאצים בקור של -30 מעלות ואף יותר למרות שזה לא מזיז להם כלכך (וביינהם 3 סבי רבה שלי) ,נלחמו כדי להציל את היהודים מהזוועות האלה והביסו את הגרמנים, הכל קרה בזכותם,מגיע להם גם כבוד, אריאל שרון ראש הממשלה לשעבר תמיד היה אומר :"אם לא הרוסים ,היום המדינה שלנו לא הייתה קיימת".
    מלחמה אכזרית ביותר ,
    מסכים איתך מילה במילה..

ציטוט נכתב במקור על ידי Mr.InteR צפיה בהודעה
    אלוהים לא היה בשואה וגם לא כאן עכשיו.
    אני מקווה שאתה צוחק ..
    אם כן תסביר לי איפה הוא היה בזמן המלחמות לאורך כול השנים ?

משתמש כבוד
    לייקים
    573
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    YOUR beliefs DON'T MAKE YOU A BETTER PERSON, YOUR Behavior DOES.

"כשקוראים לעזרה לאל צריך לקרוא חזק ומכל הלב. גם אם זה נדמה כי הוא לא עזר, מה היה קורה אם לא היינו קוראים לו בכלל"
    לחופש יש תאריך:
    23.10.15

משתמש משקיע
    שם פרטי
    עומרי
    לייקים
    60
    נקודות
    716
    משפט מחץ
    כן אה....

בגלל שהיהודים התחילו להפסיק להאמין אז ה' עשה את זה כמו שהיה עם בני ישראל במדבר.

משתמש משקיע האוואטר של B4ng1ngY0urM0m
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    20
    נקודות
    204
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    Try Hard, Die Harder

אני אישית מאמין אדוק..
    אבל לא מסורתי.
    בקיצור,
    תחשבו טוב, יהיה טוב.

אל תפתחו ציפיות וכונניות למלחמות, אל תסתכלו על העבר, תסתכלו קדימה ותמשיכו בחיים בגישה חיובית.
    Professional Spammer
    Since 2010-

מנהל סרטוני ספורט וכדורגל לשעבר.

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

תאמינו לי,האלוהים הזה הוא כמו אישה לא מסופקת..

בכל מקרה לנושא,כמו שכתבת היו הרבה חסידים שקיימו את כל המצוות של אלוהים ובכל זאת נהרגו באכזריות.גם יהודים שהתבדלו נהרגו בשואה[יהודים שעדיין קיימו את כל המצוות האפשריות] בצורה אכזרית.
    זה שאתה בא לכאן וכותב שכביכול אנחנו אשמים בזה שקרתה השואה,אנחנו אשמים שיהודים נשרפו,הורעלו,נטבחו,נאנסו,נרצחו זו פשוט הגזמה.
    ועכשיו אני אגיע לסקופ לא מהעולם הזה,אלוהים שלך לא קיים.מתי אנשים יבינו את זה?כי כמו שאורי אמר,האדם הוא אדון לגורלו:לא יהיה לך טוב אם רק תגיד "יהיה טוב",אתה צריך לעשות מעשים כדי שזה יקרה.

מישהו חושב שהוא קיים?שיוכיח לי את זה

משתמש כבוד
    לייקים
    573
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    YOUR beliefs DON'T MAKE YOU A BETTER PERSON, YOUR Behavior DOES.

ציטוט נכתב במקור על ידי Michael. צפיה בהודעה
    תאמינו לי,האלוהים הזה הוא כמו אישה לא מסופקת..

בכל מקרה לנושא,כמו שכתבת היו הרבה חסידים שקיימו את כל המצוות של אלוהים ובכל זאת נהרגו באכזריות.גם יהודים שהתבדלו נהרגו בשואה[יהודים שעדיין קיימו את כל המצוות האפשריות] בצורה אכזרית.
    זה שאתה בא לכאן וכותב שכביכול אנחנו אשמים בזה שקרתה השואה,אנחנו אשמים שיהודים נשרפו,הורעלו,נטבחו,נאנסו,נרצחו זו פשוט הגזמה.
    ועכשיו אני אגיע לסקופ לא מהעולם הזה,אלוהים שלך לא קיים.מתי אנשים יבינו את זה?כי כמו שאורי אמר,האדם הוא אדון לגורלו:לא יהיה לך טוב אם רק תגיד "יהיה טוב",אתה צריך לעשות מעשים כדי שזה יקרה.

מישהו חושב שהוא קיים?שיוכיח לי את זה
    הוא קיים.
    לחופש יש תאריך:
    23.10.15

משתמש ותיק האוואטר של Nasty True
    שם פרטי
    בר D:
    לייקים
    5
    נקודות
    96
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    Believe in yourself

אני חושב שאלוהים קיים,
    ואני בטוח בזה.
    אבל אני לא בטוח איפה הוא היה בשואה.

נושא נעול
עמוד 1 מתוך 5 123 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 13:18.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,258 | הודעות: 8,197,851 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect