טוב.. אם וכאשר תחליט שנמאס לך להתחכם ותתחיל לענות, תודיע לי.
טוב.. אם וכאשר תחליט שנמאס לך להתחכם ותתחיל לענות, תודיע לי.
נערך לאחרונה על ידי xSellize; 07-07-2010 בשעה 19:45.
http://up353.siz.co.il/up3/twnmmtzu3exo.jpg
|
|
צריך גם לקבל את זה שיש כאלה שחושבים שונה ומאמינים בדברים אחרים....
ועצם זה שאתה חושב שונה, לא הופפך את המחשבה שלך לנכונה ביותר,
ולמה שהוא יצטער על מה שרשם?! זה מה שהוא מאמין בו!
cry angel, אני התכוונתי הרבה הרבה לפני כל מה שאמרת... לכן אמרתי שהלכת רחוק מידי...
אני אסביר ת עצמי טוב יותר,
אמונה לא נבנית ע"י הוכחות: אם לא יהיה בך קמצוץ של אמונה אתה לא תתחיל בכלל לברר או לחפש עד כמה היא אמיתית או נכונה...
לכן, קודם היא צריכה להיות קיימת , ורק אח"כ שינתנו לה הכחות....
בנאדם שלא מאמין, כל ההוכות שבעולם לא יעזרו--> כי הוא לא מאמין!
אגב, חישוב מספרים זה לא אמונה, זה לימוד, אני חושבת ב1+1 זה 2 כי ככה לימדו אותי.... כי ככה גרמו לי לזכור בע"פ את סדר ה123 וכו'.
זה ל קשור ללהאמין....
זה כן קשור ללהאמין.אם היו מלמדים אותך ש1 ועוד 1 שווה ל11 היית מאמינה לזה ולא לזה שזה שווה ל2.אז כן,זו אמונה
ככה זה גם עם האלוהים והאמונה.זה מה שחינכו אותך מהבית ואת פשוט מאמינה לזה.אם היו מחנכים אותך להאמין בישו,היית עושה את אותו הדבר.
אווטאר,אתה גאוותן ושחצן מגעיל.אתה יכול לדחוף את הדעות שלך לתחת ואתה מוזמן לחפש לך מקום עם "מתדיינים ברמה גבוהה יותר".
נערך לאחרונה על ידי Michael.; 08-07-2010 בשעה 13:24.
זה לא ותו סוג של "אמונה".... יש להאמין לדברים ויש להאמין בדברים...
אני לא אומרת שככה נולדתי , ברור שזה חינוך... גם אמרתי את זה קודם.... ויותר מזה , אני אפילו לא מדברת על איך היא נוצרת... אני רק אומרת שהיא נוצרת הרבה לפני ההוכחות.... ההוכחות באות כדי לחזק אותה או להשלים אותה...
הרי גם אם אתה מאמין וגם אם לא, זה משהו שחינכו אותך אליו...
אבל אם אדם לא מאמין בכלל הוא אפילו לא יחפש הוכחות, כלומר- קודם צתריך להיות לו קמצוץ של אמונה ואח"כ הוכחות....
לדוגמא- אני לא מאמינה שכל השהידים שרוצחים אותנו ילכו לגן עדן לחגיגת בתולות אז אני אפילו לא אחפש על זה הוכחות, יותר מזה - אני גם אל אחפש לזה סתירות.ץ.. אני פשוט אדישה לזה - כי אני לא מאמינה בזה ...
מבין ? אני מדברת על משהו שהוא הרבה לפני ה"תכלס"... על ה"למה" אנחנו מחפשים הוכחות ועל זה שהאמונה לא בנוי על ההוכחות, אלא ההוכחות על האמונה...
אז זהו שזה צריך להיות שאמונה בנויה על הוכחות והוכחות בנויות על אמונה.
ועכשיו למה שאני התחלתי להגיד קודם לכן...
כל ספר בראשית הוא מקבץ סיפורים.עובדה שיש סיפורים שמאוד מזכירים את הסיפורים שיש בבראשית במיתוסים בבליים ואחרים שנכתבו הרבה לפני שבראשית נכתבה.
אווטר ההודעה שלך נמחקה כי אין לה קשר לדיון![]()
נערך לאחרונה על ידי Michael.; 08-07-2010 בשעה 14:26.
זה שונה,
אני אפסיק אם תוכיח את זה ...
אבל זה בגלל שאת זה אתה יכול להוכיח!!!!! אתה יכול ללכת ליד, לא לירוק- והנה לא קרה לך כלום...
יש דברים שאי אפשר להוכיח.......
כבר אמרתי, יש דברים שנדע אותם בודאות רק אחרי שנמות....
לכן אמרתי, זו אמונה וזו אמונה, אמונות מסוג שונה (כמו שלהאמין ב1+1=2....ולהאמין בה' זה שונה....)
אם אני אצליח להוכיח לך בחייך שאין אלוהים תפסיקי להאמין? זו שטות, אני יכול להביא דוגמא למשהו שאני מאמין בו שאת לא יכלה להוכיח אחרת, זה לא עושה את האמונה שלי ללא מטומטמת.
נערך לאחרונה על ידי xSellize; 08-07-2010 בשעה 17:27.
http://up353.siz.co.il/up3/twnmmtzu3exo.jpg
א. בחיים בחיים לא זילזלתי באמונה של מישהו אחר! או בדעה של מישהו אחר!!! בחיים!!!! ככה שאני לא חושבת שהאמונה שלך מטומטמת!!!! אתה לא צריך להוכיח לי כלום כדי שאני לא אחשוב שהיא מטומטמת... עצם זה שיש בנאדם מאחורי האמונה הזו אז זה כבר לא אמונה מטומטמת לדעתי כי איזשהי מחשבה הושקעה מאחורי האמונה הזו.....
ב. אם היה לך דרך להוכיח לי, והיית מוכיח לי - אז ברור שהייתי מאמינה למה שהיית אומר, אבל אין דרך.... לכן זה נקרא "אמונה" ולא קיום, או ידיעה....