נכתב במקור על ידי
Grid
תקשיבו, אני לא נולדתי אתמול, אני לא מבין למה אנשים כל הזמן חושבים שכסף זה הכל בחיים, שבלי כסף לא יהיה לך שום דבר, שבלי כסף אתה אפס ועוד כל מיני דברים כאלה, למה פשוט אי אפשר לחיות את החיים בלי לדחוף את הכסף כתירוץ לחיים טובים? ועוד משהו שמעצבן אותי, זה שאנשים כל כך ניהיו אטומים לכסף ששכחו מה זה לצאת לים מבלי לחשוב על כסף, מה זה לקחת את הרגלים ופשוט ללכת לטייל בלי לחשוב על כסף, אנשים כל הזמן חושבים על כסף, ואחר-כך הם שואלים "למה רע לי כל כך?" או נוסעים בכביש כמו ברברים בגלל שכסף יש להם אז מה אכפת להם לסכן את עצמם ואת האחרים בכביש, הביטוח יכסה את זה אבל זה ממש לא ככה, ככל שיש לבאנדם יותר כסף ככה הוא מאבד את האישיות שלו וניהיה באנדם אחר, באנדם קר רוח, באנדם שלא אכפת לו מהמשפחה שגידלה אותו, שלא אכפת לו מהחברים שתמכו בו, ועוד...
כסף זאת מחלה אוקיי, זאת מחלה שהורגת את הנשמה של האדם לאט לאט וברגע השיא כשהבאנדם מאבד הכל מה הדבר הכי הגיוני שהוא עושה במצבים האלה? נכון מאוד! מתאבד! וזה ממש אבל ממש הדרגה הנמוכה ביותר שבאנדם יכול להגיע אליה, להתאבד בגלל כסף?! בגלל נייר שמצוייר עליו משהו ורשום עליו מספר, על זה מתאבדים? זה נראה לכם הגיוני הדבר הזה? לאיפה הדרדרנו? היום כולם חושבים רק על כסף, משפחות הפשע רק כסף, בעבודה חושבים על כסף, בבית חושבים על כסף, דייייייי כבר!!!! למה אי אפשר לחיות את החיים איך שהם בלי לערב כסף כתירוץ לחיים טובים?
תסבירו לי למה?! אחר-כך אנשים בוכים ברחוב ומבקשים שקלים ואתם יודעים למה? כי הם לא ידעו לנהל את החיים שלהם כמו שצריך! כסף אומנם קונה הכל אבל דבר אחד הוא לא קונה ולא יצליח לקנות בחיים וזה חיי אדם! את זה הוא לא יצליח לקנות כמה שהוא לא ינסה! לחיי אדם אין מחיר! אין דבר כזה "תן לי מילארד יורו ואני מחיה לך מישהו" לא! חיי אדם זה דבר קדוש אוקיי! ושום דבר בעולם לא יקנה את זה ואפילו לא כסף! כי כסף זה סך הכל נייר שמצוייר עליו באנדם ורשום עליו מספר זה הכל! לא יותר מזה, אין לו שום השפעה על שום דבר! כל מה שאנחנו קונים וכל מה שאחנו מוכרים המחיר שאחנו רושמים זה סך הכל מספר ולא יותר מזה, אין לכסף שום השפעה, ובאנדם צריך להבין שכסף זה כמו סמים! הוא צריך לשים גבול גם לזה! כסף זאת מחלה! צריך לדעת לשלוט בדבר הזה אוקיי....פשוט לשלוט, אל תתנו לכסף לשלוט אליכם! אם הכסף מצליח לשלוט אליכם ולא אתם על הכסף הוא יהרוג אתכם! כסף זה סמים! כסף זאת מחלה, זאת התמכרות, זאת הדרך הכי מהירה למות! ועד שלא נגיד דיייי זה לא יפסק!
זאת דעתי...